REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Un polițist a fost bătut în plină stradă de un recidivist, în Ovidiu

Un polițist a fost bătut în plină stradă de un recidivist, în Ovidiu

Victor ROTARU 29 decembrie 2023 | 00:00 3274

Mocai M., un tânăr în vârstă de 19 ani, a agresat fizic un polițist, în Ovidiu, împreună cu concubina sa, totul după ce socrul său a amenințat oamenii legii să intre peste el, dacă au curaj, acesta aflându-se în stare de ebrietate. Băiatul este un infractor cu ștate vechi, încă de la 12 ani făcând parte dintr-o bandă de spărgători de locuințe. 

Un politist a fost batut in plina strada de un recidivist, in OvidiuMocai M.

Totul s-a întâmplat pe 17 decembrie 2022, atunci când R.A.V., agent de poliţie în cadrul IPJ Constanţa, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, s-a deplasat la o adresa din oraşul Ovidiu, ca urmare a unui apel la serviciul de urgenţă 112, unde apelantul a reclamat faptul că fratele său provoacă scandal, pentru a doua oară, în aceeaşi zi. Agentul R.A.V. împreună cu doi agenţi de poliţie locală s-au deplasat la faţa locului, unde un bărbat se afla în curtea locuinţei și se manifesta agresiv verbal, ţipa şi adresa injurii membrilor familiei. În momentul în care bărbatul recalcitrant a ieşit în dreptul porţii de acces, în stradă, agenţii de poliţie l-au imobilizat şi încătuşat şi condus către autospeciala de poliţie. 

În timp ce bărbatul era introdus în autospecială, din curtea locuinţei a ieşit un bărbat, fiind vorba despre Mocai M., care l-a împins cu ambele braţe pe agentul de poliţie R.A.V., îmbrâncindu-l cu putere în portiera dreapta spate a autospecialei, după care s-a retras un pas în spate, iar cu pumnul l-a lovit în umărul stâng, având intenţia de a-l lovi în zona capului. În urma loviturii, agentului de poliţie i-au căzut atât cascheta de pe cap, cât şi sistemul body-cam, pe care îl purta pe uniforma de serviciu. 

Fiind audiat în calitate de persoană vătămată, R.A.V. a declarat faptul că la data de 17 decembrie 2022, a primit un apel 112, prin care se sesiza că pe o stradă din Ovidiu este un scandal între fraţi. A anunţat colegii de la locală, care erau în sediu şi s-a deplasat împreună cu ei la adresa specificată. Ajunşi la faţa locului, l-au identificat pe bărbatul recalcitrant, care se afla în mijlocul curţii, chemându-l la poartă pentru a discuta. A constatat că acesta se afla în stare de ebrietate şi l-a îndemnat să se liniştească, să meargă să se odihnească pentru a-şi reveni din starea în care se afla, acesta conformându-se. Ulterior, R.A.V. a declarat că a primit din nou un apel 112, de la acelaşi apelant, prin care li se solicită să se întoarcă la aceeaşi adresă, deoarece bărbatul este în continuare agresiv verbal. 

Împreună cu aceiaşi colegi de la poliţia locală, s-au deplasat la adresa specificată. Aici, ajunşi din nou, R.A.V. i-a solicitat bărbatului să iasă la poartă pentru a discuta, spunându-i din nou să înceteze scandalul. Acesta a fost recalcitrant, spunându-le să intre după el în curte, dacă au curaj, totodată luând nişte pietre în mână. A trântit poarta şi a pus una dintre pietre în dreptul porţii, pe interior, iar o altă piatră o ţinea în mână şi făcea semne ca şi cum urmează să o arunce spre organele de poliţie. 

Un politist a fost batut in plina strada de un recidivist, in OvidiuFoto cu rol ilustrativ

Ulterior, din imobil a ieşit fiica acestuia, care a dat piatra la o parte şi a deschis poarta, în dreptul porţii venind şi bărbatul. În acest moment, R.A.V. împreună cu colegii săi au reuşit să-l imobilizeze şi întrucât era în continuare recalcitrant l-au încătuşat şi condus spre autospecială, unde au încercat să-l introducă pe bancheta din spate. În momentul în care R.A.V. reuşise, după multiple manevre de imobilizare, să-l introducă pe bancheta din spate, urmând să se aşeze lângă el, în dreptul portierei dreapta spate a apărut fiica acestuia, care s-a aplecat spre R.A.V., acesta împingând-o uşor, pentru a putea închide uşa. 

