REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Un bărbat terorizeză locuitorii din Fântânele şi aproape că şi-a omorât mama din bătaie

Un bărbat terorizeză locuitorii din Fântânele şi aproape că şi-a omorât mama din bătaie

Replica API 20 iunie 2015 | 00:00 245

În arest, într-un final!

În arest, într-un final!

Un bărbat din Fântânele a terorizat locuitorii, şi-a agresat fosta concubină, i-a vandalizat locuinţa în mai multe rânduri şi şi-a bătut mama ori de câte ori a avut ocazia. Ultima oară a dat cu vârstnica de toţi pereţii până ce i-a rupt mai multe coaste şi i-a perforat un plămân.

De fiecare dată, Ion Turcu, de 60 de ani, avea acelaşi răspuns: “Nu am făcut nimic, ea era beată”. Dacă fosta concubină a apelat la Poliţie, individul fiind condamnat cu suspendare, mama acestuia nu a vrut să depună plângere. Numai că oamenii legii nu au lăsat lucrurile aşa şi individul a ajuns în arest.

Ion Turcu va împlini 61 de ani în luna septembrie, nu a fost căsătorit niciodată şi nu are copii. Nici loc de muncă nu mai are încă de dinainte de 1989, motiv pentru care are foarte mult timp la dispoziţie, pe care şi l-a petrecut terorizând locuitorii şi bătându-şi mama cu care şi locuieşte. La un moment dat, acesta s-a mutat cu concubina, cu care a avut o relaţie mai mulţi ani. Însă, din pricina faptului că Ion umbla tot timpul sub influenţa băuturilor alcoolice, o agresa şi îi vorbea urât, femeia a pus punct.

De aici a început calvarul. Individul a “vizitat-o” de mai multe ori şi a lovit-o, i-a spart geamurile de la casă şi i-a vandalizat locuinţa. Fosta concubină a depus plângere şi Ion Turcu a fost condamnat cu suspendare, acum aflându-se în termenul de încercare. Dar acest lucru nu l-a făcut să se potolească, el continuând să sară la bătaie din orice motiv, să agreseze locuitorii din Fântânele, chiar şi pe mama sa, de 78 de ani.

Pe 13 noiembrie 2014, Ion i-a cerut mamei bani pentru a-şi cumpăra băuturi alcoolice şi ţigări şi, cum femeia nu a avut de unde să-i dea, acesta s-a înfuriat, a lovit-o cu pumnii şi a izbit-o de pereţi şi de obiectele de mobilier din casă. Vârstnica a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la spital, acolo unde a stat mai mult timp internată, având câteva coaste rupte şi un plămân perforat.

Chiar şi aşa, victima nu a vrut să depună plângere pe numele fiului. Numai că, poliţiştii din Fântânele nu au lăsat aşa lucrurile şi, la insistenţele lor, în luna ianuarie anul curent, a mers la Serviciul de Medicină Legală din Constanţa, unde medicii au constatat faptul că viaţa femeii a fost pusă în pericol, fiind vorba de 45 de zile de îngrijiri medicale.

Ancheta a continuat şi, după ce a fost eliberat documentul medical de la SML, femeia a depus plângere şi dosarul a fost transferat de la Parchetul Judecătoriei Constanţa, la Parchetului Tribunalului, fiind schimbată şi încadrarea juridică, de la loviri şi alte violenţe la tentativă de omor.

Ion Turcu a fost prezentat, la data de 18 iunie anul curent, Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă, magistraţii eliberând pe numele lui mandat pentru 30 de zile, de la 18 iunie 2015 până la 17 iulie 2015 inclusiv. Nici acum nu-şi recunoaşte faptele, el susţinând că mama lui era beată şi s-a lovit singură de pereţi. Menţionăm că, potrivit localnicilor, vârstnica nu consumă băuturi alcoolice.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108