REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Te sâcâie candidaţii care îţi trimit, fără permisiunea ta, SMS-uri "de informare"? Uite o soluţie

Te sâcâie candidaţii care îţi trimit, fără permisiunea ta, SMS-uri "de informare"? Uite o soluţie

Replica API 16 mai 2016 | 00:12 290

Pentru că în această perioadă nu doar companiile de tutun sau alte firme utilizează, fără acceptul consumatorilor, numerele acestora de telefon, ci şi anumiţi candidaţi, pentru a anunţa populaţia când participă la anumite emisiuni televizate, un năvodărean a lansat o soluţie, aşa încât lumea să nu mai fie agasată de mesaje nedorite!

Iată ce a postat Aurelian Dumitraşcu pe o reţea de socializare:

"Năvodari Alert".

Ce înseamnă asta?

Este un concept de aplicație pentru telefoanele mobile care în curând o să se răspândească în toată țara.

În ce constă?

Simplu. Se crează aplicația și se pune GRATUIT la dispoziția tuturor navodarenilor prin App Store, Google Play și Windows Store.

Cu ce ne ajută?

Cu foarte multe. Am dezvoltat ideea aplicației ieri, când mulți oameni erau iritați de faptul că nu au aflat că o să se oprească apa caldă în Năvodari. Însă suntem anunțați prin SMS-uri pe telefoanele personale de fiecare dată când aleșii locali sunt invitați la vreo emisiune televizată, iar asta FĂRĂ ACORDUL NOSTRU.

Cum funcționează?

Se downloadează aplicația în telefonul personal și va avea două meniuri.

Primul meniu, pentru informarea cetățenilor. Când administrația locală are de făcut un anunț de interes local, se primesc notificări pe ecranul telefonului, exact ca la Facebook. Exemple de notificări sunt: se oprește apa în oraș pentru o anumită perioadă, un sector de drum intră în reparații și ne este recomandat să-l evităm pentru x zile, are loc un eveniment în oraș și suntem invitați să participăm, au loc modificări în interiorul administrației locale (ex: se mută locația unui serviciu public, se schimbă programul unui serviciu public), și multe altele.

Al doilea meniu constă în informarea administrației locale de către cetățeni. Când cineva surprinde un accident, surprinde persoane care deranjează liniștea publică, descoperă o nouă groapă în asfalt sau surprinde o ilegalitate, folosește opțiunea de foto/video, adaugă o mică descriere despre ce se-ntâmplă și locația, iar după ce apasă pe "trimite" această informație va apărea instant la serviciul de Poliție Locală care va dispune imediat luarea de măsuri sau să anunțe mai departe organele abilitate, în funcție de situație.

Când va fi gata aplicația?

Asta nu depinde de mine. Nu dispun de resursele necesare pentru a da viață unei astfel de aplicații. Ideea de bază o am în cap de ceva timp și voiam să o pun în aplicare după alegeri, s-o propun în Consiliul Local. Însă întâmplarea de ieri m-a făcut să vi-o prezint iar până atunci să ne consultăm și să vedem cu ce am putea să o îmbunătățim, acesta fiind doar punctul de plecare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108