REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

TERENURILE de SPORT ale municipalității vor intra în REPARAȚII

TERENURILE de SPORT ale municipalității vor intra în REPARAȚII

Replica API 17 septembrie 2021 | 10:33 1128

Primăria Constanța va reabilita terenurile de sport amplasate pe domeniul public al municipiului deoarece lucrările sunt necesare pentru aducerea în stare optimă de funcţionare. Mobilierul de pe terenurile de sport a fost deteriorat din cauza comportamentului necivilizat al unor cetăţeni care nu înţeleg că acestea reprezintă bunuri ale întregii comunităţi, o parte dintre acestea fiind vandalizate sau utilizate inadecvat. Municipalitatea pune la bătaie 322.511,31 lei pentru aceste lucrări.

Chiar dacă pandemia i-a mutat în mediul online, copiii au ieșit totuși și au făcut mișcare prin parcurile constănțene, dar și pe terenurile de sport ale municipalității. Mai toate au acum mobilier deteriorat și vandalizat de „binevoitorii” care nu au știut să le folosească corespunzător… sau n-au vrut. În acest sens, municipalitatea caută o firmă pentru a atribui contractul intitulat "Lucrări de reparaţii curente la terenuri de sport amplasate pe domeniul public al municipiului Constanţa". Aceste lucrări sunt necesare pentru aducerea în stare optimă de funcţionare a terenurilor de sport, în conformitate cu normele europene. „În activitatea noastră ne confruntăm des cu deteriorarea mobilierului urban, din cauza comportamentului necivilizat al unor cetăţeni care nu înţeleg că acestea reprezintă bunuri ale întregii comunităţi, iar distrugerea lor poate conduce la accidentarea gravă a utilizatorilor. Pentru siguranţa cetăţenilor care desfăşoară activităţi sportiv - recreative pe terenurile de sport amplasate pe domeniul public al municipiului Constanţa se impune realizarea lucrărilor de reparaţii cât mai urgent, deoarece o parte dintre acestea au fost vandalizate sau utilizate inadecvat”, transmite municipalitatea.

Ce lucrări vor fi executate

Lucrările de reparaţii nu necesită o tehnologie de execuţie deosebită, dar se vor respecta normativele în vigoare, pentru fiecare categorie de lucrări, precum şi prevederile referitoare la protecţia mediului şi a muncii. Vor fi pregătite suprafeţele din beton sau metal prin curăţare cu peria de sârmă, etc. Vor fi grunduite manual confecţiile metalice şi se vor vopsi elementele sportive în două straturi cu email alchidal, după curăţare (îndepărtarea vopselei vechi şi a diverselor depuneri de pe suprafeţele metalice, cu decapanţi). Se va folosi vopsea rezistentă la mediul coroziv (specific zonei litorale), cu putere mare de acoperire, menţinându-se culorile iniţiale. Vor fi înlocuite plasele de la panourile de baschet, confecţionate din fibră ţesută, de culoare albă, vor fi înlocuite panourile de gard din plasă ce împrejmuiesc terenurile de sport dar și multe altele.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unde sunt aceste terenuri? Eu nu am vazut terenuri de sport in Cta!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108