REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
9.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Trif: Simbolul Constanței, Cazinoul nu este în subordinea CJC, ci la Compania Națională de Investiții

Trif: Simbolul Constanței, Cazinoul nu este în subordinea CJC, ci la Compania Națională de Investiții

Replica API 8 august 2019 | 00:00 483

La Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, cu ocazia semnării contractului de finanțare a proiectului ”Extindere Delfinariu, Municipiul Constanța” s-a susținut o conferință de presă, începând cu ora 13:00, la care au participat, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu și ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Sursa de finanțare și durata investiției are în vedere Hotărârea nr. 558/ 2017 privind aprobarea Programului pentru dezvoltarea investițiilor în turism. Durata proiectului este de 24 de luni de la data ordinului de începere a execuției lucrărilor, în prezent se desfășoară procedura de achiziție publică a execuției lucrărilor.

Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 22.184.476,40 lei fără TVA, 26.367.659,10 lei cu TVA, 70% Ministrul Turismului și 30% contribuția CJC.

Lucrările propuse constau în:

-Bazin de antrenamente- de aproximativ 600 mp, iar înălțimea apei va fi de 5,20 m. Acesta va fi dotat cu o platformă de eșuare dublă, pentru doi delfini.

-Sediu administrativ- camere pentru: atrenori, preparare hrană, magazie, vestiare cu dușuri, toalete și atelier mecanic.

-Stație de filtrare și Stație de pompare- în vederea amplasării sistemelor de filtrare și menținere a calității apei.

In cadrul conferinței de presă, președintele CJC, Horia Țuțuianu și ministrul Turismului, Bogdan Trif au răspuns întrebărilor adresate de către jurnaliștii invitați. Una dintre acestea a fost adresată lui Horia Țuțuianu și anume, dacă acesta se simte încrezător în acest proiect, dacă chiar se va finaliza și va ajunge o poveste ca, investiția în lucrările de reabilitare a Cazinoului din Constanța.

”Din ce cunosc eu, știți că simbolul Constanței, Cazinoul nu este în subordinea CJC, ci la Compania Națională de Investiții s-a făcut licitația. La Delfinariu însă, mă cunoașteți foarte bine, știți că eu îmi pun amprenta pe lucrurile pe care le fac și sunt convins că lucrările vor fi gata la termelele care au fost date în constract, și la 24 de luni de la semnarea contractului cu cine va câștiga licitația ne vom vedea din noi aici la inaugurare, măcar, dacă nu o să mai fiu președinte, ca invitat” a spus Horia Țuțuianu.

Referitor la problema voucherelor de vacanță, ministrul Turismului Bogdan Trif a susținut că este un lucrul bun că se dau și anul acesta.

”Este ideal și în anii următori, vreau să dezmint orice informație cum că am renunța la aceste vouchere de vacanță, exclus acest lucru. Bineînțeles că ne gândim și la formule îmbunătățite, deocamdată aceste vouchere de vacanță, ca să citez tot piața privată, care a spus că a fost principalul motor de dezvoltare al turismului din România. O să ne gândim și împreună cu patronatele din industria turistică, să găsim soluții care să eficientizeze aceste vouchere de vacanță. Să știți că nu este puțin lucru să dai aproape 300 de euro cetățenilor români ca să-și petreacă vacanța în România, este un ajutor direct pe care îl dăm mediului privat pentru că indistria hotelieră din România, industria Turistică este în proporție de 95% privată. Mai mult decât atât, am reușit să scoatem la lumină un procent extrem de important din industria care funcționa la negru, anul trecut am avut o creștere cu 60%, cererilor de autorizare a structurilor de cazare, anul acesta pe primul semestru avem o creștere cu 30% mai mare decât anul trecut. Deci sunt mai multe aspecte pe care noi le-am urmărit prin acordarea acestor vouchere de vacanță, să nu uităm că românul când pleacă în vacanță cu vouchere de obicei nu-i ajung acești bani”, a spus Bogdan Trif.

”Eu zic că am avut o creștere în ultima perioadă de 20- 30%, intensificându-se la terminarea noului Delfinariu. Iar după ce vom avea și Acvariul cu siguranță nu se va mai pune problema că nu vom ajunge la un milion de vizitatori. Nu este importantă doar creșterea ci și educația pentru ca avem beneficiar ale acțiunilor educative. Sunt importanți și turiștii pentru că cei care caca pragul aici sunt peste 80% turiști, iar 20% constănțenii, elevii”, a declarat Adrian Bîlbă, managerul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
jegul ala de pastaie, de n-ar mai iesi din inchisoare, nu a vrut sa-l repare cu fonduri europene, ca nu-i iesea lui nimic si ca sa se incontreze cu udrea. acum platim noi, din banii nostrii. ce-ar fi sa-i impute jegosului de mazare cele 10 mil de euro?
0
0
Speram sa fie asa
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468