REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
15.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Un FOST POLIȚIST, CONDAMNAT pentru LUARE de MITĂ, vrea să reintre în POLIȚIE din sursă EXTERNĂ

Un FOST POLIȚIST, CONDAMNAT pentru LUARE de MITĂ, vrea să reintre în POLIȚIE din sursă EXTERNĂ

Replica API 28 septembrie 2021 | 00:24 21959

Petre Larie, prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, a cerut anularea actului prin care s-a dispus invalidarea concursului organizat de Inspectoratul Județean de Poliție. Mai exact, IPJ Constanța a organizat un concurs pentru ocuparea a trei posturi vacante de ofițer de poliție prin încadrarea directă din sursă externă. Petre Larie a participat la acest concurs și a fost declarat admis însă, ulterior, această decizie a fost invalidată în privința bărbatului, deoarece a avut un comportament necorespunzător principiilor care guvernează profesia de polițist. Vă reamintim că Petre Larie, fost polițist în cadrul Serviciului de Operațiuni Speciale Constanța, a fost condamnat în anul 2013 pentru luare de mită.

foto cu rol ilustrativ, sursa: monitorulsv.ro

Motivarea fostului polițist

Motivându-și în fapt cererea, reclamantul a arătat, în esență, că a participat la concursul organizat de către pârât, potrivit anunțului nr. 2226/14.01.2019, pentru ocuparea a trei posturi vacante de ofițer de poliție, și a obținut, la proba scrisă, cea mai mare notă acordată participanților care au candidat pentru funcția de ofițer principal I la Biroul de Investigare a Criminalității Economice Medgidia, fiind declarat "admis", astfel cum rezultă din tabelul cu rezultatele finale obținute de candidați la proba scrisă Specialitatea investigarea criminalității economice. Fostul polițist reclamă însă faptul că acest concurs a fost invalidat din cauza comportamentului necorespunzător principiilor care guvernează profesia de polițist. În acest sens, reclamantul apreciază că nu a săvârșit nicio faptă care ar fi încălcat principiilor imparțialității, nediscriminării, proporționalității și gradualității.

Ce a spus instanța

Magistrații din cadrul Tribunalui Constanța au apreciat că Petre Larie nu a făcut dovada motivelor de nelegalitate și de netemeinicie invocate cu privire la actele administrative contestate, astfel că au respins cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată. Sentința a fost comunicată pe 30 martie 2021, dar nu este definitivă, urmând a se judeca recursul.

Cine este Petre Larie

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Petre Larie ar fi încercat să intervină pe lângă un agent de poliţie din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa. Acesta instrumenta un dosar referitor la posibila sustragere din Portul Constanţa a unor cantităţi de cărbune. Petre Larie a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine te a pus sa scrii articolul,flamandule ??
1
0
AI SCRIS UN ARTICOL ZIARISTULE DE STA MATA-N COADA.......
1
0
Pe Vera o iubeste Pismis acum ,el e ginerele meu .
3
0
ii iarta si pe pedofili, sa fim seriosi, daca omul nu mai greseste, sa vina inapoi, toti gresim, nu exista sfinti in tara asta, nici macar in parlament, oameni alesi de popor
0
2
Veronica te iubesc!
2
1
Pe fosta mea nevasta am prins-o cu biberonul in gura
5
0
Muia fie cu tine, colega
3
1
care recomanda episoadele de pe yt Sfanta Elefteria 1, 2, 3, 4
2
1
Sa mai dea un tun
10
2
Doar din frecat menta menta dragu de el.
11
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212