REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Un PROXENET a AMENINȚAT familia unei FETE care se PROSTITUA pentru el!

Un PROXENET a AMENINȚAT familia unei FETE care se PROSTITUA pentru el!

Replica API 27 decembrie 2021 | 22:49 11838

Unii infractori fac tot posibilul să scape de acuzaţiile împotriva lor, chiar dacă asta înseamnă ameninţarea şi influenţarea martorilor. Este şi cazul lui Fernando Safta, care, condamnat pentru proxenetism, a încercat să convingă, prin ameninţări, familia fetei care se prostitua pentru el să retragă plângerea. Bărbatul a sunat în mai multe rânduri mama fetei cerându-i să se întâlnească și să discute despre situatia sa juridică în încercarea de a o determina să își schimbe declarațiile, iar pe fondul refuzului persoanei vătămate, inculpatul a căutat-o și la domiciliu, proferând amenințări.

Fernando Safta a fost condamnat la pedeapsa de 5 ani și 2 luni de închisoare după contopirea pedepselor pentru proxenetism, influențarea declarațiilor în formă continuată, amenințare și efectuare de operațiuni cu produse psihoactive fără drept, prin sentința din 27 aprilie 2021 a Judecătoriei din Tulcea. Bărbatul a depus apel la această sentință însă Curtea de Apel Constanța l-a respins ca nefondat prin sentința din 14 decembrie 2021. Decizia este definitivă.

Fernando Safta, lover-boy de Tulcea

Fernando Safta a reușit să o convingă o minoră de 17 ani să practice prostituția și totodată i-a înlesnit acesteia desfășurarea activităților prin asigurarea protecției, transportului, cazării, în interesul lui material. Condamnat la 4 ani de închisoare pentru proxenetism, bărbatul a fost apărat chiar de minoră care a precizat că nu dorește tragerea la răspundere penală pentru proxenetism, considerând că nu a fost prejudiciată prin faptele acestuia. Pe parcursul anchetei, inculpatul a apelat-o telefonic pe mama minorei, încercând să o determine să își schimbe declarațiile.Pe fondul refuzului persoanei vătămate, inculpatul a căutat-o la domiciliu și a amenințat-o cu acte de violență; în acest sens la plecarea de la domiciliul persoanei vătămate, i-a transmis un gest cu degetul la gât, act pe care persoana vătămată l-a interpretat ca semnificând suprimarea vieții ceea ce i-a determinat o stare de teamă pentru integritatea personală sau a familiei.

Inculpatul nu a adus dovezi pentru reducerea pedepsei

Magistrații Curții de Apel Constanța a constatat că apărarea nu a indicat în concret și nu a probat apariția de la pronunțarea hotărârii a unor date, împrejurări care să atenueze periculozitatea faptelor sau a inculpatului, față de perseverența în activitatea infracțională, recunoașterea faptelor și recurgerea la procedura simplificată neconstituind circumstanțe atenuante.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
........................
4
1
Ce pedepse mici se dau.....cum sa nu avem atatia proxeneti...care e considerata ce mai josnica apucatura.....sa dai fete la produs....smecherii fac altele...eu i as fi dat 15 ani puscarie cu munca obligatorie si castrat chimic...
36
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468