REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Un primar din Constanţa, ŞICANAT în trafic şi AMENINŢAT: „N-ai să apuci alegerile”

Un primar din Constanţa, ŞICANAT în trafic şi AMENINŢAT: „N-ai să apuci alegerile”

Replica API 11 mai 2020 | 12:32 6120

Funcția de edil poate fi uneori deosebit de periculoasă pentru cel sau cea care se încumetă să o facă. Dorinela Irimia, primarul din Saraiu, a tras o sperietură zdravănă după ce Valentin D., administratorul unei firme, a insultat-o și a amenințat-o cu moartea. Motivul acestuia ar fi fost unul pur politic, în acel moment inculpatul susținându-l pe contracandidatul victimei la conducerea comunei Saraiu.

Primarul Dorinela Irimia a formulat plângere penală pe lui Valentin D., administratorul unei firme, după ce acesta a insultat-o și a amenințat-o. După ce şi-a dovedit bărbăţia, individual a decis să continue jocul macabru şi a urmărit-o pe primăriţă. Îşi oprea brusc autoutilitara lângă maşina Dorinelei Irimia cu scopul de a o speria. La un moment dat, aceasta s-a refugiat cu autoturismul în curtea unor localnici pentru a se scăpa de șicanele individului. Dorinela Irimia a sunat la poliţie. Evenimentul a avut loc în timpul campaniei electorale din 2016, iar agresorul a fost, recent, condamnat, cu…amendă penală.

Dorinela Irimia a susținut în faţa poliţiştilor că, în seara zilei de 20.04.2016, după orele de program, se deplasase în localitatea Dulgheru pentru a verifica stadiul lucrărilor de reabilitarea iluminatului public, pe care le executa o societate care câștigase procedura de achiziție. S-a deplasat în centrul localității și a aflat de la localnici locul unde se afla echipa de muncitori și s-a deplasat în locul unde se afla aceasta. A staționat timp de câteva minute și în timpul discuției cu două persoane a fost surprinsă de apariția unui autoturism condus de inculpatul Valentin D. care a oprit brusc paralel cu autoturismul în care se afla. Inculpatul, aflat la volanul unei autoutilitare, a oprit acționând brusc și pe un ton agresiv i s-a adresat spunând: ”ce cauți aicea, a început campania electorală, până la alegeri o să te termin„.

”Te termin, te omor eu javră, n-ai să apuci alegerile„

Dorinela Irimia a încercat să părăsească locul conflictului, iar în acest timp inculpatul i s-a adresat cu ”te termin, te omor eu javră, n-ai să apuci alegerile “. Aflată la volanul autoturismului, primăriţa a reușit să părăsească locul respectiv, dar a fost urmărită în trafic pe străzile din localitatea Dulgheru de inculpat, care a șicanat-o din spate. Victima a reușit să apeleze serviciul 112, iar după o scurtă altercație, polițiștii au reușit să îl imobilizeze și să îl încătușeze pe inculpat. Inculpatul a fost testat cu alcool testul, constatându-se prezența alcoolului în aerul expirat.

Inculpatul nu și-a recunoscut faptele; a fost condamnat la plata unei amenzi penale

Inculpatul Valentin D. nu a recunoscut săvârșirea faptei, considerând că acuzațiile care i-au fost aduse sunt neadevărate. Inculpatul a arătat că nu se consideră vinovat de săvârșirea infracțiunii de ultraj prin amenințare, dar a recunoscut că a avut un incident cu persoana vătămată.

Instanța a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa amenzii în cuantum de 6.000 lei pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adevarata primarita, un om cu bun simt, gospodara, in slujba oamenilor care au ales-o. Si la urmatoarele alegeri te votam cu toti deoarece meriti sa fii primar
1
2
Bai javrelor, va spus tiberica nemerica , seful cel gras si spagagiu care a furat de-a rupt pe timpul lui Mihaiesi, il pupa'n cur pe golanul de Babu. Javra la lichea trage..
1
1
Cati primari are Constanta? Prin Constanta eu inteleg ca este vorba de localitate . Saraiu este in judet . Geografia la seral,neica!
5
0
Alcoolul la volan PARCA e caz penal si cere anularea permisului de conducere. In cazul de fata, individul conduce in prezent. Oare amenda e mai mare de 1000 lei ?
5
0
Il cheama MOKANGELA MOKANGESCU
2
5
da mai dorinela , dar ar trebui sa intelegi ca munca ta trebuie sa fie in slujba celor din comuna si sa nu fii un fel de alteta regala ca si cum ai fi mostenit functia asta... in rest , mai incet cu escapadele caci o sa-ti strice usa sotul cu coarnele pe care i le pui si care sunt din ce in ce mai mari...
3
4
Sicanarea in trafic face parte din categoria tentativelor de omor,cumnaiba sa dai doar o amenda penala? Mizerie! Ne mai miram ca infractorii nu sunt descurajati,ci dimpotriva.
8
3
Foarte urat comportamentul unor oameni politici.
8
0
Asa, si de ce dupa 4 ani bagati stirea asta? Ca sa o bagati in fata pe individa? Oricum se stie ca a fost o inscenare. Cat a costat articolul?
9
4
EL SI TOTI CEI DIN CLASA POLITICA CARE S AU PERINDAT IN ULTIMII 30 de ani!SPER SA NU APUCE CIRESELE!
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272