REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Taximetriştii i-au scris primarului ce pretenţii au pentru sezonul estival

Taximetriştii i-au scris primarului ce pretenţii au pentru sezonul estival

Replica API 7 aprilie 2016 | 00:00 198

În război cu neautorizaţii

În război cu neautorizaţii

Taximetriştii din Constanţa vor să facă ordine, înaintea sezonului estival! Camera Taximetriştilor a transmis o scrisoare primarului interimar, Decebal Făgădău, prin intermediul căreia solicită urgent o întâlnire cu acesta, în vederea semnalării unor probleme cu care taximtriştii se confruntă şi care necesită rezolvare. Taximetriştii cer amenajarea şi îmbunătăţirea staţiilor de taxi atât din municipiu, cât şi din staţiunea Mamaia, şi impunerea respectării prevederilor HCLM 464/2003, privind locurile de aşteptare a clienţilor în staţiile aprobate.

„Domnule primar, înaintea deschiderii sezonului estival, încercăm să facem ordine în activitatea de taximetrie pe plan local. Dorim să nu mai avem taximetre staţionate în locuri unde încurcă circulaţia (aşa numite locuri de japcă) şi să-i eliminăm pe cei care fac taximetrie neautorizaţi. În acest sens, solicităm urgent o întâlnire între dumneavoastră şi o delegaţie a instituţiei noastre, pentru a va expune pe larg principalele probleme care pot îmbunătăţi activitatea de taximetrie pe rază Municipiului Constanţa“, se arată în scrisoarea transmisă de către reprezentanţii taximetriştilor, primarului interimar, Decebal Făgădău.

Care sunt principalele probleme semnalate de către aceștia? „Amenajarea şi îmbunătățirea staţiilor de taxi atât din municipiu cât şi din Staţiunea Mamaia, prin marcarea tuturor staţiilor şi hașurare cu inscripţia “taxi“ pe carosabil, înfiinţarea unora acolo unde au fost desfiinţate fizic (dar sunt folosite practic) şi nu blochează circulaţia“, arată taximetriștii în scrisoare. Aceștia au expus, pe larg, staţiile taxi cu problemele mari.

Astfel, cer impunerea respectării prevederilor hclm 464/2003, privind locurile de aşteptare a clienţilor în staţiile aprobate şi nu în faţă acestora sau în aşa numitele locuri japca-n Staţiunea Mamaia, în faţă cluburilor şi în municipiu; în faţă Gării CFR, în faţă magazinului Tomis str. Mihai Viteazu, pe aleea de acces la Policlinică 1 sau parcarea supraterană de la Spitalul Judeţean, în faţă la City Mall pe B-dul Alex Lăpuşneanu.

Taximtreiștii cer amplasarea unor coşuri de gunoi în toate staţiile taxi şi toalete ecologice cel puţin în staţiile taxi mai mari, cum ar fi: Delfinariu, Tulcei, Şcoală nr. 3, Brotăcei, Spitalul Militari, Institut, Km 4-5 etc, pe care le vor identifica de comun acord, cer, de asemenea, afişarea denumirii dispeceratului pe portierele din faţă deasupra tarifelor, conform hclm 464/2003, art. 17. al (3), cu modificările ulterioare și solicită un loc consultativ în Comisia de Circulaţie a primăriei deoarece, de câte ori s-au făcut modificări la trama stradală, la taximetrie nu s-a gândit nimeni.

„Activitatea de Maxi Taxi să se desfăşoare conf. hclm 44/2003 şi legislaţiei în vigoare, deoarece opresc haotic, fără a avea amenajate staţii de urcare şi debarcare a clienţilor, blocând circulaţia“, s-au mai plâns taximetriștii. “Avem o listă întreagă de stații care ne-am dori să fie reamenajate. În toate stațiile din oraș dorim să ne scrie pe jos TAXI și hașurat, ca cele din Mamaia. Avem probleme mari cu “japca” de care e conștientă toată lumea. Suntem singurul oraș care se plânge că există “japcă” și încă sunt cei care fac taximetrie neautorizați.

Și parcă sunt din ce în ce mai mulți, și mai ales vara. Am făcut la un moment o cerere și ne-au pus coșuri de gunoi, dar pe urmă nu știm ce s-a întâmplat că au dispărut aproape toate. Și acestea ar fi utile, în primul rând pentru aspectul orașului și apoi și pentru necesitatea colegilor. Noi am găsit mereu înțelegere la primărie, niciodată nu ne-au refuzat și ne-au ajutat“, a declarat, pentru replica, Rodica Ioniță, reprezentant al Camerei Taximetriştilor Constanţa. Primarul Decebal Făgădău nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Mirela Sorina PASCAL, Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108