10.4° Constanța Mar., 4 Oct. 2022
Anul XX Nr. 6142
10.4° Constanța Marți, 4 Octombrie 2022 Anul XX Nr. 6142

Un deputat PSD şi-a dat DEMISIA din Parlament

Replica API 17 decembrie 2015 114

Deputatul PSD Constantin Adăscăliţei, declarat incompatibil de către ÎCCJ în urma unui raport ANI, şi-a depus demisia din Parlament, începând cu data de 1 februarie 2016, acuzând Agenţia Naţională de Integritate de "abuzuri repetate" şi presiuni în cazul lui.

ANI a solicitat, încă din luna mai, Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a deputatului Constantin Adăscăliţei, după ce instanţa supremă a decis definitiv că acesta a fost în incompatibilitate în perioada în care a avut funcţia de consilier local în Consiliul Local Iaşi.

Constantin Adăscăliţei şi-a depus demisia din Parlament, având în vedere că plenul Camerei Deputaţilor nu a luat nicio decizie în privinţa solicitărilor ANI, subiectul fiind tergiversat.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

"Urmare a abuzurilor repetate efectuate de ANI ce duce în eroare Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, precum şi a presiunilor exercitate asupra mea, îmi depun demisia din funcţia de deputat începând cu data de 1 februarie 2016", se arată în demisia depusă de Adăscăliţei în Parlament.

Adăscăliţei ar fi trebuit să îşi piardă mandatul încă din luna octombrie, când cazul său a fost discutat în Comisia juridică, însă deputaţii au amânat luarea unei decizii. La acea vreme, ANI a precizat că decizia Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor de a nu îl revoca din funcţie pe deputatul Constantin Adăscăliţiei reprezintă neaplicarea unei decizii definitive a instanţei şi subminează încrederea cetăţenilor în sistemul de justiţie şi în statul de drept.

"Agenţia Naţională de Integritate precizează faptul că decizia Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor de a nu dispune sancţiunea disciplinară de revocare din funcţie în cazul deputatului Adascăliţei Constantin (fost consilier judeţean - CJ Iaşi) reprezintă neaplicarea unei decizii definitive şi irevocabile emisă de instanţa de judecată şi generează consecinţe deosebit de grave, subminând, totodată, încrederea cetăţenilor în sistemul de justiţie şi în statul de drept", se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

romaniatv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Politică

LOTO

6/49
36629102023
5/49
261840203229
joker
2531937347