REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
18.4° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Țapliuc critică dur guvernarea PSD-ALDE: „Nu știu dacă o să vedem prea curând acest spital regional, dacă va fi construit vreodată”

Țapliuc critică dur guvernarea PSD-ALDE: „Nu știu dacă o să vedem prea curând acest spital regional, dacă va fi construit vreodată”

Replica API 8 februarie 2018 | 22:13 359

Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat Constanța, prin președintele Adrian Țapliuc, a organizat o conferință de presă în cursul zilei de miercuri, 7 februarie, în care s-a axat pe mai multe puncte. Un prim punct ar fi anul centenar și importanța personalității Iuliu Maniu, a criticat guvernarea PSD-ALDE și a prezentat câteva situații din județ, unde există consilieri locali din partea partidului.

Țărăniștii au participat după 3 februarie la un eveniment solemn de comemorare la Memorialul Durerii de la închisoarea Sighet din perioada comunistă, unde a murit, printre multe alte personalități politice ale epocii, Iuliu Maniu, fondatorul PNȚCD. „Ne pregătim să evocăm personalitatea lui în acest Centenar și a fruntașilor țărăniști care au luptat pentru făurirea Marii Uniri. Pe 3 februarie ne-am reunit toate organizațiile județene la Comitetul Național de la Baia Mare, pentru că, în principal, a trebuit să mergem și la Sighet pentru comemorare, iar al doilea motiv Baia Mare are cea mai bună reprezentativitate administrativă din țară, fiind ceea ce a fost Timiș cândva. Organizațiile din Maramureș au făcut o alianță pentru Baia Mare, cu candidat de primar Cătălin Cherecheș, care a obținut 80% la alegeri. Vom inaugura patru busturi, primul în luna mai la Sighetu Marmației în fața Memorialului Durerii; al doilea la Câmpulung la casa lui Ion Mihalache; altul la București și deja am făcut rost de finanțare ca să refacem casa lui Iuliu Maniu de la Bădăcin, este într-o degradare avansată. Sunt acțiunile deja hotărâte, vom mai avea și alte seminarii, simpozioane, vom face și o expoziție itinerantă în toată țara. Ne focusăm în jurul personalității lui Iuliu Maniu. Trebuie vorbit anul acesta de Iuliu Maniu”, a spus Țapliuc.

Țapliuc a vorbit și de viitoarele alegeri, fie ele parlamentale, locale, europarlamentare sau prezidențiale. El a anunțat că partidul nu va mai face alianțe politice pentru că lumea nu punea ștampila pe buletin dacă nu vedeau sigla partidului. „Vom avea candidați proprii la parlamentare, locale, prezidențiale, europarlamentare. Începem de luna asta și avem termen șase luni să propunem candidații care să ne reprezinte pentru alegerile europarlamentare. Nu e ușor pentru un partid mic cum suntem noi să strângem 200.000 de semnături. Este destul de delicat, dar ne-am angajat toți liderii județeni să strângem semnăturile ca să depunem liste complete. Conducerea națională se gândește și la promovarea unui candidat pentru alegerile prezidențiale. De data asta, PNȚCD candidează singur, de sine stătător, cel puțin așa s-a hotărât. Au fost multe voci ale liderilor județeni care au solicitat în mod expres candidatura singură, fără alianțe, asocieri și s-a luat această decizie. În toate alianțele în care am candidat nu am succes și poate a fost o cauză că nu am candidat sub sigla partidului. Am primit reproșuri, trebuia să candidăm de sine stătători”, a punctat președintele PNȚCD.

Evident, nu a lipsit nici discuția despre actualul Guvern PSD-ALDE, pe care președintele țărănist îl critică dur.

„Ciudat este că foarte multă lume a crezut în programul de guvernare și așteptările sunt în continuare, când e foarte clar că ei nu au pârghii să îl ducă la bun sfârșit. Faptul că nu sunt în stare să colecteze de la care agenți economici... Că nu mai are cine să colecteze în țara asta. O să ne împrumutăm de nu o să mai știm de noi. Ei nu vor risca să nu aibă bani pentru bugetarii lor, pe care îi pot manipula. Minciunile astea nu pot continua la infinit. Nu știu cine le-a băgat în cap legea salarizării, pentru multe categorii profesionale este un fiasco, cei cu part-time trebuie să vină cu bani de acasă pentru a plăti dările către stat. La județul Constanța nu vedem, ne aducem aminte ce promisiuni au făcut domnii candidați la parlamentare. Nu știu dacă o să vedem prea curând acest spital regional, dacă va fi construit vreodată. Mai exista așa o luminiță că s-ar construi, dar acum nu mai au finanțări. Văd construcțiile astea haotice, cu autorizații de construcții în parcuri. Nu o să mai avem parcuri. Nu numai lui îi este frică să semneze. Problema este că în toată țara personalul bugetar din ministere sau societăți de stat, totul este blocat și riscăm foarte clar să pierdem mulți bani, pentru că suntem blocați în gândire, cu oameni incompetenți, aduși pe relații de partid… Mi-a plăcut de Felix Stroe când a intrat în minister și a zis că două treimi din angajați taie „frunze la câini”, dar e greu să intri în masa asta mare de peste un milion de bugetari care nu fac nimic. Am tăiat țara în două până la Sighet, nu am văzut un șantier început. E adevărat că e iarnă și în construcții se lucrează mai puțin, dar ar trebui să le vezi! De câțiva ani nu mai avem infrastructură de nici un fel, licitațiile sunt paracontestate, funcționarii de frica DNA preferă să nu facă nimic și consecința e că pierdem mulți bani”, a punctat Adrian Țapliuc.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bre , nea Tapliuc , PNTCD Constanta nu are nevoiede un spital regional , ci de un azil de batrani ...
1
0
PNTCD, un partid ce incape in lift, sefi si membri la un loc... Exista doar ca sa primeasca finantarea de la bugetul de stat, stabilita prin lege. De ce sa nu suga si ei la tzatza statului?
1
0
SUGE replica
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389