REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Un individ din MEGA dosarul FRAUDELOR INFORMATICE a căzut la pace cu PROCURORII

Un individ din MEGA dosarul FRAUDELOR INFORMATICE a căzut la pace cu PROCURORII

Replica API 31 martie 2021 | 00:20 2232

În urmă cu mai mulți ani, anchetatorii au intrat pe fir, fiind vorba de un dosar ce viza fraude informatice. Este vorba de persoane care au obținut, fără drept, datele unor conturi bancare, pe care le-au obținut pentru a achiziționa bunuri online. Apoi le comercializau. Acum, unul dintre indivizi a încheiat un acord de recunoaștere cu procurorii, de la el fiind confiscate haine, între care și Lacoste sau Calvin Klein.

Şerban Valerică Stan a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DIICOT Constanța, iar pe 29.03.2021 a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. De fapt, Tribunalul Constanța a admis acest acord de recunoaștere. În plus, judecătorii au dispus confiscarea bunurilor ridicate la percheziții, și anume treninguri, jachete, pantaloni, ghete, papuci, bluze, șosete, jeans, dar și alte obiecte vestimentare Nike, Puma, Lacoste, Calvin Klein, Dunlop, Gold Digga. El a fost acuzat de infracţiunea de complicitate la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

”Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între procuror din cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ-DIICOT-ST Constanţa şi inculpatul Stan Şerban Valerică. Pentru infracţiunea de complicitate la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos condamnă pe inculpatul Stan Şerban Valerică la pedeapsa de 1(unu) an închisoare. Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 an închisoare. Stabileşte termen de încercare de 3 ani (compus din durat pedepsei de 1 an plus termenul de 2 ani)”, potrivit minutei judecătorești.

Amintim că cele şapte persoane, Mîrza Sorin, Iatan Alexandru Ionuţ, Vizireanu Valentin, Stan Şerban Valerică, Dobre Cristian, Mache Daniel Florin şi Radu Bogdan Alexandru au fost cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic şi fraude informatice. 26 de percheziţii, dintre care 23 la Constanţa, au avut loc la finele lunii martie 2013, la locuinţele mai multor persoane suspectate că au obţinut fără drept datele unor conturi pe care le-au folosit pentru cumpărături on-line din străinătate. Bunurile erau trimise în România și apoi comercializate. Mascaţii au mai descins şi în Tulcea, Ilfov şi Olt, cooperându-se şi cu autorităţile judiciare din Germania.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce atata acord, puscarie si gata, cum se poate unul care fura de semenii lui sa primeasca acord? Cacatilor
0
4
Acordul de recunoastere il primesc doar linagaii,pestii,interlopii,sifonarii si alti limbisti cu pile cunostinte si relatii.Un om vertical care nu da cu limba in curul "curvelor" si nu se va dezbraca in fata parasutelor din justitia de cacat a ro va merge la tribunal si termene peste cel putin 6-7 ani.Rusine justitie de cacat din Roumania zisa tigania tara tuturor posibilitate...Miseilor !!!
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468