REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ucis de indiferenţă: Un artist fotograf a murit de frig, după ce a zăcut 9 ore în stradă, la Paris

Ucis de indiferenţă: Un artist fotograf a murit de frig, după ce a zăcut 9 ore în stradă, la Paris

Replica API 29 ianuarie 2022 | 17:47 1313

Fotograful elvețian Rene Robert a murit de hipotermie, după ce a căzut pe o stradă din centrul Parisului şi nu a fost ajutat de niciun trecător, scrie antena3.ro.

Rene Robert

Incidentul a avut loc în data de 19 ianuarie și a fost relatat de cercul de prieteni al celui dispărut. Rene Robert avea 84 de ani.

Michel Mompontet, jurnalist şi prieten al fotografului, a declarat pentru canalul BFM TV că Robert a fost "ucis de indiferență", după ce a zăcut nouă ore pe jos, neputându-se ridica.

În cele din urmă, o persoană fără adăpost a apelat serviciile de urgență.

Fotograful a fost transportat la spital, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viața, potrivit presei franceze.

Institutul Cervantes din Paris, cu care Robert a colaborat de mai multe ori, a menționat, joi, că a primit vestea decesului său "cu imensă durere și tristețe".

Fotograful a lăsat în urmă "o lucrare testimonială de neînlocuit despre arta flamandă a secolului al XX-lea. Mișcat de dragostea sa și de cunoașterea profundă a tradiției hispanice, el a fost un colaborator fidel al acestui centru", au arătat surse din cadrul instituției menționate.

De asemenea, Robert a fost colaborator al Festivalului de Film Spaniol de la Nantes.

Născut în 1936 în orașul elveţian Fribourg, Rene Robert a fost un fin cunoscător al lumii flamenco şi a portretizat artiști cunoscuți precum Paco de Lucía, Camarón de la Isla, Sara Baras, Vicente Amigo, Eva Yerbabuena, Marina Heredia sau Estrella Morente.

Pe parcursul vieții, fotograful și-a expus lucrările în numeroase expoziții organizate la Paris, Roma sau Luxemburg.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108