REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
17.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Ucraina ar putea primi o armă de ultimă generație

Ucraina ar putea primi o armă de ultimă generație

Georgiana BOGLEA 13 aprilie 2024 | 00:00 435

Ucraina ar putea primi în curând o armă de ultimă generație care ar putea schimba drastic echilibrul de putere de pe front. Este vorba despre un laser britanic experimental, capabil să distrugă o monedă de la o distanță de peste un kilometru.

Ucraina ar putea primi o arma de ultima generatie

Ministrul britanic al Apărării, Grant Shapps, a făcut declarații vineri sugerând că Ucraina ar putea beneficia de acest nou tip de tehnologie militară, în special pentru a combate dronele rusești care reprezintă o amenințare constantă pe frontul de est. Este posibil ca această nouă armă SF să ofere Ucrainei un avantaj strategic semnificativ în confruntările cu forțele ruse, schimbând complet dinamica conflictului și punând presiune suplimentară asupra Rusiei.

Arma numită DragonFire, care ar urma să fie gata de folosire cel mai târziu în 2027, ar putea avea "consecinţe uriaşe" pentru conflictul din Europa, le-a spus oficialul jurnaliştilor care l-au însoţit într-o vizită la centrul de cercetare Porton Down din Salisbury, în sudul Angliei.

Shapps a afirmat că va încerca să afle dacă ritmul de realizare a laserului poate fi accelerat, astfel încât noua armă să poată fi utilizată de ucraineni, arată agerpres.ro. "Am venit să accelerez producţia sistemului laser DragonFire deoarece cred că, având în vedere că sunt în curs două mari conflicte, unul pe mare, unul în Europa, ar putea avea consecinţe uriaşe dacă am avea o armă capabilă în special să doboare drone", a spus oficialul britanic.

Conform Ministerului Apărării de la Londra, noi reforme pentru accelerarea achiziţiilor necesare au devansat termenul iniţial din 2032 până la care laserul urma să devină operaţional.

Ministrul a declarat că doreşte "să accelereze ceea ce ar fi în mod normal un proces foarte îndelungat de achiziţii pentru dezvoltare, posibil până la zece ani, pe baza discuţiilor din această dimineaţă, la o perioadă mult mai scurtă pentru desfăşurare, posibil împotriva navelor, a dronelor care atacă şi posibil pe uscat".

"Încă o dată, drone care atacă, dar nu e nevoie de multă imaginaţie ca să îţi dai seama cum ar putea ajusta asta în Ucraina, de exemplu", a insistat el.

Armele energetice dirijate cu laser (LDEW) folosesc un fascicul intens de lumină pentru a tăia materialul ţintelor şi pot lovi cu viteza luminii.

În ultimele teste efectuate, un tun laser britanic, parte a sistemului DragonFire, a oferit dovezi palpabile despre potențialul său în lupta împotriva amenințărilor aeriene. Cu o valoare impresionantă de 140 de milioane de lire sterline, această armă antirachetă din era spațială a reușit să distrugă cu succes dronele care încercau să pătrundă în teritoriile controlate.

Rezultatele obținute au arătat că DragonFire este capabil să asigure o protecție superioară, oferind un nivel ridicat de precizie și eficiență în identificarea și neutralizarea amenințărilor. Astfel, această tehnologie reprezintă o revoluție în lumea apărării și demonstrează încă o dată că viitorul este deja prezent în domeniul armamentului.

Arma futuristă oferă speranțe că ar putea înlocui sistemele actuale de rachete de milioane de lire sterline, cum ar fi Sea Viper, utilizat de Marina Regală în lupta împotriva dronelor și rachetelor rebelilor Houthi din Marea Roșie, conform realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ucrainieni nu vor sa se apere incearca sa plece din tara dar sunt opriti cu forta, oameni vor sa traiasca de ce conducatorii nu se duc in fruntea armatei la lupta cum mergeau odata conducatorii , ei stau bine mersi la caldura , mancati , bauto si dau doar din gura la tv
2
3
Si sabia lui Darth Vader
1
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272