REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.6° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.6° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Teodorovici sugerează că Tăriceanu s-a grăbit cu declarațiile. Nu e sigur că OUG 114 va fi modificată

Teodorovici sugerează că Tăriceanu s-a grăbit cu declarațiile. Nu e sigur că OUG 114 va fi modificată

Replica API 16 februarie 2019 | 00:00 167

Eugen Teodorovici

Nu trebuie să plecăm de la ideea că OUG 114 sau ordonanța lăcomiei, cum i s-a mai spus, trebuie să fie modificată, a declarat ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, vineri seara, la Digi24. În orice caz, ordonanța nu are nicio șansă să fie introdusă în ședința de guvern de săptămâna viitoare, a spus Teodorovici.

„Dacă va fi un motiv pentru care să aducă un plus pentru români, cu siguranță suntem deschiși la orice propunere”, a spus Eugen Teodorovici, la Digi24, în legătură cu ideea unei modificări a ordonanței lăcomiei în sensul relaxării fiscalității în domeniul energiei.

Guvernul ar putea renunţa la taxa de 2% impusă companiilor din energie prin Ordonanţa de Urgenţă 114. Declaraţia a fost făcută miercuri de preşedintele Senatului la începutul unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentaţii unor firme din domeniu. Călin Popescu Tăriceanu susţinea că şi premierul Viorica Dăncilă ar fi recunoscut că taxa este excesivă. Discuţia de la Parlament a avut loc în contextul în care companiile din energie şi-au exprimat nemulţumirea faţă de prevederile ordonanţei.

Întrebat dacă a discutat cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, despre ideea unei eventuale modificări a taxei de 2 la sută pentru companiile din energie, ministrul Eugen Teodorovici a spus că nu a discutat și a subliniat că „orice idee la acest nivel se discută în coaliție”, or el personal nu a particupat la vreo discuție de acest gen.

Întrebat dacă președintele Senatului s-a grăbit cu anunțul, Eugen Teodorovici s-a limitat să spună: „Nu vreau să fac astfel de remarci”.

Nu e sigur că se elimină această taxă? a insistat jurnalistul Digi24. „Își fac foarte mulți speranțe, mai ales că se face un lobby intens. Cândva o să va explicăm clar și public care sunt presiunile pe toate fronturile”, a răspuns ministrul, fără a fi mai explicit.

El a avut un reproș voalat și pentru Ministerul Energiei. „Trebuie o analiză pe companiile din subordinea Ministerului Energiei. Trebuie să aflăm dacă cei care ne reprezintă (în consiliile de administrație ale unor companii precum Complexul Energetic Oltenia - n.r.) sunt cei mai potriviți oameni și acționează cu bună-credință. După ședința de guvern, am spus că analiza se va face lună de lună pentru a vedea cum cheltuiesc banii”, a arătat Eugen Teodorovici.

digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici cand vede ca e prost scrisa nu cedeaza. Mai bine distruge economia decst sa-si recunoasca incompetenta.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212