REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un cultivator de canabis din Constanța, dat de gol de CONSUMUL de ENERGIE ELECTRICĂ și CONTUL de FACEBOOK

Un cultivator de canabis din Constanța, dat de gol de CONSUMUL de ENERGIE ELECTRICĂ și CONTUL de FACEBOOK

Replica API 31 iulie 2018 | 00:00 932

Dan Bică este un tânăr din Constanța, care a fost condamnat recent, de prima instanță, pentru trafic de droguri. Cum este recidivist și mai are pedepse din trecut, cea finală a fost de 6 ani și 2 luni. Dar urmează apelul. Însă, interesant este indiciul de la care a plecat totul, și anume ancheta, interceptările, perchezițiile. Este vorba despre faptul că, la apartamentul la care domicilia singur, era înregistrat un consum mare de energie electrică. O altă ”cărămidă” care a încurajat demararea anchetei a fost contul lui de Facebook, care era plin cu fotografii cu droguri.

Amintim că, la data de 1 februarie a.c., oamenii legii au descins la locuința unui bărbat, în vârstă de 28 de ani, din județul Constanța. În urma percheziției, a fost descoperită o cultură de cannabis in-door, fiind ridicate aproximativ 500 de grame de cannabis, 7 plante de cannabis în stare de vegetație, seminţe de cannabis, 100 de grame de unt de cannabis, 5 grindere, un aparat electric pentru confecționarea ţigărilor şi un sistem complet de cultivare in-door compus dintr-un cort, dispozitiv de alimentare cu apă, ventilatoare şi lămpi speciale. Cel în cauză, fiind vorba despre Dan Bică, a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior, Tribunalul Constanța emițând mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Totul a pornit de la faptul că un ofițer din cadrul BCCO, la data de 5 ianuarie 2018, s-a sesizat din oficiu, în baza unor informații, că Dan Bică ar avea o cultură de canabis în apartament. Lucrătorii BCCO au declanșat cercetările și au aflat că, în ultima perioadă, la apartamentul în care locuia singur se înregistra un consum mare de energie electrică, cam 800 KW. La puricat i-a fost luată și pagina de Facebook, anchetatorii descoperind multe fotografii cu droguri, dar și mesaje ce conțineau cuvântul ”drugs”. Astfel, pe 12 ianuarie au început interceptările și anchetatorii au aflat că Dan coresponda cu persoane care își procurau de la el stupefiante, cel mai probabil de la plante cultivate și îngrijite în propriul apartament, potrivit rolii.ro.

Bică: Ce faci șau?

Persoană; Uite gata, am... te-am sunat ca să-ți zic c-am ieșit din casă, mă-ndrept spre 102!

Bică: Bine, bine, te aștept să știi, sunt acasă.

Persoană: Dar tu ce ai? Ești rangă-n p.. mea! Eu te simt!

B.D.: Da, în p... mea, vezi să îmi… ia și tu... bere, bere! Ia de...

Persoană: Bine, o să iau, o să iau, stai liniștit! Ia, zi- mi un lucru!

B.D.: A?

Persoană: Ă... ce ți-am lăsat eu atuncea, pliculețul ăla, îl mai ai sau l-ai aruncat?

B.D.: L-am aruncat, mă frate, în p... mea! Am… fost la gunoi și l-am aruncat direct pe țeavă! Nu-l mai am! Las' că am iarbă în…

Persoană: Da? E, dă-o-n p... mea de iarbă! Nu…nu vreau!

Bică: Bine, bine, te aștept! Vino! Vino. Ia două „Bucegi” la 2.

Persoană: „Bucegi”. O.K. Sigur nu mai ai ăla, mă?

B. D.: Sigur, în p... mea! Ce dracu', vrei să te mint?

Fumează marijuana de la 15 – 16 ani. Părinții i-au permis să cultive în casă!

