REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Tensiunea arterială mare contribuie la disfuncția erectilă

Tensiunea arterială mare contribuie la disfuncția erectilă

Replica API 16 octombrie 2020 | 00:00 1117

Hipertensiunea arterială poate contribui la disfuncția erectilă, spun experții. Explicația este simplă: unele dintre medicamentele folosite pentru a trata hipertensiunea arterială pot cauza și ele disfuncție erectilă.

La bărbat, efectele hipertensiunii arteriale asupra funcției sexuale sunt mai evidente din punct de vedere fizic decât la femei. Disfuncția erectilă are loc când nu există un flux sanguin suficient către sânge, pentru a permite menținerea erecției. Totodată, disfuncția erectilă poate fi un semn important, care îl va face pe medic să verifice dacă pacientul suferă de tensiune arterială mare sau de alte probleme de sănătate, scrie doc.ro.

Potrivit autorilor unui studiu din 2012, aproape 30% dintre bărbații cu tensiune arterială mare aveau și disfuncție erectilă, iar găsirea unui medicament care tratează hipertensiunea, fără să provoace probleme în ceea ce privește viață sexuală, este un lucru pe care mulți pacienți bărbați și-l doresc.

Ce asocieri există între disfuncția erectilă, hipertensiune și medicație

În primul rând, hipertensiunea arterială deteriorează sau degradează arterele, iar în timp, din această cauza, arterele pacientului devin mai puțîn flexibile și se îngustează. Acest lucru reduce fluxul de sânge. Tensiunea arterială mare nu înseamnă doar un risc mai mare de infarct miocardic și de accident vascular cerebral (AVC), ci în același timp, ea limitează cantitatea de sânge care circulă la nivelul penisului. Pentru menținerea erecției, este necesar un flux sangvin cât mai bun prin arterele și vasele de sânge importante.

Lăsată netratată, hipertensiunea arterială poate cauza disfuncție erectilă. Din păcate, și unele tratamente medicamentoase folosite pentru hipertensiunea arterială pot să dăuneze funcției sexuale și pot cauza disfuncție erectilă.

Chiar dacă pentru mulți pacienți bărbați acest lucru pare un cerc vicios, din care nu există cale de scăpare, reține că nu toate medicamentele folosite pentru tratarea hipertensiunii arteriale provoacă disfuncție erectilă.

Medicii spun că unele medicamente pentru reglarea tensiunii arteriale au un risc mai mare de a duce la disfuncție erectilă în comparație cu altele. De aceea, dacă pacientul descoperă ce medicamente i-au cauzat probleme în ceea ce privește viață sexuală și menținerea erecției, că efect advers, atunci el poate să discute cu medicul despre schimbarea tratamentului.

Ce medicamente pentru reglarea tensiunii arteriale au un risc mare de a cauza disfuncție erectilă

Potrivit medicilor, două tipuri de medicamente pentru tensiunea arterială au mari riscuri să cauzeze pacienților disfuncții erectile: betablocantele și diureticele.

Ce acțiune au betablocantele

Aceste medicamente afectează aceeași parte a sistemului nervos care este responsabilă de cauzarea erectiilor, dar acestea reduc fluxul de sânge către penis și din acest motiv, pacientul nu poate avea erecție. Exemple de betablocante: metoprolol, carvedilol, propranolol, atenolol.

Ce acțiune au diureticele

Diureticele sunt medicamentele care stimulează procesul prin care se formează urină. Ele pot face că fluxul de sânge către penis să fie mai puțîn intens și din acest motiv, obținerea erecției este dificilă. Este un lucru cunoscut faptul că diureticele scad și nivelul de zinc din organism, ceea ce poate să reducă și cantitatea de testosteron pe care organismul o produce. La rândul sau, acest nivel scăzut de testosteron scade apetitul sexual (libidoul) și poate afecta contracția mușchilor.

Ce medicamente pentru reglarea tensiunii arteriale au riscuri mici să ducă la disfuncție erectilă

Potrivit statisticilor, unele medicamente hipotensive au mai puține efecte adverse raportate când vine vorba de disfuncția erectilă, iar bărbații care au luat aceste tipuri de medicamente nu au întâmpinat probleme în ceea ce privește viață sexuală: inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei, blocantii receptorilor pentru angiotensina ÎI, alfa-blocantele și blocantele canalelor de calciu (numite și calciu-blocante).

Nu uita să discuți cu medicul tău despre această problema!

Medicul tău îți poate schimbă tratamentul pentru a ține sub control hipertensiunea arterială, pentru a reduce probabilitatea de a suferi disfuncții erectile. În cazul unor pacienți, s-ar putea să fie suficientă modificarea sau ajustarea dozelor medicamentelor. Alți pacienți bărbați, în schimb, ar putea avea nevoie de un tratament complet diferit, care să nu le mai afecteze viață sexuală și erecția.

Este important să discuți deschis cu medicul tău despre efectele adverse pe care le ai din cauza medicației pentru hipertensiune, precum și despre alte medicamente sau suplimente pe care le iei în prezent. Aceste informații îl pot ajută pe medicul tău să determine care este cauza disfuncției erectile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108