REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
25.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Un COMANDANT de NAVĂ a fost PRINS cu ȚIGĂRI de CONTRABANDĂ

Un COMANDANT de NAVĂ a fost PRINS cu ȚIGĂRI de CONTRABANDĂ

Replica API 22 noiembrie 2021 | 23:29 7655

Marian Maftei a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și conducere a unui autovehicul avand suspendat acest drept. Bărbatul este acuzat că a introdus în țară cu pescadorul Olimpus I, navă pe care avea calitatea de comandant – un număr de 7380 de pachete de țigări. De asemenea, bărbatul a condus autoturismul proprietate personală, având suspendat dreptul de a conduce ca efect al săvârșirii unei infracțiuni de conducere sub influența alcoolului. Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea inculpatului la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare. Sentința a fost comunicată pe 19 noiembrie și nu este definitivă.

foto: agerpres.ro

Marian Maftei a achiziționat țigări de contrabandă de pe nava SEA STAR, de la două persoane, pe care le-a transportat cu pescadorul „Olimpus 1”, al cărui comandant este. În urma unor informații primite, polițiștii de frontieră au urcat la bordul navei în vederea efectuării controlului, ocazie cu care, sub puntea navei, în compartimentul dormitor, au fost depistate mai multe baxuri cu țigarete marca Fast și American Legend, unele având aplicate timbru fiscal de Egipt, motiv pentru care au întrerupt controlul și au coborât de pe pescador. Ajuns la fața locului, Marian Maftei a fost întrebat dacă a bordul navei se află bunuri interzise la deținere, acesta declarând că sub puntea navei, în compartimentul dormitor, se află aproximativ 15 baxuri cu țigarete care provin din contrabandă, mărcile FAST și AMERICAN LEGEND, totodată, conducând polițiștii de frontieră la locul respectiv, unde, în prezența persoanelor mai sus-menționate, au fost găsite țigaretele provenite din contrabandă.

Țigările urmau să fie vândute în Tomis 3

Potrivit declarațiilor inculpatului, țigaretele urmau să fie vîndute în piața Tomis 3, la un preț mult mai mare decât cel de achiziție, nefiind prima oară când face acest lucru. La o săptămână după acest incident, Marian Maftei a fost surprins la volan cu toate că avea suspendat dreptul de a conduce ca efect al săvârșirii unei infracțiuni de conducere sub influența alcoolului.

Ce a spus instanța

La stabilirea pedepsei, magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au avut în vedere faptul că inculpatul se află la primul conflict cu legea penală, a recunoscut fapa săvârșită și a colaborat cu organele de anchetă pe perioada procesului.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu pleaca nimeni cu tigari, poate doar pilotii, e o practica intalnita peste tot! dar departamentul MARPOL din ANR, 1500 usd de nava? 3 nave pe zi, afceti voi calculu...
4
3
pilotii au voie ca au salariile mici. la fel si autoritatile statului.
12
5
dar pilotii care coboara de la nave de c nu ii luati la purificat cand coboara cu cartoanele? dar capitenia dar frontiera? ia faceti voi asa un flagrant cand vine o nava sa vedeti cum coboara astia de la nava ...
13
7
de ce nu-i luati la purificat si autoritatile care urca la bordul navelor sa-i vedeti cum pleaca cu sacii de gunoaie negre pline cu tigari si cafea.
21
8

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212