În acest moment, din spatele ei a venit concubinul acesteia, Mocai M. care l-a împins cu putere pe R.A.V. în zona umerilor, neapucând să reacţioneze. Mocai M. s-a dat un pas înapoi, iar în momentul în care R.A.V. s-a îndreptat spre el cu intenţia de a-l imobiliza, acesta a încercat să-l lovească cu pumnul în zona capului, însă datorită faptului că R.A.V. s-a apărat, ridicând braţul stâng, Mocai M. l-a lovit cu pumnul în umărul stâng. În această altercaţie a intervenit la un moment dat şi fiica bărbatului recalcitrant, concubina lui Mocai M., Narcis M., care l-a îmbrâncit pe R.A.V. şi l-a lovit cu palmele în piept şi posibil şi peste faţă. Din cauza intervenţiei acesteia, care s-a interpus între R.A.V. și Mocai M., acesta din urmă a reuşit să fugă, intrând în curtea imobilului. 

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să îl condamne pe Mocai M. la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. Narcis M., a fost condamnată la 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. Sentințele nu sunt definitive. 

Mocai M., pericol public

Încă de la vârsta de 12 ani, Mocai M. era cunoscut ca un cal breaz de polițiștii din Constanța. În mai 2017, alături de Maxum I., a sustras suma de 3.300 de lei dintr-o sală de jocuri electronice, situată pe strada Nalbei din municipiul Constanța, după ce ar fi agresat o casieră.

De asemenea, la data de 17.05.2017, cei doi minori i-ar fi sustras, prin violență, unei femei din Constanța, suma de 150 de lei, după ce ar fi pătruns în locuința acesteia prin escaladarea gardului. Mai exact, micii infractori au luat banii și când proprietara a apărut, ei au împins-o și au lovit-o. Trei luni mai târziu, acesta a fost identificat, după ce a sustras suma de 1.000 de lei dintr-un magazin alimentar situat pe strada Constantin Brâncuș, de pe raza Secției 4. Minorul a profitat de neatenția angajatei, a luat banii din casa de marcat și a fugit. A fost prins la scurt timp, dar deja cheltuise banii.

Mai mult decât atât, alături de alți trei minori, Mocai M. ar fi săvârșit patru fapte de tâlhărie calificată, o faptă de tâlhărie, trei fapte de complicitate la tâlhărie calificată și una de complicitate la tâlhărie, pe raza municipiului Constanța, asupra a 5 femei și 4 bărbați. De fiecare dată minorului i s-a făcut dosar penal însă acesta nu avea vârsta necesară să răspundă legal. De această dată, se pare că lui Mocai M. i s-a cam înfundat, urmând să răspundă penal după ce a agresat un polițist în Ovidiu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai bine desfiintati serviciul politie locala,plin de trantori umflati!Noi la locala Cernavoda stam mai retrasi cand suntem de serviciu,urmarim promotiile la supermarketurile din oras,stam acasa la tura de noapte si in Weekend dupa amiaza cand nu avem sefi la munca,plimbam neamurile cu Dusterul de serviciu (CT 99PCV),trai pe vatrai,galbeni de grasi,marea majoritate 120kg plus!
4
0
Suspendare pentru acte cu violenta? Bizara justitia noastra. Bizari sunt si politistii. Cand chiar au dreptul sa traga la naiba in atacatori,se codesc. Cum sa nu aiba apoi tupeu aceste imputiciuni violente ,sa faca orice le trece prin cap?
4
0
Alexandre, ga bo ru le, ce arma din dotare, va ca cati pe voi atata. Pana o scoti tu pe aia mica te-a caftit Mokai de te-ai ca cat pe tine.
2
5
când Poliția va folosi totuși armamentul din dotare? Militari am adus,dar pe când și niște polițiști americani?Poate asa îi mai liniștesc pe ăștia ce se dau smardoi!
9
0
când Poliția va folosi totuși armamentul din dotare? Militari am adus,dar pe când și niște polițiști americani?
8
0
Polițistul nu avea armă? Când un polițist este atacat,legea îi permite să facă uz de armă!
7
0
era liber dupa toate activitatie , se astepta o crima ceva mai complicat!
7
0
Mor, uitați-vă la necromanu' ăsta amator de mai jos. Nu se face așa, se adaugă copite de cercopitec.
6
2
Peste o saptamana intru-n cimitir din tara la miezul noptii si la mormantul unei gravide cu copil nenascut va fi facuta lucratura mare impotriva tuturor vrajitoarelor din Romania.Va fi invocat si chemat si Nosferatu.Se va face lucratura de moarte.Se va folosi burta da lacusta,vezica da sarpe,prune fierte in zeama da liliac,ochi da sobolan scufundat in apa de mort amestecat cu pamant galben.Vraja nu poate fi dezlegata.
4
2
Vlad al III-lea a avut solutia
11
0
Vrajitoarele din toata Romania trebuie arse pe rug imediat sau bagate in camerele de gazare si sa ma spermez pa magia voastra neagra
7
0
Mai răbdați 10 luni, vine Noua Dreaptă și vă scapa de garoy
15
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468