REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Un băiat de 4 ani a sunat la numărul de urgență scris pe mașina lui de jucărie, după ce mama sa a leșinat în casă

Un băiat de 4 ani a sunat la numărul de urgență scris pe mașina lui de jucărie, după ce mama sa a leșinat în casă

Replica API 6 mai 2021 | 00:00 6233

Un băiat de 4 ani din Anglia s-a folosit de mașina lui de poliție de jucărie, cu numărul de urgență scris pe ea, pentru a suna la poliție să anunțe că mama lui a avut o criză și a leșinat, scrie BBC, citat de digi24.ro.

Foto: Profimedia

Charlotte Khan a povestit că fiul ei, Essa, care are probleme de vorbire, a folosit telefonul ei ca să sune la poliție și le-a spus operatorilor: „Mama căzut. Mama ajutor”.

Tot micuțul a fost cel care le-a dat cheile polițiștilor prin fanta cutiei poștale.

Mama lui a spus că „nu ar putea fi mai mândră” de Essa, în vreme ce poliția i-a mulțumit băiatului pentru „curaj și gândire rapidă”.

Femeia din Nottingham, care face crize non-epileptice, a spus că și-a pierdut conștiența sâmbătă la prânz, când soțul ei era plecat la muncă.

„Am dat cu capul de acvariu. Tot ce-mi amintesc după aceea sunt trei sau patru polițiști care m-au trezit și mi-au spus ce s-a întâmplat”, a relatat ea.

Polițiștii i-au povestit că Essa i-a chemat și le-a arătat mașinuța de jucărie când au ajuns.

„Știe să folosească telefonul meu”, a spus ea.

„Apelul a durat 17 minute. El încerca să vorbească, însă polițiștii au reușit să înțeleagă doar câteva cuvinte, printre care Mama căzut. Mi-au spus că au crezut că vor trebui să spargă ușa, dar el le-a dat cheile prin fanta cutiei poștale. Pur și simplu a știut. Chiar dacă sunau la ușă, mai întâi a verificat la geam să fie sigur că e poliția înainte de a le da cheile”, a mai adăugat mama băiatului.

În urma poliției au ajuns și echipele medicale, care i-au dat primul ajutor.

„Nu credeam vreodată că fiul meu de 4 ani o să trebuiască să sune la 999 (numărul de urgență în Marea Britanie - n.r.). Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă nu suna la poliție”.

„În mod clar, nu am fi putut face nimic fără curajul și gândirea rapidă ale lui Essa”, a declarat Supt Sukesh Verma, purtător de cuvânt al poliției din Nottinghamshire.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma scuzati, dar ce limba vorbiti? Si-a pierdut cunostinta! Se poate confunda uneori cu constiinta, cine are, dar niciodata cu constienta! Rusinica!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272