REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Trafic de opiacee: Washingtonul sancţionează cinci entităţi chineze

Trafic de opiacee: Washingtonul sancţionează cinci entităţi chineze

Replica API 17 decembrie 2021 | 00:00 708

Statele Unite îşi vor consolida arsenalul în lupta împotriva traficului de opiacee şi vor viza în special entităţile chineze, a anunţat miercuri administraţia Biden, în contextul în care în SUA s-a înregistrat un record de decese prin supradoză, relatează AFP, citată de Agerpres.

Preşedintele Joe Biden a decis să înăsprească regimul american de sancţiuni împotriva celor implicaţi în traficul internaţional de droguri, care se va aplica imediat în cazul a patru companii chineze şi unui traficant de droguri chinez acuzaţi că participă la producţia ilegală de fentanil, un puternic opioid de sinteză, potrivit unui comunicat difuzat de Casa Albă şi Departamentul de Trezorerie.

''Preşedintele Joe Biden ia măsuri decisive pentru a detecta, perturba şi reduce puterea organizaţiilor criminale transnaţionale'' prin două decrete, potrivit unui document transmis de serviciile sale.

Unul dintre aceste decrete instituie un nou organism, ''Consiliul Statelor Unite pentru Crima Organizată Transnaţională'', al cărui acronim în limba engleză va fi USCTOC şi care va reuni reprezentanţi ai diferitelor administraţii.

Celălalt decret stabileşte un regim de sancţiuni mai extins împotriva traficanţilor internaţionali de droguri, ale căror bunuri în Statele Unite vor putea fi îngheţate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sau smecherit chinezii.....numai haine ....triadele lor au trecut derect la opioide.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212