REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

TAXA AUTO 2018: Schimbare importantă pentru şoferi

TAXA AUTO 2018: Schimbare importantă pentru şoferi

Replica API 28 martie 2018 | 00:40 431

Taxa auto, în diferitele sale forme, plătită anterior de șoferi, va fi restituită doar pe baza unei cereri, fără a mai fi nevoie de anexarea la cerere a dovezii de plată și copiilor după cartea de identitate și certificatul de înmatriculare a autovehiculului.

TAXA AUTO 2018: Noile proceduri au fost adoptate, marți, de deputații din comisia de buget, finanțe și bănci, urmând a fi transmise plenului Camerei Deputaților pentru votul final. Și Ministerul Finanțelor a pregătit, totodată, un proiect de ordonanță, cu aceleași prevederi avizate de senatori. Prevederile vor fi aplicate și cererilor aflate în curs de soluționare, susține Ministerul.

Toate persoanele care au plătit în trecut taxa de poluare auto, în diferitele sale forme, nu vor avea nevoie să prezinte dovada plății taxei și nici să anexeze alte documente în afara cererii de restituire.

CALCULATOR TAXA AUTO 2018 - "Se va plati anual, la fel ca şi impozitul auto sau RCA-ul. Noua taxă auto se va aplica în funcţie de gradul de poluare al autovehicului. Exemplu: maşinile cu normă de poluare Euro 1 sau Non Euro vor plăti o taxă anuală mare, estimată la 200 euro/an. Maşinile cu normă de poluare Euro 5 şi Euro 6 vor achita în jur de 50 euro/an. Cu cât vor apărea noi norme de poluare (Euro 7, Euro 8 etc.), aceste clase vor fi "premiate" cu o taxă mai mică, de 50 de euro/an, şi celorlalte clase de poluare le vor creşte taxele, fiind încadrate în categorii cu grad de poluare mai ridicat. Înseamnă că cei care au acum un autovehicul cu normă de poluare Euro 5 şi achita 50 de euro/an vor plăti mai mult în momentul în care apar norme noi de poluare, pentru că acele noi norme de poluare vor beneficia de taxa de 50 de euro/an. Cei care s-au grăbit să îşi cumpere şi înmatriculeze maşini în acest an în speranţa că vor scăpa de taxe, nu au scăpat. Majoritatea maşinilor înmatriculate în acest an au norma de poluare Euro 3, Euro 2 si Euro 1. Vor plăti taxe mari", spune Cristian Muntean, preşedintele Asociației Societăților de Service Auto Independente (ASSAI), apropiat discuţiilor de la Ministerul Mediului privind taxa auto 2018.

Taxa auto 2018: cum se calculează

Formula de calcul a noii taxe auto va fi capacitatea cilindrică, norma de poluare a fiecărei mașini și emisiile de CO2. „Se va plăti anual, la fel ca impozitul auto sau RCA-ul. Noua taxă auto se va aplica în funcţie de gradul de poluare al autovehicului.

Exemplu: maşinile cu normă de poluare Euro 1 sau Non Euro vor plăti o taxă anuală mare, estimată la 200 euro/an. Maşinile cu normă de poluare Euro 5 şi Euro 6 vor achita în jur de 50 euro/an”, a explicat Cristian Muntean, preşedintele Asociației Societăților de Service Auto Independente (ASSAI), apropiat discuţiilor de la Ministerul Mediului.

Acesta a mai spus că cu cât vor apărea noi norme de poluare (Euro 7, Euro 8 etc.). Aceste clase vor avea o taxă mai mică, de 50 de euro/an, în timp ce pentru celelalte clase de poluare vor creşte taxele, fiind încadrate în categorii cu grad de poluare mai ridicat.

Înseamnă că cei care au acum un autovehicul cu normă de poluare Euro 5 şi achită 50 de euro/an vor plăti mai mult în momentul în care apar norme noi de poluare. Asta pentru că acele noi norme de poluare vor beneficia de taxa de 50 de euro/an, potrivit Rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am 2 hotarari judecatoresti castigate in istanta pe taxa auto de anul trecut depuse la anf cand se mai da bani cand se mai respecta in tara asta o hotarare judecatoreasca ? Daca aveam de dat bani lor imi puneau sechestru pr bunuri etc ce facem Natiune Dormim pr noi
0
0
Am platit taxa de mediu la schimbarea de talon pe 15 12 2016 era inmatriculata pe un SRL si am trecut o pe persoana fizica am platit la ANAF 4200 lei bani ce nu i am primit inapoi si acum cred ca obligat trebuie sa platesc si eu aceasta taxa noua anuala! ?
1
0
In ce tara din UE. Se mai aplica aceasta taxa de poluare ?
3
0
Toti pustanii si taranii au audi si bmw
2
0
cand v-am scos taxa m-ati injurat acuma v-o dau inapoi ca sa taceti hastagilor!! si o sa va pun si TVA-ul la 24 % si daca ma supar va mai tai si 25% din salarii ca doar atunci sunteti multumiti si stati linistiti in casele voastre
1
0
Fu tuuva mamele.voastre de hoti conduceti numai bolizi de lux si pullimea care abia isi permite o tigaie are de suferit.Eu tin cu natura sunt contra poluarii..dar bunicamiu care are dacia aia din 77 cum mortii vostri sa va plateasca taxa lu cacat!...vai p...ula ei tara ..luatiar foc cu totii
6
2
Electricele sunt viitorul
2
2
Jos psd hoti
5
2
Acum 30 de ani erau cateva dacii prin oras.Acum toata pulimea are masina in Roumania si spune ca traieste rau.Eu a si propune ptr non euro 1000 de euro pe an iar de la euro 1 la euro 4 suma de 500 de eoro pe an .Sa nu mai vad rapandule,tigai pe sosele.Iar ptr permis de conducere varsta de 25 de ani si instructori auto numai inginer de profil auto.Instructorul auto care de abia si a luat carnet si ajunge instructor
4
13
va pun taxa-PENTRU CA POT.alta intrebare??
7
4
In fruntea statului sunt numai incompetenti pusi pe japca. Taxe...taxe...taxe
14
2
Eu am folii negre pe toate geamurile la logan,in Cernavoda rutiera doarme!
9
3
Majoritatea au euro 4 adica 100 euro si euro 3, adica 150 euro. Au de unde sa dea taxa inapoi.
3
3
Bolnavi mintal!
7
2
pai idioti de guvernanti ce sunteti, nu ne mai furati faceti-ne salarii ca in vest, si atunci ve-ti vedea ca romanul nu-si va mai aduce in romania doar tinichele ruginite. Ca sa ne jupuiti.......veti gasi voi altceva, doar de asta va platim!
10
2
Nenorociti mai sunteti . Credeti ca toata lumea au banii vostri punetva in locul amaratului de muncitor csre lucreaza la patron pe salariul minim.
11
2
vostru si-n voi, cei care i-ati votat.
13
3
Formula de calcul , capacitatea cilindrica si CO2 si impozitul la primarie este platit in functie de capaciatea cilindrica ,adica ne luati bani de 2 ori pe aceasi chestie bravo dl deputati si senatori sunteti o ceata de repetenti si inculti si nu sunteti demni de functiile pe care le aveti RUSINE
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108