REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.1° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Traian Băsescu, procese pe bandă rulantă în octombrie

Traian Băsescu, procese pe bandă rulantă în octombrie

Virgil STOIAN 14 octombrie 2022 | 00:00 806

Lună octombrie cu procese pe bandă rulantă pentru Traian Băsescu. Joi, fostul președinte al României se judecă, la Curtea de Apel, cu cei de la SPP.

În debutul acestui an, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut decizia instanței de fond și a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității.
Traian Băsescu ajunge joi la Curtea de Apel. Fostul președinte, dispută cu SPP în privința dispozitivului de apărare

În urma deciziei ICCJ, fostul președinte al României a rămas fără angajații Serviciului de Pază și Protecție de care beneficiază toată viața șefii de stat.

Această decizie a fost luată de SPP la scurt timp după ce magistrații au decis că Băsescu a colaborat cu Securitatea.

În luna mai a acestui an, Băsescu s-a adresat instanței și a cerut suspendarea deciziei de retragere a dispozitivului de protecție și pază emisă de SPP, în martie.

Acțiunea, care se află pe rolul Curții de Apel București, va avea un termen de judecată în cursul zilei de azi, joi, 13 octombrie.

Fostul șef de stat din perioada 2004 – 2014 a pierdut privilegii importante după decizia ICCJ din martie.

Printre acestea: casa de protocol din cartierul Primăverii, indemnizația lunară de 11.148 de lei și paza şi protecţia SPP.


Ce procese a mai avut sau va mai  avea Traian Băsescu în luna octombrie

 

În această lună, Traian Băsescu a fost și va mai merge de câteva ori în sălile de judecată.

Pe 7 octombrie, fostul președinte s-a prezentat la Curtea de Apel Bucureşti (CAB). El a chemat în judecată RA-APPS după ce instituția l-a notificat să părăsească vila pe care a primit-o în 2015.

Vinerea trecută, Curtea de Apel București (CAB) a decis că fostul președinte urmează să își rezolve litigiul cu RA-APPS la fel ca orice cetățean, pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, notează Ziare.com.

În decizia lui, judecătorii au precizat că procesul lui Traian Băsescu nu este îndreptat împotriva unui act administrativ (notificarea 22237/28.03.2022), cu o simplă evacuare, așa că au trimis cauza instanței ierarhic inferioare.

Într-un alt proces, aflat pe rol tot în octombrie, fostul președinte al României, ajuns la 70 de ani, cere revizuirea sentinței prin care a fost declarat colaborator al Securității.

Cererea lui Băsescu a fost înregistrată în 25 iulie, tot la Curtea de Apel București. Acțiunea a fost deschisă în contencios administrativ şi fiscal. Prima înfățișare a fost stabilită pentru data de 21 octombrie, vinerea viitoare, potrivit fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multe miilioane de romani l-au votat cu indarjire pe acest individ. Acuma aceiasi oameni se prefac ca nu stiu ce au facut,ba unii l-au votat pe astalalt,pe Iohannis si se ratoiesc la oricine ar avea un dram de patriotism ,coloana si pregatire adevarata. Noi poporul alegem sa fim condusi de neconducatori,asa ca nu e loc de smiorcaieli.
0
0
Sa traiesti bine,asa ne spuneai nu??!!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108