De asemenea, s-a probat implicarea inculpatului în traficul cu marijuana pe întreg intervalul anilor 2013 - 2018 , Dan Bică livrând și vânzând canabis în mod repetat, în baza aceleiași rezoluții infracționale, la mai mulți consumatori. Tot astfel, transformarea apartamentului de domiciliu într-un „cuib” frecventat asiduu de numeroși consumatori și în care fumatul marijuanei devenise obișnuință se confirmă cel puțin pentru aceeași perioadă. El a susținut că a început să consume marijuana de pe la vârsta de 15 - 16 ani. Când erau magazinele de vise a fumat și produse „etnobotanice”. O vreme, inculpatul și-a procurat drogul de la alți indivizi. Apoi, din dorința de a nu mai depinde de alții, a ales să-și producă singur, prin cultivare, cannabis. Astfel, în 2014, inculpatului i-a murit mama, iar la scurt timp tatăl a început o relație cu altă femeie, mutându-se din apartamentul comun. A recunoscut că începuse să-și cultive cannabis în locuință încă de pe vremea când mama îi trăia și ambii părinți locuiau împreună cu el. Deși aveau cunoștință de preocupările lui, părinții i-au îngăduit fiului creșterea, producerea și consumul de cannabis, asta în conjunctura unor probleme de ordin medical. Dan Bică a recunoscut că nu medicii i-au recomandat consumul de cannabis și, dacă inițial a resimțit oarecare efecte pozitive în planul calmării durerilor fizice, ulterior aceste efecte s-au estompat, iar fumatul marijuanei a devenit exclusiv un viciu, drogul dând dependență. Primele semințe de canabis și le-a colectat din dozele de marijuana cumpărate de la dealeri. Apoi, odată cu obținerea propriilor culturi, și-a selecționat și păstrat semințele necesare ulterioarelor recolte. În paralel, a inițiat o documentare asiduă în materie de cultivare și creștere a plantelor de canabis, domeniul în sine devenind o pasiune. S-a preocupat deopotrivă de achiziționarea și montarea dispozitivelor necesare amenajării culturii indoor. A oferit amănunte referitoare la pașii de urmat în cultivarea canabisului, la condițiile de umiditate, ventilație, temperatură etc. ce trebuie create, la durata totală a unei culturi (5 luni), la modul cum se fac recoltarea și uscarea marijuanei ș.a.m.d.. El a mai declarat că s-a înconjurat, în timp ,de o seamă de prieteni care și ei erau consumatori de marijuana și cărora le-a dat în mai multe rânduri canabis. Menționăm că tânărul, care are studii superioare, dar fără ocupație, a mai fost condamnat la 2 ani cu suspendare, pentru că a condus beat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cred k a fost deja impuscat sau spanzurat ptr. asa ceva , exact cum se procedeaza in Singapoore ..Iran .Indonezie etc.
0
0
bai, da' ce da sifoane. nu mai poti domn'le sa faci un ban cxa te da lumea-n primire. de invidiosi ce sunt... onestitatea, cinstea, demnitatea, spiritu civic dar si... INVIDIA ii face sa se dea-n primire unu pe altu. pe princpiua - poate-l toarna pe ala si fac eu mai mult sau... de ce pe mine sa ma prinda garda si pe ala nu?! 16, 16, 16... adica flagrant. e plina puscaria de aia care dau 16, ca sa sa scape mai bland si e plina de aia care vin cu 16, adica cu flagrant
0
1
Papacostea Alexandru are culturi de marijuana in curte la maicasa in Faleza Nord
7
1
dac avea contoar de asta nou cu autocitire nu este nici un consum exagerat,aparatele astea fura mai ceva ca softul w de pe masinile disel
6
0
Pe Mircea e raiul consumatorilor de legale. In fiecare zi, in dreptul blocurilor MF si MV gasesti numai terminati zombie care nu mai stiu de viata lor. Dealerul se stie care e, a spus si un om mai jos in comentarii. Politia ce face?
6
0
Ba da' ce de turnatori avem noi aici!Dar nu cred ca sunt romani ca ei sunt harnici,gospodari,mandri cu onoare,cinste,demnitate deci astia sigur sunt ungury!
0
6
Pentru "cu etnobotanicile ce facem?" Hai nu mai spune, dar tu nu stii sa-ti educi copiii? Daca e copilu PROST si batut in freza normal ca se duce, traficanti vor fi mereu, asta e lumea n-ai ce sa faci, nu neaparat in Romania, oriunde in lume, educa-i si n-ai probleme, nu te mai plange pentru ca nu vine nimeni sa-i bage etnobotanice pe gat. Si astia care vand, mai intai batuti si dupa aceea parnaie. Si asta e valabila la orice, PROST e ala care cumpara, nu ala care vinde diverse etnobotanice sau alte porcarii.
3
5
Sau ii lasam sa ne distruga copii ? Cum intri pe Mircea de pe Ferdinand , pe partea stanga in spatele blocului se vand etnobotanice la greu . Ma indoiesc sa cred ca politisti nu cunosc vanzatori . Parerea mea este ca isi primesc dreptu de la vanzatori . Aproximativ in directie cu laboratorul de analize Regina Maria . Leam dat destule indicii politistilor . Daca isi bat putin capul vor observa cum sunt consumatori in preajma .
10
1
Hei DIICOT!!! Atentie Droguri Mangalia!!!Sa vina Politia BCCO si DIICOT la Mangalia! E jale cati dealeri sunt in Acest oras. Dealerii principali ai Mangaliei: unu zis Verde , fratii Lepadatu Marian si Lepadatu Vio zisi fratii Gibonu Jepat , neamu lu Florin Buruiana Manka , Rufat , Cristi Muia , Chivu Razvan zis Chivake , Florin Ragabeja , Pepino , Vapor , Tamer atat in Mangalia cat si prin Germania , Posmag Alexandru , Symon Mocanu , Adi Grasu , fratii Martonfi Andrei si Martonfi Alex , Copilu ala de pe fb Jonas Niky , tiganii de pe str. Sirenei Albatros si multi altii!!!
10
2
Sa-l pupe tataia de agronom autodidact.Cum a infiintat el cultura aia cu ma-sa in casa si ce ochi are?! Ca faianta...
10
5
N-ati inteles: are studii superioare de agricultura.
5
1
Daca lumea ar deschide ochii mai bine si ar evolua in gandire , ar realiza ca aceasta planta este foarte benefica in medicatie si relaxare... Mai vizitati si alte tari unde este legala o planta.
11
5
Uite un horticultor harnic ,priceput bagati-l consilier la Daia!
14
3
dar la ochi ce are?
8
4
Si acum de unde mai fumam?
14
1
Tanar cu studii superioare dar prost tare....cum sa pui pozele alea pe facebook sa te bagi singur in gura lupului...cu tot cu studiile lui superioare s-a dovedit a fi foarte prost...
23
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108