REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.5° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Tokes Laszlo: Revendicăm drepturile de autodeterminare a populaţiei maghiare din Transilvania

Tokes Laszlo: Revendicăm drepturile de autodeterminare a populaţiei maghiare din Transilvania

Replica API 13 martie 2021 | 00:00 1429

Preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT), Tokes Laszlo, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că revendică drepturile de autodeterminare a populaţiei maghiare din Transilvania, scrie Agerpres.

"Poporul secuiesc este neînfricat în libertatea sa şi a transmis mereu un mesaj către puterile dintotdeauna. Secuii n-au căzut niciodată la compromis în privinţa autodeterminării lor. În urmă cu 100 de ani, la Trianon, am fost privaţi de aceste drepturi. În '89, deşi secuii şi maghiarii erau în prima linie în lupta anticomunistă, am fost ignoraţi. Revendicăm drepturi de autodeterminare a populaţiei maghiare din Transilvania. Nu cunoaştem compromis în această cauză. Suntem consternaţi văzându-l pe preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, ce poziţie a luat în discursul antimaghiar al lui Klaus Iohannis. În ceea ce priveşte procesul lui Beke Istvan şi Zoltan Szocs, pilda lor dovedeşte că sunt în închisoare pentru că au luptat pentru autodeterminare şi libertatea secuilor. L-aş ruga pe Kelemen Hunor să ia poziţie în favoarea autonomiei ţinutului secuiesc şi a celor doi", a spus Tokes Laszlo.

El a susţinut o conferinţă de presă alături de preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Bal, şi de preşedintele Cabinetului de politică externă şi naţională al Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Szilagy Zsolt, pe tema Zilei Libertăţii Secuilor, 10 martie, când se comemorează executarea Secuilor Martiri postpaşoptişti, şi pe tema iniţiativei cetăţeneşti europene pentru protecţia regiunilor naţionale.

"Exodul de astăzi cunoaşte noi valuri, nu doar transilvănenii, ci şi secuii. Această iniţiativă cetăţenească are un ţel important, să îi ţină pe maghiari şi secui aici în ţară, să nu plece. Cer încetarea discriminării economice a secuimii. Transilvania, Partiumul au nevoie de posibilităţi de dezvoltare a economiei", a mai spus Tokes Laszlo.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din cauza ta a murit Ceausescu si tu vei murii din cauza noastra , a romanilor, bestie maghiara, mars la Ungaria daca nu-ti place Romania, dle Tokes Laszlo o sa-ti fac cunostinta cu Carlos Sacalu cat de curand.
0
0
pt 14 mar 20:34 - mananci cacat la greu alogen borat ce esti!!! moarte ungurilor! moarte ungariei hortyste! moarte ungurilor! moarte ungariei hortyste! moarte ungurilor! moarte ungariei hortyste! moarte ungurilor! moarte ungariei hortyste! moarte ungurilor! moarte ungariei hortyste! moarte ungurilor! moarte ungariei hortyste! moarte ungurilor! moarte ungariei hortyste! moarte ungurilor! moarte ungariei hortyste! moarte ungurilor! moarte ungariei hortyste! moarte ungurilor! moarte ungariei hortyste! moarte ungurilor! moarte ungariei hortyste! moarte ungurilor! moarte ungariei hortyst
3
0
Adica dupa mintea ta aia proasta pana sa vina Huni din Asia cu Atila ala al lor in Europa,Transilvania a fost o pustietate in mijlocul"batranului continent",fii atent ce spui mai tantalaule pentru ca istoria Europei,aia scrisa de venetici din Asia nu este adevarata istorie a Europei.
3
0
transilvania nu a fost niciodata a romaniei decat dupa 1920 ,deci 1300 de ani a fost a ungariei si numai 100 a romaniei,scrie clar in manualul de istorie
0
4
Avand in vedere cat am suferit de pe urma romanilor nostri, parca as as da o sansa la ceva extern. Cu ocazia asta poate scapam de securisti si politruci criptocomunisti.
0
9
trimiteti sosoaca peste el
6
0
Nu mai bagati in seama pe acest bolsevic agresiv .
9
0
Bai Tockesch-prostule tratatul de la Trianon este corect si recunoscut de toata lumea,Transilvania nu a fost niciodata a Ungariei ci a fost luata cu armele de la romani,dar in primul razboi mundial Ungaria care a vrut sa devina mai mare a fost in tabara pierzatorilor si a devenit mai mica caci astea sunt legile razboiului,cine castiga are drepturi la semnarea tratatului de pace de dupa razboi,cine pierde este bun de plata.Asta este toata istoria pe care o cunosti si tu dar iti este greu sa accepti ca Ungaria a fost invinsa de Romania.
10
0
daca vreti transilvania faceti o cerere la merkel ca asa am facut si noi la putin ptr moldova ba panaramelor nu va convine ca santeti in parlament aratati mi o tara din ue unde aveti atatea drepturi ca in romanica la ghena cu voi muistilor
7
0
pt ca mizeria asta de site este condus de niste cwrve ordinare ....cine stie cata plua au supt sa ajunga aici..
7
0
la unguri si mai ales pesedeilor !!! De la mine cacatul la lins postacilor pesedei !!!
4
5
Sa nu mire pe nimeni daca bozgorii care fac parte din coalitia de guvernare nu obtin revendicarile. Fara ei cade guvernul "meu" iar plavanul nu isi doreste asta.
8
2
impreuna cu acolitii vostri: PDL vopsit in PNL, USR, MINUS
12
1
bai bozgorilor!
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108