REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

TURIȘTII ignoră steagul ROȘU și se iau la HARȚĂ cu SALVAMARII

TURIȘTII ignoră steagul ROȘU și se iau la HARȚĂ cu SALVAMARII

Replica API 19 iulie 2021 | 23:33 4991

Sezonul estival a venit la Constanța și odată cu el și binecunoscutele probleme cu care se confruntă salvamarii. Este vorba de turiștii care întotdeauna știu ce e mai bine pentru ei și să încăpățânează să nu asculte de sfaturile salvamarilor, de cele mai multe ori ajungându-se la incidente regretabile din această cauză. Spre exemplu, în acest weekend, în special duminică, 18 iulie, a fost arborat steagul roșu, iar pentru salvamari a început calvarul. Turiștii au refuzat să le asculte sfaturile, au vrut să intre în apă cu orice preț, iar scandalurile au fost la ele acasă, mai ales în sudul litoralului! ”Nu-mi zici tu mie ce să fac!”, ”Sunt în concediu, pentru asta am plătit, dacă vreau în apă, intru!”, ”Cine ești tu??”, sunt doar câteva dintre replicile celor aflați la plajă.

Bruscat de un iubit gelos

Cei mai mulți dintre turiști nu țin conturile de sfaturile salvamarilor și se aventurează în apa mării chiar dacă vremea nu o permite. Mai mult decât atât, salvamarii sunt neputincioși, legea nefiind de partea lor. Cu toate că sunt instruiți tocmai pentru a sfătui lumea în astfel de cazuri, întotdeauna există cineva mult mai experimentat care nu va lua în seamă nici un fel sfat, ba mai mult îi va instiga și pe ceilalți. Au existat cazuri când salvamarii au fost agresați fizic de către un iubit gelos. Mai exact, în urmă cu doi ani, un salvamar, în vârstă de 43 de ani, a fost agresat de un bărbat de 19 ani, după ce ar fi atenționat-o pe prietena acestuia să iasă din apă, întrucât erau curenți puternici. Salvamarul ar fi fost lovit de către bărbat în zona feței.

SCANDALURI în weekend

Revenind la acest sezon estival, numai duminică, 18 iulie, salvamarii au dus lupte grele cu turiștii, mai ales în sudul litoralului. Potrivit informațiilor noastre, întrucât a fost arborat steagul roșu, turiștii s-au enervat că nu sunt lăsați să intre în apă, iar certurile au fost la ele acasă.

Despăgubiri de 40.000 cerute celor care l-au salvat

Un alt caz care demonstrează cum sunt tratați cei care salvează vieți ani de an este și cel al unui avocat din București care, după ce a fost scos din marea agitată le-a cerut despăgubiri de 40.000 de euro salvatorilor pe care îi acuză de purtare abuzivă. În acea zi fusese arborat și steagul roșu, care interzice total accesul în apă, însă cu toate acestea avocatul s-a încăpățânat să se aventureze în mare, fiind scos cu forța de către salvamari. Drept răsplată, aceștia au fost dați în judecată.

Ce reprezintă steagurile arborate de salvamari

Turiștii și constănțenii trebuie să țină cont de steagurile arborate în punctele de salvamar atunci când intră în apa mării. Steagul roșu cu galben înseamnă că plaja este supravegheată de salvamari. E bine de știut că atunci când sub steagul roșu cu galben este arborat: steagul roșu – scăldatul este interzis, steagul galben – înotul nu este recomandat decât înotătorilor profesioniști, steagul alb/negru (în carouri) – înotul este interzis, în zonă e permis doar accesul ambarcațiunilor. Când nu este niciun steag de avertizare sau este doar steagul alb (opțional) e semn că este liber la distracție.

Citește SALVAMAR din Costinești, AGRESAT de iubitul unei turiste care se aventurase în mare

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Selectia naturala, la cat mai multa apa in plamani le doresc.
1
0
hai sa urmarim si pe instagram @hazdenecaz13 sa vedem ce mai fac turistii, minunatii, bombardierii care platesc
0
1
Asta merita ingnorantii astia , sa inghita apa de toti banii....ca au platit sejurul , nu ?
2
0
lasati ghertzoii sa se inece .astia sunt aia care fac accident pe autostrada ca se grabesc spre mare.
15
0
Au totusi purtari abuzive salvamarii !
4
17
lasati-i dracului de imbecili sa se inece!
23
1
Aia 40.000 de euro au fost platiti?
4
0
Daca tu salvamar l-ai atentionat pe dobitoc ca nu are voie sa treaca de geamandura si nu a inteles si pateste ceva lasa-l sa moara.
19
0
lasa-i sa se inece, daca asta vor
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218