REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ va fi renovat

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ va fi renovat

A.F. 11 octombrie 2022 | 00:00 1808

Primarul orașului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat că a fost atribuit contractul ce prevede proiectarea reabilitării și dotării Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski, care funcționează într-o clădire emblematică a Constanței, construită în urmă cu mai bine de 100 de ani.

„Renovăm complet Teatrul Oleg Danovski. Prea mulți ani am asistat la decăderea orașului nostru. Când am intrat în Primărie, mi-am asumat public că am venit să repar ceea ce e stricat. Indiferent de obstacole și disconfort, Constanța trebuia obligatoriu să intre în reperații capitale. Și a făcut-o.

Astăzi vă anunț un nou capitol important al acestui proces: reabilitarea, dotarea și renovarea completă a Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski, care funcționează într-o clădire emblematică a Constanței, construită în urmă cu mai bine de 100 de ani.

După Teatrul Fantasio, a cărui reabilitare a început anul trecut, ne îndreptăm atenția și către Teatrul Oleg Danovski, care, după cum știm, a fost uitat în timp atâta amar de vreme. Cu bucurie și umilință îi anunț pe actori, regizori și pe toți cei care lucrează în acest loc că, în curând, condițiile inumane pe care au fost nevoiți să le suporte în dese rânduri vor deveni istorie. Și, nu în ultimul rând, le mulțumesc pentru modul cum și-au făcut treaba în ultimii ani, în contextul pe care îl vedeți prezentat în poze.

Am atribuit contractul ce prevede proiectarea reabilitării și dotării teatrului (cu o durată de 100 de zile). Acesta include asistența tehnică a proiectantului pe durata tuturor celor 36 de luni în care sperăm să finalizăm lucrările. Vă voi ține la curent cu evoluția lucrărilor.“, a transmis primarul Vergil Chițac.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Era și timpul sa se reabiliteze aceasta instituție, condițiile existente sunt umilitoare atât pentru artiști dar și pentru spectatori!
0
0
smecherie. nu mai stia de unde sa ia un parandarat. a gasit teatrul. firma care va lua contractul....oamenii lui...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272