REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Un cuplu din Constanța a dat în judecată Direcția de Urbanism! Vezi de ce!

Un cuplu din Constanța a dat în judecată Direcția de Urbanism! Vezi de ce!

Victor ROTARU 3 februarie 2023 | 00:00 5834

Nu este o noutate faptul că la Direcția Urbanism, din cadrul Primăriei Constanța, este un haos de nedescris. Lucrurile stau așa încă de pe vremea vechii administrații, când la cârma municipiului era Decebal Făgădău, constănțenii plângându-se constant de faptul că marea majoritate a cererilor sunt blocate prin sertarele angajaților. În aceeași situație fiind și investitorii, ce așteaptă luni de zile pentru a demara anumite proiecte. Drept dovadă, constănțenii merg în instanță pentru a-și rezolva problemele legate de autorizațiile de construcție, lucruri care pot fi făcute ușor de către Direcția Urbanism.  

Un cuplu din Constanta a dat in judecata Directia de Urbanism! Vezi de ce!Foto cu rol informativ

Direcția Urbanism este o navă în derivă, unde lucrurile nu merg deloc bine, constănțenii fiind nevoiți să meargă în instanță cu problemele pe care le au legate de construcții, cu toate că direcția ar fi trebuit să intervină prompt în unele cazuri, pentru a evita implicarea instanței.

Acesta este și cazul unui cuplu din Constanța care a dat în judecată primarul municipiului Constanța, UAT Constanța prin primar și Direcția Urbanism și Patrimoniu - Serviciul Autorizări Construcții, solicitând emiterea autorizației de construire în vederea intrării în legalitate pentru construcția „Extindere Imobil parter existent – locuință unifamilială cu o bucătărie, intrare în legalitate.”    

Concret, în anul 2004, familia a obținut Autorizația de Construcție nr. 49/15.01.2004 eliberată de primăria municipiului Constanța, pentru executarea lucrărilor de extindere a locuinței existente cu spațiul de protecție. Suprafața construită propusă, aprobată și construită a fost de 12 mp. Ulterior, au transformat spațiul de protecție autorizat într-o bucătărie extinsă, așa cum reiese din Certificatul de urbanism eliberat de către primărie. Pentru suprafața construită în plus, de aproximativ 7 mp, au început demersurile pentru intrarea în legalitate în anul 2016, iar de atunci au tot depus de nenumărate ori, la solicitările funcționarilor primăriei, documentații pentru obținerea autorizației de construire.

Un cuplu din Constanta a dat in judecata Directia de Urbanism! Vezi de ce!Minută judecătorească

Au formulat către primarul municipiului Constanța o cerere scrisă, în data de 26 ianuarie 2021, prin care au solicitat emiterea unei autorizații de construcție pentru efectuarea lucrărilor necesare. Direcția Urbanism a comunicat reclamanților la data de 1 martie 2021 un răspuns, însă aceștia nemulțumiți de răspunsul primit, au revenit la autoritatea competentă și la data de 5 noiembrie 2021, cu aceeași solicitare de eliberare a autorizației de construcție. La 6 iunie 2022, au investit instanța de judecată cu o acțiune având ca obiect refuzul la soluționare, apreciind că acesta era unul nejustificat.  

Familiei i-a fost comunicată adresa-răspuns, prin platforma online, la data de 1 martie 2021, iar acțiunea a fost introdusă la data de 6 iunie 2022, rezultă că a fost depășit termenul de prescripție de 6 luni, care s-a împlinit la data de 1 septembrie 2021, dar și termenul de un an prevăzut de art. 11 al.2 din lg. 554/2004. În final, magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au respins acțiunea formulată de către reclamanți în contradictoriu cu primarul municipiului Constanța, UAT Constanța prin primar și Direcția Urbanism și Patrimoniu - Serviciul Autorizări Construcții, ca prescrisă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai dak făcea un bloc că toți șmecherii a doua zi lua autorizație... Așa are de așteptat...tuvangura gura de hoți...
3
1
Lăsați-l pe Făgăraș,atunci mai mergea cum maimergea cu autorizațiile, acum de când a venit p n l ul,se dau 1 autorizație la 5 luni.Va zice cineva care s a lovit de aceasta problema.Nu sunt cu politica sau cu partidele politice.Pur și simplu le este frica sa semneze,actele.Sunt afoni an ceia ce privește legea urbanismului.
8
0
lucruri de doi bani. cu asta isi umple timpul primaria. ar trebui sa se dea si sanctiuni banesti de instanta si atunci sa vezi cum se vor misca spagarii.
11
0
Pfff.... Auzi la ei titlu de articol ”Vezi de ce!” Plm.
8
0
Daca instanta trebuie sa dea solutia, de ce mai incaseaza salariu : primar,manager,arhitect-sef,madam puz (constantin),si altii? Este obligatoriu sa returneze salariile incasate( DREPTURI NECUVENITE!!!!!!). Sa se cerceteze unde a lucrat madam puz(constantin) si colega ei,pe perioada cand au fost suspendate,si cat de rapid s-au obtinut de catre angajator autorizatiile!!!!!!!!
21
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212