REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
16.9° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Turcia a găsit gaze naturale în Marea Neagră, aproape de cel mai mare zăcământ al României

Turcia a găsit gaze naturale în Marea Neagră, aproape de cel mai mare zăcământ al României

Replica API 21 august 2020 | 00:00 1441

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a anunţat vineri că ţara a descoperit cele mai mari depozite de gaze naturale din istoria sa, un câmp din Marea Neagră care ar conţine 320 de miliarde metri cubi de gaze naturale, adăugând că există o posibilitate ridicată să fie descoperite şi alte resurse în aceeaşi zonă, transmite Reuters.

"Vreau să vă împărtăşesc o veste bună. Turcia a descoperit în Marea Neagră cele mai mari depozite de gaze naturale din istoria sa", a spus Erdogan, adăugând că Turcia intenţionează să înceapă să utilizeze aceste resurse în 2023 şi să devină un exportator net de energie.

Turcia a descoperit resurse de energie în Marea Neagră, cel mai probabil gaz natural, urmând ca președintele Recep Tayyip Erdogan să anunțe detalii în cursul zilei de vineri. Zăcămintele descoperite de turci sunt foarte aproape de o zonă în care granițele maritime ale Bulgariei și României converg și nu departe de blocul Neptun al României, cel mai mare zăcământ de gaze din Marea Neagră descoperit în urmă cu opt ani de Petrom și Exxon, se arată într-o analiză Bloomberg.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan urmează să susțină o conferință de presă în această după amiază, la Istanbul, după ce oficialii guvernamentali au spus că Turcia este în etapele preliminare ale unei evaluări în legătură cu o descoperire de gaze naturale. Investitorii caută indicii despre cât de mare este depozitul și cât de ușor ar putea fi exploatat.

„Marjele acestei explorări ar putea fi chiar negative, având în vedere prețurile scăzute ale gazelor naturale. Dar înseamnă un avantaj strategic pentru Turcia”, a declarat pentru Bloomberg Gulmira Rzayeva, de la Institutul Oxford pentru Studii Energetice. „Țara are contracte de import pe termen lung pe cale să expire și o astfel de descoperire poate să îi întărească poziția în negocieri.”, mai spune aceasta, potrivit digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a gasit intotdeauna ceva foarte aproape de romania, in trecut gaseau mult aur, apoi au inceput sa gaseasca calcan ...
2
0
daca Romania ar fi descoperit zacaminte de 1000 de ori mai mari,oricum nu foloseau la nimic poporului roman,slugile de politicieni romani le-ar fi instrainat pe o shpaga ,iar Romania ar tb sa importe...asta a ajuns Romania...si nu stiu daca se mai poate iesi din aceasta situatie
2
0
sigur,in loc sa profitam noi ca popor,va veni un senator,deputat,sprijinit de un partid politic la putere si va vinde tot. ce mai avem nevandut in tara asta decat ,speranta si aerul ..
1
0
ati auzit ce spune turcul, ca turcia o sa UTILIZEZE si sa EXPORTATOR net, romanii deja au vandut zacamantul la exxon!!! Succes erdogan!
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389