REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

UE ar putea aplica tarife de import la bourbon, motociclete Harley Davidson şi blugi marca Levi's, ca ripostă comercială contra SUA

UE ar putea aplica tarife de import la bourbon, motociclete Harley Davidson şi blugi marca Levi's, ca ripostă comercială contra SUA

Replica API 5 martie 2018 | 00:00 346

Europa a elaborat o listă de produse fabricate în SUA, de la bourbon la motociclete Harley Davidson şi blugi marca Levi's, la care se vor aplica tarife de import, dacă preşedintele Donald Trump va urmări până la capăt planul de a impune săptămâna viitoare taxe de 25% la importurile de oţel şi de 10% la aluminiul importat din întreaga lume, transmite Reuters, citat de economica.net.

Uniunea Europeană (UE) ia în considerare aplicarea unor tarife de 25% la bunuri de 3,5 miliarde de dolari - o treime oţel, o treime bunuri industriale şi o treime produse agricole - pentru 'a reechilibra' comerţul bilateral, au declarat surse UE.

'Vom pune tarife pe bourbon, motociclete Harley Davidson şi blugi marca Levis. Noi suntem aici şi ei vor trebui să fie conştienţi de asta. Vrem o relaţie rezonabilă cu Statele Unite, dar nu putem pur şi simplu să ne băgăm capul în nisip', a afirmat preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, la postul german de televiziune.

Comisia Europeană a apreciat că planul preşedintelui Trump reprezintă o intervenţie flagrantă echivalentă cu protecţionismul. Orice ripostă a UE va fi în conformitate cu reglementările Organizaţiei Mondială a Comerţului (OMC). Bruxelles-ul se va alătura altor state şi va contesta decizia SUA la OMC, căutând de asemenea şi măsuri de protecţie, a precizat forul comunitar.

Donald Trump a avut vineri un ton provocator, declarând că războaiele comerciale sunt bune şi sunt uşor de câştigat, după ce planul său de a impune tarife la importurile de oţel şi aluminiu a provocat critici în întreaga lume şi a dus la scăderea pieţelor bursiere globale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De cand am aflat ca Herr Iohannis e in carti pentru pozitia de presedinte al Consiliului European am cobarat mult nivelul perceptiei despre ceea ce se intampla acolo. Daca sefii de stat si de guvern ai tarilor UE vad in Iohannis omul potrivit sa stea in fruntea lor, nu mai am nimic de zis...
2
0
UE nu este in stare sa se opuna avalansei de chinezisme periculoase pentru sanatate,de la produse alimentare la cele de larg consum. In loc sa negocieze folosind oameni cu cap,UE mai mult ca sigur adduce in fata fapturi cu mintea ingusta cum o avem si noi pe acolo pe Macovei .
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108