REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un deținut a dat în judecată Penitenciarul Tulcea pentru că nu-i plăcea mâncarea

Un deținut a dat în judecată Penitenciarul Tulcea pentru că nu-i plăcea mâncarea

Victor ROTARU 3 decembrie 2022 | 00:00 1965

În ultimul timp, deținuții au început să se plângă de condițiile improprii ale penitenciarelor. Pe lângă cazarea care deseori lasă de dorit, mai ales că mulți dintre aceștia abia au locuri în cameră, există și o problemă legată de mâncarea care le este oferită. Un astfel de caz fiind întâlnit la Penitenciarul Tulcea, acolo unde un deținut s-a dus în instanță  plângându-se de calitatea proastă a hranei oferite în penitenciar.

Ca urmare a plângerii formulate de către deținut, s-au efectuat o serie de controale la Penitenciarul Tulcea, în care s-au constatat că personalul bucătăriei nu era echipat corespunzător la momentul efectuării controlului. Sistemul de ventilație era oprit (pentru că hrana era deja pregătită deja pentru distribuire), o parte dintre vasele folosite pentru prepararea hranei erau insuficient curățate/igienizate (după prepararea hranei), o ladă frigorifică era nefuncțională, iar alta nu era igienizată, au fost identificate 7 kg de mere degradate, cu privire la aceste fructe fiind constatată și depozitarea neconformă în magazia de depozitare a alimentelor. Trebuie precizat că, cu ocazia respectivului control, s-a constatat că hrana care trebuia distribuită deținuților era deja preparată, era depozitată separat pentru fiecare categorie de deținuți, nefiind constatată neconformitatea acesteia din punct de vedere calitativ.

La următorul control efectuat, s-a constatat că morcovii erau mucegăiți (înainte de curățare) și că ar fi avut dimensiuni foarte mici cartofii, aspect total nerelevant pentru calitatea hranei gătite din aceștia, deși ulterior se precizează că aceștia erau corespunzător curățați. Se mai precizează faptul că fasolea ar fi de mai multe soiuri și că ar avea mai multe puncte de fierbere. Astfel, se arată că activitatea de hrănire a persoanelor private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Tulcea se realizează pe baza normelor de hrană specifice, diferențiate pe categorii de efective. Hrana preparată a fost diversificată asigurând aportul caloric necesar. Meniul a diferit de la o zi la alta și s-a ținut cont de alocarea pe norme de hrană în funcție de starea de sănătate și de efortul zilnic al persoanelor private de libertate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PT DEMOCRATIE IN EXCES ala cu conditiile grele. Bai c0a1e, la puscarie nu ai dat examen sa intri, ai facut ceva grav, pricepi? Pentru asta trebuie sa suporti consecintele ca sa te inveti minte sa nu mai calci pe bec alta data! La noi e pension daia puscariasii ajung interlopi!
1
0
Pentru reeducare si reintegrarea in societate trebuiesc facute 2-3 canale si redeschise ocnele!
2
0
Cred ca ii place salam cu capu gros și nu găsit saracu
3
0
Problema este atunci cand ies din puscarii,acesti oameni au diferite boli si in felul asta pun presiune si mai mare pe sistemul medical perfect pus la punct din Romania.Cam jumatate din ei nu ar trebui sa stea in penitenciar.12 ore pe zi esti la dispozitia statului,la diferite munci neplatite,pe perioada pedepsei pe care ai primit-o,de la 8 la 20,iar dupa aia mergi frumos la tine acasa,cu bratara pe picior,bineinteles,ca un fel de arest la domiciliu si nu se mai cheltuiesc bani aiurea de la buget.Cei care au comis violuri,talharii,omoruri sa ramana in puscarii.
3
0
clipul AM DECONSPIRAT GRUPUL INFRACTIONAL ORGANIZAT DE LA POLITIA LOCALA. cel de pe yt
5
0
Și politia este părtașă la proxenetismul din Ro.
5
0
Mai parnaiasilor,afara daca vrei sa mananci trebuie sa muncesti dar voi nu stiti asta caci cat ati fost in libertate vati ocupat cu altceva sau v-ati folosit de munca pe care ati avuto pentru ca sa castigati inca 10 salarii pe langa salariul de drept pentru munca,asa ca ciocul mic si cereti de munca la canalul Dunare Bucuresti pentru ca am auzit ca s-a aprobat finalizarea lui,sau in alte locuri unde puscariasi pot munci supravegheati fiind si o sa mancati mai bine,altfel stati acolo si nu mai faceti nazuri.
4
1
eu am duso bine si repede pe inapoi in puscarie,fiecare e liber la caza,masa si sport de voie 2
1
0
ptr nimicurile acestea de maimute care se plang: pai daca e rau in puscarie , nu incalca legea si nu vei fi cazat acolo...
4
1
Dumneata nu știi ce se întâmplă în pușcăriile din Ro unde este o mizerie de nedescris,80 de oameni în 20 mp iar mancarea este sub orice așteptare așa pentru porci.Romania trebuie să își revizuiască atitudinea să vadă cum arată alte pușcării din Europa.Doar nu vrei sa ne întoarcem la pușcăria din Guyana franceza?.Pușcăriile din Romania sunt oglinda noastră și în felul cum arată ele așa arata și țara.
2
7
Acest exces de libertati , in numele democratiei, v-a face ca CIVILIZATIA Europeana straveche SA DISPARA ! Hotii si demagogii conduc guvernele UE .
3
3
Ar trebui aplicata metoda chinezeasca : nu ieși la munca 8 ore/zi, nu primești mâncare în ziua aia! Pentru ce să-i îndopăm cu 3 mese/zi??? Sa fie odihnit, sa tragă de fiare și sa își umfle mușchii, iar când iese sa aibă aere de mare interlop??? Odată privat de libertate nu mai ai drepturi, clar!!! Țara geme de gunoaie și ei se plâng de calitatea mesei???
9
2
Care au construit tara asta are grija cineva ca sa fie hraniti si imbracati? Ei nu au drepturi? Doar obligatii? Din banii victimelor infractiunilor sunt tinuti in puscarie hotii. Trebuie sa i tinem in lux? Lux pe care nu si l permit cei care sunt cinstiti. Puscariasii sa fie scosi obligatoriu la muncile cele mai grele. Sa si justifice mancarea. Si sa iasa din puscarie epuizati. Schelete. Nu plini de muschi si bani facuti prin metode gen Accidentul. Puscariile sa redevina locuri de pedeapsa nu de reintegrare. Ca nu i poti reintegra intr o societate pe care ei au ales sa o jefuiasca pentru ca in puscarie stau ca la sanatoriu. Da ti le de mancare acelasi fel in fiecare zi. Sa aiba 2000 de calorii pe zi dar sa fie acelasi fel de mancare in fiecare zi si la fiecare masa. Fara drept de a cumpara ceva de la magazinele din interior. Care magazine sunt detinute de alti hoti. Dar cu gulere albe. Evazionisti. Functionari ai statului. Inerlopi. Matusi si bunicute. Toate astea se stiu. Nimeni nu face nimic decat daca pateste ceva vreun magistrat. Sau daca e deranjat vreun om al Sistemului. Sictir!
8
2
Lasatii sa se manance intre ei sa manance cadavre de foame, aruncati in custi si omorati. Ei fac crime si ar face crime nenumarate daca ar putea in libertate. Ar omora pe oricine daca ar ramane singuri. Scuipati pe strada si flituiti
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367