REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un paramedic SMURD a pornit un skyjet cu un şiret şi a scos un om din mare

Un paramedic SMURD a pornit un skyjet cu un şiret şi a scos un om din mare

Replica API 10 august 2016 | 00:02 395

Eroul de pe litoral

Eroul de pe litoral

În momentul în care a văzut că nimeni nu are curajul de a interveni, un paramedic SMURD s-a avântat ieri, la Eforie, în larg cu un skyjet pe care l-a pornit cu ajutorul unui şiret de la vesta de salvare, pentru a salva un bărbat care încerca să îşi scoată fiica din „ghearele“ valurilor puternice! Din nefericire, turistul a decedat.

Un paramedic SMURD a observat marţi, 8 august a.c., că în marea agitată un bărbat se lupta pentru viaţa sa, după ce îşi salvase fiica de la înec. Pentru că, în acel moment, nici un salvamar nu era prezent pe plajă, paramedicul nu a stat pe gânduri şi s-a avântat în larg. Cu ajutorul unui şiret de la vesta de salvare, acesta a pornit un skyjet cu ajutorul căruia a reuşit să îl aducă pe bărbat la mal. Din nefericire, bărbatul a decedat.

„În data de 8 august, la Eforie, la ultimele 2 cazuri de persoane în pericol de înec, fata şi tatăl, un pompier -paramedic ce încadrează ambulanţa SMURD dislocată la punctul temporar de lucru Eforie, văzând că nu intervine nimeni pentru scoaterea bărbatului din mare, prin mijloace improvizate (a luat un skyjet, l-a pornit cu şiretul de la vesta de salvare) a intrat în mare şi l-a scos, imediat începând şi manevrele de resuscitare alături de colega lui, până la venirea unui echipaj medical avansat. În ciuda eforturilor susţinute ale colegilor mei, cât şi a echipajului venit ulterior, bărbatul a decedat”, au afirmat reprezentanţii ISU Dobrogea.

Reamintim că tragedia s-a produs pe plaja din Eforie Nord, în zona Debarcader. La un moment dat, tânăra de 35 de ani a intrat în apă şi n-a mai putut ieşi la mal, din cauza curenţilor. Tatăl său, în vârstă de 68 de ani, văzând că fiica e în pericol de înec, a intrat în apă şi a reuşit să o salveze. În tot acest timp, oamenii aflaţi pe mal au sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi au acuzat faptul că în zonă nu se afla nici un salvamar.

Diana DONISANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108