REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Trucuri noi pentru abandonarea fumatului

Trucuri noi pentru abandonarea fumatului

Replica API 9 martie 2021 | 00:00 972

Nu ești prea sigur cum poți să renunți la fumat? Încearcă una sau mai multe dintre aceste noi modalități de a renunţa la țigări și astfel vei descoperi o cale pentru o viață mai sănătoasă.

Sursă foto: Shutterstock

1. Fă-ți o lista cinstită cu toate lucrurile care îți plac la acest obicei (deși e nociv) și cu toate lucrurile care își displac. Gândește-te la această lista de-a lungul timpului și fă schimbările necesare.

2. Apoi fă-ți o altă lista cu toate motivele pentru care știi că nu îți este ușor să renunți la fumat. Fii sincer cu ține și fă o lista amănunțită, chiar dacă ți se pare lungă și descurajantă.

3. Stabilește o dată în calendar, în care vrei să te lași de fumat. Poți să scrii un „contract de încetare“, care include semnătură ta și cea a unui martor care îți oferă sprijinul sau.

4. Scrie toate motivele pentru care renunți la fumat pe o serie de cartoane sau post-it-uri: te lași de țigări pentru fiica ta, nepoata ta, soțul tău, soția ta, etc. Ține cartoanele aproape de ține.

5. Pe măsură ce ești pregătit să renunți, nu mai cumpără cartușe de țigări. În loc de asta, cumpără câte un pachet și poartă cu ține doar 2-3 țigări o dată.

6. Fă-ți o lista cu ocaziile în care ai fumat, cu o săptămâna înainte să te lași. Scrie ce făceai în acele momente și cât de rea a fost poftă de țigară, că să vezi dacă anumite ore din zi sau anumite activități te fac să îți dorești să fumezi.

7. Pregătește-ți o lista cu lucrurile pe care vrei să le faci atunci când poftă de țigară te lovește. Sugestii: fă o plimbare, bea un pahar cu apă, sărută-ți partenerul sau copilul, aruncă-i mingea câinelui, joacă un joc, spală mașină, fă curat în dulapul din bucătărie sau în șifonier, fă sex, mestecă o gumă, spală-te pe față, spală-te pe dinți, bea un ceai, bea o cafea, respiră profund, aprinde o lumânare.

8. Renunţă când ești binedispus. Studiile arată că ai mai puține șanse de succes dacă renunți la fumat atunci când ești deprimat sau ești supus unui stres mare, potrivit rd.com, citat de doc.ro.

9. Când a sosit dată din calendar la care renunți la acest obicei, aruncă toate obiectele care îți amintesc de fumat. Țigări rămase, chibrituri, brichete, scrumiere, chiar și brichetă din mașină.

10. Pune toți banii pe care îi economisești (de când ai renunțat la țigări) într-un borcan mare de sticlă. Vei vedea practic cât de mulți bani cheltuiai înainte.

11. Bea cafea fără cofeină până când împlinești 2 luni de când nu mai fumezi. Prea multă cofeină în organism, în timp ce vrei să te lași de fumat, îți poate provoca mai multe neplăceri, ba chiar vei fi mai nervos.

12. Găsește o gustare sănătoasă pe care să o poți lua cu ține oriunde. În loc de țigări, încearcă semințele de floarea soarelui fără coajă, bomboanele fără zahăr sau gumă, chiar și „bețișoare“ de morcovi sau țelină în cazul în care ești îngrijorat că ai putea să te îngrași.

13. Alege să consumi o cană de ceai din plante atunci când de obicei obișnuiai să fumezi o țigară. Actul de a fierbe apă pentru a-ți prepară ceaiul și apoi actul de a-l sorbi încet, pe măsură ce se răcește, vor acționa precum un burete care șterge stresul.

14. În locul pauzei de țigară la serviciu, joacă o partida de solitaire pe calculator sau alt joc pe telefon.

15. Imaginează-ți că joci tenis. Sau mergi să joci tenis. Cercetătorii britanici au descoperit că voluntarii care încercau să se lase de fumat au fost mai capabili să ignore nevoia de a fuma atunci când li s-a spus să vizualizeze un meci de tenis.

16. Creează o zona în care fumatul nu este permis. Nu permite fumatul în locuința ta, în mașină sau chiar când cineva stă lângă ține la restaurant.

17. Dacă ai recidivat, încearcă din nou. Nu te gândi că ai eșuat. Unii oameni sunt nevoiți să renunțe chiar și de 8 ori la fumat înainte de a avea succes pe termen lung.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108