REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Tragedie: doi copii, găsiţi morţi în canalul colector de pe marginea Autostrăzii A2

Tragedie: doi copii, găsiţi morţi în canalul colector de pe marginea Autostrăzii A2

Replica API 9 iulie 2013 | 00:00 178

Plecaţi de acasă de sâmbătă

Plecaţi de acasă de sâmbătă

Descoperire şocantă în apropiere de localitatea constănţeană Valu lui Traian! Doi copii, în vârstă de 11, respectiv 12 ani, au fost găsiţi morţi, plutind în canalul colector de pe marginea Autostrăzii A2, în dreptul localităţii Valu lui Traian. Trupurile neînsufleţite au fost găsite de nişte bărbaţi care adunau iarbă. Aceştia au sunat imediat la 112. La scurt timp s-a descoperit că este vorba de copiii unei familii din Valu lui Traian, care plecaseră de acasă încă din seara de sâmbătă. În tot acest timp, poliţiştii nu au fost sesizaţi cu privire la dispariţia micuţilor. Ieri, mama celor doi a fost la un pas de a leşina.

Zi macabră pentru o familie din Valu lui Traian. Orele amiezii aveau să îi dea o veste tragică: copiii plecaţi la joacă sunt morţi! Descoperirea a fost făcută în jurul orelor prânzului zilei de luni, de doi bărbaţi care se aflau pe marginea Autostrăzii 2, în dreptul localităţii Valu lui Traian, şi care culegeau iarbă şi o încărcau într-o căruţă. De cum au văzut trupurile plutind pe apă, au şi sunat la 112. "Eram aici, am văzut cum pluteau şi am sunat la 112. Ne-am dat seama că erau morţi", au spus bărbaţii. La faţa locului au ajuns ambulanţierii şi un echipaj SMURD, care au scos trupurile din apă şi le-au învelit în saci. La scurt timp au sosit şi poliţiştii, care au început investigaţiile. Cei doi băieţi îşi lăsaseră hainele pe mal, fiind găsiţi dezbrăcaţi complet, de unde şi ipoteza că au vrut să se scalde. Însă, din pricina întunericului şi a adâncimii apei, respectiv 5 - 6 metri, după cum spuneau martorii, micuţii şi-au găsit sfârşitul. "În cursul zilei de luni, la orele 11.50, lucrătorii postului de Poliţie Valu lui Traian au fost sesizaţi prin 112 că în canalul de deversare a apei, de pe Autostrada Soarelui, se află cadavrele a doi minori. Din primele cercetări s-a constatat că au vârste cuprinse între 12 şi 13 ani. Se fac cercetări pentru stabilirea cauzei morţii", a declarat inspectorul principal Gheorghe Stanciu, din cadrul IPJ Constanţa. În urma investigaţiilor, la faţa locului a ajuns un bărbat, el menţionând că sora lui are doi copii care au plecat de mai multe zile de acasă. A cerut să se uite la trupurile neînsufleţite, moment în care a confirmat: copiii decedaţi erau nepoţii lui.

Copiii, plecaţi de acasă încă de sâmbătă

Odată cu recunoaşterea copiilor, s-a dezlănţuit şi haosul. Bărbatul respectiv şi-a anunţat sora, care a venit într-un suflet. În momentul în care a coborât din maşină s-a întins pe pământ, ţipând: "Unde sunt băieţii mei, de ce Doamne, ce ţi-am făcut?". Magdalena Tătaru, mama celor doi, a început să tragă de uşile maşinii mortuare, pentru a-şi lua copiii acasă, după cum striga chiar ea. Pentru a nu i se face rău, a fost stropită cu apă pe faţă, în cele din urmă calmându-se. Potrivit acesteia, băieţii, Alexandru Antonio şi Cosmin, plecaseră la joacă, încă de sâmbătă seara. "Au plecat la joacă de sâmbătă, ca orice copil. I-am căutat disperată, am umblat prin tot satul după ei, cu calul şi căruţa. După amândoi am plecat, i-am căutat...", a spus femeia, sfârşită de durere. Ea mai are acasă încă trei fetiţe mai mici. Cei doi băieţi sunt fraţi, dar au taţi diferiţi, locuind cu mama lor, pe strada Pădurii din Valu lui Traian. Copiii sunt cunoscuţi ca zvăpăiaţi, plecând de mai multe ori de acasă şi cutreierând localitatea. Familia este una sărmană, care nu a cauzat probleme, spun poliţiştii din Valu, dar care are o situaţie financiară mai precară. De asemenea, când a fost vorba ca mama să meargă la Poliţie, s-a pus problema transportului, întrucât fraţii acesteia nu mai aveau bani de motorină. Trupurile celor doi au fost transportate la morga Cimitirului Central în vederea efectuării necropsiilor şi stabilirii cu exactitate a cauzelor deceselor, totodată fiind sesizată şi Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului, care va analiza neglijenţa mamei şi dacă ceilalţi copii ai acesteia sunt în siguranţă alături de ea.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108