REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Scurtul drum spre MARE! Pe litoral cu AVIONUL, în mai puţin de o oră!

Scurtul drum spre MARE! Pe litoral cu AVIONUL, în mai puţin de o oră!

Replica API 7 iunie 2020 | 00:13 2887

Litoralul va fi legat, din nou, pe cale aeriană de vestul țării!

Compania Națională de Transport Aerian - TAROM anunță că, începând cu luna iulie, va introduce noi rute interne, care să susțină repornirea turismului românesc. Astfel, românii din vestul țării vor putea ajunge pe litoral în mai puțin de o oră.

Rutele noi operate de TAROM vor fi:

• Timişoara – Constanţa - Timişoara

• Oradea – Constanţa - Oradea

• Cluj Napoca – Constanţa – Cluj Napoca

Zborurile vor fi efectuate în condiții de siguranță, si vor avea ca destinație Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu din Constanța, de unde turiștii pot ajunge rapid în stațiunile de pe litoralul Mării Negre sau în Delta Dunării.

Consultări cu ministerele

Decizia de introducere a unor zboruri care să conecteze mari orașe, de litoral, vine în urma consultărilor dintre Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prin Direcția Generală Turism, Prefectura Constanța, Primaria Oradea, Primaria Timisoara și Primaria Cluj Napoca, împreună cu TAROM, în contextul în care se estimează că cei mai mulți dintre români vor alege, în acest an, să își petreacă vacanța de vară în țară. Conform statisticilor elaborate de către asociațiile de promovare a turismului se preconizează ca doar 20% dintre cei care vor pleca anul acesta în concediu, vor alege destinații externe.

sursa foto:familyvacationcritic.com

„Acum că restricțiile încep să se ridice, ne reluăm activitatea și facem ce știm mai bine, conectăm România, intern și internațional. Ne bucurăm să putem oferi o alternativă sigură și rapidă călătoriilor cu mașina sau trenul pe distanțe lungi, pentru românii care merg anul acesta în vacanță, în țară. Dacă distanța de la Timișoara până pe litoral se parcurge cu autoturismul în aproximativ nouă ore, cu avionul, același drum, durează doar o oră, în condițiile de siguranță incomparabile. Știu că mulți români așteptau introducerea acestor rute și sunt convins că, având această facilitate, mulți dintre noi vom redescoperi România și vom contribui la susținerea turismului autohton. Semnalele de solidaritate cu business-urile românești, pe care le primim tot mai des, încep să ne redea optimismul și încrederea că împreună putem depăși perioada grea prin care am trecut”, a declarat George Barbu, director general TAROM.

Niculescu: Drumuri de peste 10 ore pe cale rutieră vor fi făcute în maximum o oră

"După nenumărate consultări pe care le-am avut cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și după discuții pe care le-am purtat cu conducerea Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța, litoralul va fi legat, din nou, pe cale aeriană de vestul țării!

Începând cu luna iulie, TAROM va opera zboruri spre Constanța din Timișoara, Cluj-Napoca și Oradea, rute de care turismul de pe litoral are atât de mare nevoie! Drumuri de peste 10 ore pe cale rutieră vor fi făcute în maximum o oră, iar acest mare avantaj se va traduce într-un număr mai mare de turiști în stațiunile de la mare, în special în contextul în care tendințele din acest an arată că turistul român va prefera să rămână în țară. Așa cum am spus în nenumărate rânduri, autoritățile susțin turismul, susțin industria HoReCa, iar eu, în calitate de prefect, voi continua să fiu un partener implicat al mediului de afaceri din Constanța!", a transmis George Niculescu, prefectul Constanţei.

M.P., A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vedeti ca va fura Boldea banii cand aterizati. Tre sa fiti atenti si pe unde mergeti sa nu deranjati pe Barcaru infipt in Mihaela
1
1
Eu de cat cu trenu sau cu avionu mai bine merg cu opelu meu frumos
1
0
Jon Snow , exista tren Constanta-Bucuresti care face max 2 ore pana in gara de nord ,in conditii destul de civilizate , dar ....romanul s-a invatat sa circule pe conserve motorizate !
3
0
biletul tot 120e?????
3
0
Pe cand si curse Otopeni - Kogalniceanu sa le rupa capul la microbuzari.
6
0
am zburat intern spre Oradea , Timisoara , Baia Mare cu Tarom , din pacate doar de la Otopeni . Mereu au fost full zborurile , asa ca nu mai mancati rahat ca nu sunt profitabile .Vara era o cursa Blue Air de la Oradea la Kogalniceanu , culmea , si aia full .O cursa Buc-Oradea nu sare de 500 lei de persoana dus-intors , in schimb cu trenul trece lejer de 700 lei
2
0
Taromul, are preturi excesiv de mari, nu merita.
4
3
Sigur aceste curse nu vor fi rentabile! Se va afunda Taromul mai mult in cosmarul falimentului.
6
4
...foarte bine....pe cand zboruri si in Germainia ...Spania...Italia...etc. suntem cei mai slabi din tara la capitolul zboruri externe ...
9
1
Vestea asta are caractere nepermise !Ha,haa
6
0
Super veste!
9
5

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920