REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ucraina: Problemele logistice ale Rusiei s-au acutizat după explozia de pe podul Kerci

Ucraina: Problemele logistice ale Rusiei s-au acutizat după explozia de pe podul Kerci

A.F. 18 octombrie 2022 | 00:00 196

Problemele logistice cu care se confruntă forţele ruse în sudul Ucrainei s-au acutizat după avarierea la 8 octombrie a podului peste strâmtoarea Kerci, care leagă peninsula Crimeea (anexată ilegal de Moscova în 2014) de teritoriul rus, infrastructură cu rol-cheie în privinţa aprovizionării acestora, semnalează luni serviciile secrete britanice într-o actualizare a informaţiilor despre situaţia de pe frontul din Ucraina, potrivit Reuters.

'În condiţii de tensiune pentru prezenţa rusă în Herson, pe fondul deteriorării liniilor de aprovizionare prin Crimeea, linia terestră de comunicaţii prin regiunea Zaporojie (sud) devine din ce în ce mai importantă pentru sustenabilitatea ocupaţiei ruse', apreciază Ministerul britanic al Apărării într-un buletin pe care îl publică cu regularitate pe Twitter, citează Agerpres.

Forţele ruse din sudul Ucrainei îşi intensifică, se pare, fluxul logistic de aprovizionare prin Mariupol, oraş-port la Marea Azov, în încercarea de a compensa capacitatea redusă de transport a podului, parţial avariat, se arată în actualizare.

În dimineaţa zilei de 8 octombrie, pe podul Kerci s-a produs o puternică explozie, iar un tren cu vagoane cisternă cu combustibil a sărit în aer. Rusia declarase nu o dată că podul, un proiect drag preşedintelui Vladimir Putin, este bine păzit de sisteme de apărare antiaeriană şi de militari ruşi, subliniind fiabilitatea acestei infrastructuri, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.

Moscova a atribuit serviciilor speciale ucrainene responsabilitatea pentru explozia de pe podul Kerci şi a reacţionat prin atacuri intense cu rachete asupra întregului teritoriu al Ucrainei, inclusiv asupra Kievului, lovind în special infrastructuri energetice şi obiective civile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108