REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.2° Constanța Joi, 22 Feb. 2024
Anul XX Nr. 6647
6.2° Constanța Joi, 22 Februarie 2024 Anul XX Nr. 6647
 

Ucraina mulțumește României pentru cele „15 convoaie militare trimise”

Ucraina mulțumește României pentru cele „15 convoaie militare trimise”

Andreea Vlaicu 14 februarie 2024 | 00:00 565

România a trimis Ucrainei 15 convoaie cu ajutoare militare şi va ajuta la antrenarea piloţilor ucraineni pe avioane F-16, spune Centrul pentru Comunicare Strategică, o organizaţie oficială a guvernului ucrainean pentru combaterea dezinformării, care a publicat un videoclip de mulţumire la adresa României.

Ucraina multumeste Romaniei pentru cele „15 convoaie militare trimise”Zelenski și Iohannis

România nu a dezvăluit public niciodată ce ajutor militar a trimis Ucrainei în cei aproape doi ani de război declanșat de Rusia, ceea ce a dat naştere unor controverse și speculații.

„Le mulţumim prietenilor noştri români. Nu doar graniţa comună, ci şi istoria comună dintre România şi Ucraina reprezintă fundamentul parteneriatului nostru de o viaţă. Le mulţumim prietenilor noştri români pentru că ne-au fost alături încă de la început în lupta împotriva tiraniei”, este mesajul postat de Stratcom Center pe platforma X.

În videoclipul care însoţeşte mesajul sunt imagini de la demonstraţii pro-ucrainene din România, de la întâlniri ale preşedinţilor Klaus Iohannis şi Volodimir Zelenski în timp ce-şi dau mâna.

Acestea alternează cu „cartoane” pe care scrie în limba engleză: „România este unul dintre cei mai apropiaţi vecini ai noştri şi unul dintre partenerii care ne-au susţinut cel mai mult” , „România a trimis Ucrainei 15 pachete de ajutor militar”, „Ne va antrena piloţii pe noile avioane F-16”.

Sunt prezentate, de asemenea, imagini cu vehicule militare şi cu sisteme de rachete antiariene.Apar, de asemenea, imagini cu refugiaţi ucraineni, Stratcom reamintind: „România a găzduit zeci de mii de refugiaţi”.

„Ucraina nu va uita niciodată generozitatea vecinului nostru. Mulţumesc, România”, se spune în mesajul de final al videoclipului, conform hotnews.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oameni tanpiti, banii aia mai bine ai foloseau pentu nevoiasii din tara.
1
2
Miue Urinaia
4
2
un neamt, carol I, in 1912, a sricat fratia cu bulgarii. el a intins copitele, dar bulgarii, ne-au platit-o cu virf si indesat. tot un neamt, hotaraste acum, cum si unde se implica romania. cine si cind va plati?
5
5
in 1918, cind basarabia s-a alipit romaniei, cum au votat rusofonii, inclusiv ucrainenii? eram prieteni?
7
3
de-a lungul vremurilor ucrainenii au fost si sunt inamicii romanilor unii chiar mai mari decat ungurii doar ca nu s-au manifestat prea vocal ne-au lovit constant in tacere... iar noi ca prostii inghitim tot. ne riscam si ne sacrificam pentru ajutoare nemeritate de acestia
12
5

REPLICA

LOTO

6/49
733481553
5/49
1646443318-02-20245 0 4 1 8 3 2
joker
27328183039