REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Un bugetar bun la toate, numit în premieră șef la BTT

Un bugetar bun la toate, numit în premieră șef la BTT

Andreea POPA 18 octombrie 2023 | 00:00 4906

BTT a renunțat la oamenii puși de Gabriela Firea în mandatul acesteia de ministru al Familiei și are de câteva zile o nouă conducere. Singurul care rămâne în BTT este fostul primar PSD al Sectorului 2, alături de care vin acum colegi de partid din structurile inferioare ale Guvernului Ciolacu.  

Un bugetar bun la toate, numit in premiera sef la BTTMarius Iulian Carabulea

Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) SA a decis în ședința AGA de pe 11 octombrie numirea pentru o perioadă de 5 luni a unor administratori provizorii, după cum urmează: Eugen Burcea, Marius Iulian Carabulea, Ionel Ciobanu și Mugur Mihai Toader. Aceștia iau locul foștilor administratori Alexandru Hazem Kansou, Mugur Mihai Toader, Alexandru Sebastian Lazarov și Iulia Cătălina Biro, numiți la șefia BTT de fostul ministru Gabriela Firea. 

Noii veniți sunt personaje fără notorietate și experiență în managementul turismului, dar profesionalismul a fost dintotdeauna ultima grijă a guvernanților atunci când vine vorba despre numirile la companiile deținute de stat.  

Un bugetar bun la toate, numit in premiera sef la BTT

De la un liceu industrial absolvit la 20 de ani, la Colegiul Național de Apărare 

Eugen Burcea vine de la Ministerul Afacerilor Externe, Ionel Ciobanu este consilier la Ministerul Dezvoltării, în timp ce singurul nou venit cunoscut își completează paleta largă de aptitudini și cu cea de manager în turism, după ce a trecut de la controlul cazanelor la textile și pielărie și de la Poșta Română la chimie și exploatarea cuprului. 

Este vorba despre Marius Iulian Carabulea, de 44 de ani, fost secretar general adjunct al Guvernului la un moment dat, în prezent secretar general adjunct la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.  

Un bugetar bun la toate, numit in premiera sef la BTT

Carabulea a fost dintotdeauna șef la stat, unde a ajuns direct de pe băncile unui liceu industrial din București și ale uneia dintre cele mai prost cotate universități private. După ce a terminat un liceu industrial la 20 de ani, Carabulea ajunge cum-necum să dețină diplomă postuniversitară la Colegiul Național de Apărare în 2011, iar de atunci a tot fost plimbat șef la stat prin cele mai trăsnite entități. 

Un bugetar bun la toate, numit in premiera sef la BTTAlina Gabriela Carabulea

Traseul halucinant al lui Carabulea 

Este administrator la Institutul Național de Cercetare în Textile și Pielărie, ajunge expert la Poșta Română, specialist Cuprumin, dar și cercetător în proiectul „Limbă, cultură și civilizație românească” derulat de Ministerul Educației în Spania, Italia și Belgia.  

Traseul lui Carabulea este de-a dreptul halucinant. A fost referent, apoi consultant parlamentar, pentru ca apoi să ajungă consilier personal al ministrului Educației și expert în comunicare și consilier cu cel mai înalt grad în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.  

Un bugetar bun la toate, numit in premiera sef la BTTDevine de aici expert la Mediu, secretar general la Ministerul Economiei, consilier la Fonduri Europene, secretar general la Turism, administrator la Compania Națională a Infrastructurii Rutiere, șef la Transelectrica și administrator la Șantierul Daewoo Mangalia. Din 2019, s-a aciuat la Ministerul Investițiilor, unde se află și în momentul de față, înainte de a fi pus administrator la BTT. 

Marius Iulian Carabulea nu este singurul bugetar din familie. Soția sa, Alina Gabriela, încasează bani atât de la Ministerul Sănătății (47.438 lei în ultimul an), cât și de la Ministerul Dezvoltării (69.377 lei). La rândul său, Carabulea de la BTT a declarat pentru ultimul an un salariu de 115.860 lei de la Ministerul Investițiilor. 

Carabulea are un apartament în București și un Ford, iar în bănci ține 71.000 de lei și 40.000 de euro, potrivit ultimei sale declarații de avere.   
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta-i tara, toti repetentii ajung pe pozitii de conducere, pusi de catre alti repetenti.
5
0
Carabulea sau Catana, tot un drac !
9
1
ce zicea ma ala...ciolacu?ia uite gaurile unde se duc banii statului.criterii de performanta?nema.studii nema.pupincuristi si rude...daaaa...nu ne mai facem bine
16
0
o pana ea ma se retard, asta u personaju
4
1
Numai mmachidoni gasiti sa puneti in toate functiile?
12
1
Așa arată r*mânia anului 2023, Și nu este singurul mai sănt zeci de mii ca el în sistemul bugetar,
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468