REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

TERIBILSM! Tot mai mulți tineri sunt prinși DROGAȚI la volan!

TERIBILSM! Tot mai mulți tineri sunt prinși DROGAȚI la volan!

Replica API 25 august 2017 | 08:00 975

Dosare

Dosare

Cazurile în care vreun tânăr este depistat la volanul unui autovehicul fiind sub influența drogurilor nu mai sunt rare. Din contră, în ultima perioadă devin chiar frecvente. Și mereu iese "spectacol". Că nu este adevărat, că testele nu sunt bune… Cert este că sunt demarate anchete și că ei vor plăti pe cale legală, chiar dacă nu vor să accepte acest lucru. Un alt astfel de caz a avut loe pe 23 august.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, la data de 23.08.2017, ora 00.30, l-au depistat pe Paul Octavian N., în vârstă de 23 de ani, din Botoșani, care a condus un autoturism, pe DN3, fiind sub influența substanțelor psihoactive. În cauză a fost întocmit un dosar penal. Și, din păcate, nu este singurul caz. Spre exemplu, Valentin P., în vârstă de 27 de ani, din Constanța, la data de 7.08.2017, ora 16.15, a condus un autorurism Opel Astra, pe strada Dezrobirii din municipiu.

Când a ajuns la intersecția cu strada Eliberării, i s-ar fi făcut rău la volan, blocând traficul rutier. Acesta a solicitat asistență medicală, la fața locului ajungând o ambulanță. În timp ce primea îngrijiri medicale, Valentin a declarat verbal că ar fi fumat o țigaretă ce conținea substanțe etnobotanice. Un echipaj de Poliție, care se afla în zonă, văzând că traficul este blocat și cadrele medicale oferă ajutor unei persoane, s-au autosesizat și au mers la fața locului. Și aici continuă cercetările.

De asemenea, în timpul unei razii efectuate în stațiunea Mamaia, în cazul unuia dintre şoferi, care se întorcea de la un club, a fost depistat pozitiv la consumul de metamfetamină.. Este vorba despre un român stabilit în Marea Britanie, cu permis de Marea Britanie. El a fost condus la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru recoltarea de probe biologice şi a fost întocmit dosar de cercetare penală. Și continuăm cu faptul că polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța, la data de 31.07.2017, ora 13.12, au depistat un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Constanța, care a condus un autoturism marca Audi A3 în municipiu, fiind sub influența substanțelor stupefiante.

În plus, acesta a produs un accident rutier soldat doar cu pagube materiale. Oamenii legii au declanșat cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. Numai că, din păcate, mulți dintre ei nu conștientizează pericolul la care se expun, dar la care îi expun și pe cei din jur, cei mai mulți fiind deranjați doar de faptul că se scrie despre evenimentele în care au fost implicați, cu precizarea că nu este adevărat. Din nefericire, au fost și cazuri în care acest consum de substanțe a dus la accidente rutiere soldate cu persoane vătămate sau chiar cu deces.

De știut este faptul că, potrivit Art. 336 din Noul Cod Penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

Liliana CHIRU

Citește și: https://www.replicaonline.ro/testul-rapid-in-trafic-cum-afla-politia-rutiera-daca-esti-drogat-la-volan-106624/

https://www.replicaonline.ro/drogurile-la-volan-si-siropul-de-tuse-in-loc-de-marijuana-in-liceu-160437/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa sugeti pula la drogati sistemul ie stricat nu lumea
0
2
teribilism este cand mergi pe bicicleta fara maini si legat la ochi. sa te urci drogat sau baut la volan e orice - de la crima in desfasurare la tembelism atroce - dar nu teribilism
1
0
Nu se mai face armata sa le sara drogurile din cap in armata. Si eu vad zilnic drogati la volan in masini scumpe si cu fata de distrus se vede clar de afara
3
0
Nu vorbim de teribilism,ci de nepasare fata de semeni,de lipsa completa a empatiei umane , pur si simplu de infractionalitate crasa. La orice varsta,sa te urci la volan sub influenta alcoolului sau a drogurilor, este dovada ca nu ai voie sa mai ai masina pe veci.
8
0
Efectele Neversea si Untlod cu intarziere , dar pe timp indelungat . O tara cu populatie indobitocita , generatii de tineri fara ocupatie si droguri la discretie poate fi manipilata si mai usor .Dobitocii astia ganditiva ca circula pe sosele zi de zi , iar victima maine poti fi chiar tu , nu trebuie sa mergi sa tragi pe nas cu el , doar trebuie sa fii pe trecerea de pietoni in fata lui
7
0
Ce e aia catea de limba romana? Si mai faci si gargara...
5
2
Anulat permisul definitiv,PE viata,Fara sa Mai poata face scoala de soferi,asta e cea Mai buna solutie
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218