REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Un notar din Constanţa cercetat pentru fals intelectual vinde zeci de hectare de teren

Un notar din Constanţa cercetat pentru fals intelectual vinde zeci de hectare de teren

Replica API 24 ianuarie 2018 | 12:57 2003

Dosar la Parchetul Curţii de Apel

Dosar la Parchetul Curţii de Apel

Un notar din Constanţa cercetat penal pentru fals intelectual şi abuz în serviciu vinde câteva zeci de hectare de teren, pentru care cere peste 1,8 milioane lei. Nu este prima dată când notarul vinde imobile din proprietatea personală. În urmă cu câţiva ani, acesta vindea mai multe terenuri în Predeal, la un preţ exorbitant, de 150 de euro metrul pătrat.

Constănţeanul Octavian Andrei a înaintat în noiembrie 2017 o ofertă de vânzare a unui teren de 37 de hectare, situat în comuna Cuza Vodă. Potrivit anunţului, este vorba despre vie şi teren arabil, iar vânzătorul cere 1.810.054 lei. În 2008, acelaşi Octavian Andrei oferea spre vânzare terenuri cu suprafeţe cuprinse între 1.100 şi 1.650 metri pătraţi, într-una din cele mai bune zone din România, la Predeal. Constănţeanul cerea atunci un preţ de 150 de euro metrul pătrat.

Ţepe cu terenuri

Octavian Andrei este un notar din Constanţa, despre care “Replica” dezvăluia anul trecut că a fost implicat în tranzacţii frauduloase cu terenuri, într-un dosar care îl viza pe ţeparul Dănuţ Cătălin Goldan. Într-un caz flagrant, o femeie care credea că a cumpărat un teren în municipiul Constanţa, s-a trezit că a primit unul în extravilanul comunei Valu lui Traian.

Tranzacţiile erau autentificate la Biroul Notarial Public Andrei Octavian. În ianuarie 2017, judecătorii care instrumentau dosarul de înşelăciune au dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa cu privire la săvârşirea infracţiunilor de fals intellectual ţi abuz în serviciu în cazul BNP Andrei Octavian.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ati lasat cipanii sa intre peste tot: notariate, imobiliare, farmacii, medicina, port. Uitati ce se intampla.
9
3
sunt asociati cu avocata coiciu maria
4
4
Aici cu victime este putin probabil. Victima esti si din vina proprie, atunci cand cumperi un teren, te asiguri inainte unde este concret. Poti face asta angajand un cadastrist care iti poate arata prin aparatura unde este exact acest teren. Insa acest demers costa bani, intre 200 400 lei in functie de cate puncte iti delimiteaza...Deci esti de fapt victima propriei zgarcenii... sau a neglijentei proprii.. In ziua de astazi cand exista atatea metode de informare.. pacalit esti numai daca vrei sa fi URS!
4
5
Va asigur ca notarul , cu asta se ocupa .Sunt una din victime ...astept ca justitia sa isi faca "datoria"...rabdarea mea a ajuns la limita. Si nu este singurul !
10
5
Presa ca si orasul... o adunatura de idioti ce traiesc intr-un rahat amestecat de tot soiul de indivizi nocivi.
5
2
Cacatii in loc sa puta scriu!
3
5
Un notar cu manevre, o spune alt notar - A.Pan
7
1
tu stai in blocul de la ceausescu , vila ai vazut-o la tv , saracie !
5
5
Dan tu esti un idiot ce pune botul la toate vrajelile acestor imbecili angajati ziaristi de catre niste gainari socialisti cu pretentii de capitalisti. Imbecililor cand scrieti bombe de presa prezentati si documente probe. O sa va usture fundul cat de curand.
8
11
Si azi aveam de gand sa merg la acest notar sa fac actele pentru vanzarea unei vile din centrul Constantei. NU mai merg, nu prezinta incredere acest notar. Of ce bine ca am vazut stirea.
8
10
Un nenorocit ca si Goldan............
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212