REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Tonis Trade-ul lui ȘTEFĂNESCU a încercat să TRAGĂ în PIEPT un client cu 600 de lei. VIDEO

Tonis Trade-ul lui ȘTEFĂNESCU a încercat să TRAGĂ în PIEPT un client cu 600 de lei. VIDEO

Replica API 17 iulie 2021 | 00:53 11005

ACUZAȚII:

ACUZAȚII:

Societatea Tonis Trade, care se ocupă cu vânzarea produselor electronice și electrocasnice, permite achiziționarea produselor în rate. Firma care încasează ratele, Mark Leasing, este controlată de același Sorin Ștefănescu, care deține Tonis Trade-ul. Zilele trecute s-a iscat un adevărat scandal la sediul de pe bulevardul Aurel Vlaicu, după ce social democratul Radu Ion s-a simțit escrocat de angajata de la credite. Fostul consilier județean a achiziționat, în iunie, prin rate un produs, contractul fiind încheiat pe un an de zile. Politicianul a vrut să achite întreaga valoarea după prima lună, însă a avut o mare surpriză… deloc plăcută. I s-au mai cerut 600 de lei în plus, reprezentând dobânda pe un an de zile. De aici, până la scandal a fost un singur pas. ”De ce să plătesc dobânda pe un an de zile dacă eu am achitat integral creditul după prima lună?”, se întreabă Radu Ion. Mai mult, în contract scrie una, în practică se procedează altfel.

În iunie a făcut contractul, în iulie a vrut să-l lichideze

În luna iunie a.c., Radu Ion a mers la Tonis Trade pentru a achiziționa un produs în rate. Contractul a fost semnat pe un an de zile, cu o rată lunară de 284, 47 lei. Înainte de a-l semna, social democratul a întrebat angajata de la Credite, și nu o dată, ci de trei ori, care este suma integrală pe care trebuie să o plătească dacă, după prima lună, vrea să ramburseze creditul. I s-a specificat, atât verbal, cât scris, că va avea de achitat suma de 3413, 68 lei. Zilele trecute, când a mers să achite integral creditul, la ghișeu a avut o surpriză… deloc plăcută. De la 3413, 68 lei suma a crescut la peste 4.000 lei.

”Am întrebat de trei ori cât voi plăti după prima lună, atunci când voi veni să achit creditul integral. Mi s-a specificat suma, mi-a arătat și pe contract, adică 3413, 68 lei. Pe 14 iulie am mers să achit toată suma, însă angajata de la Credite mi-a spus că trebuie să mai plătesc 600 de lei, încă două rate, reprezentând dobânda pe un an de zile. Adică, de ce să plătesc dobânda pe tot anul, dacă eu îl achit din prima lună?”, a declarat, pentru Replica, Radu Ion.

Mai mult, în contract este specificat negru pe alb, că în cazul plății anticipate, finanțatorul va fi îndreptățit la o compensație egală cu 1% din valoarea sumei plătite anticipat, dacă perioada de timp dintre plata anticipată și data convenită pentru încetarea contractului de credit este mai mare de un an și), 0,5 %, dacă perioada de mai sus este mai mică de un an.

Cele două părți nu au ajuns la nici un consens, în cele din urmă. Radu Ion a rambursat integral creditul, cu suma stabilită inițial, adică 3413, 68 lei, însă fără să primească un document care să ateste că respectivul contract a ajuns la final.

Social democratul a făcut sesizare la Protecția Consumatorului, dar va merge și în instanță cu Tonis Trade, pentru a-și face dreptate.

VIDEO:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a citit cineva ce spune art.1?
0
0
De ce nu se vad comentariile adaugate? Au mai patit o multi cu Tonis
0
0
Caractere nepermise...
0
0
Ziar ma nereusitule cu asa ceva ?
0
0
GIGEL .GIGEL STAI FRUMOS PE SCAUNEL.
4
0
Pare asemanator cu creditele de la banci.
6
0
am patit si eu , rog evitati acest magazin
15
0
Sorin Stefanescu e un escroc evreu wannabe
19
2
Analfabetul de Radu a citit contractul ? Asta nu stie sa scrie si sa citeasca, are doar trei clase elementare. A facut si puscarie, a fost prins la furat pe cand muncea in port si i-a furat banii lui Becali, pe cand era la PNG, din care si-a luat un Hyundai nou nout. O pramatie care doar la PSD putea sa si gaseasca loc
12
8
Te-ai simtit ESCROCAT de Tomis Trade cand bancile aplica acelasi tratament daca faci plata integrala a creditului in avans .La fel am patit si eu cu BRD dar erau acoprriti cu o clauza contractuala .
17
3
Tonis Trade iti prezinta o oferta foarte buna , dar are niste clauze care te inrobesc si te tine capcanat la ei daca vrei sa reziliezi mai devreme . Este o firma toxica . O cunosc de foarte multi ani si nu s-a schimbat in bine deloc
27
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468