REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Un schelet metalic „sprijină“ un balcon să nu cadă, la doi pași de primărie! Video

Un schelet metalic „sprijină“ un balcon să nu cadă, la doi pași de primărie! Video

A.L. 30 noiembrie 2022 | 00:00 3231

O clădire veche din centrul orașului Constanța, aflată chiar peste drum de primărie, a fost “integrată” în stilul urban contemporan. Nu datorită unei reabilitări, ci prin adăugarea unei schele metalice de un galben contrastant cu nuanțele pastelate ale imobilului, ce are ca unic scop evitarea unui accident produs de prăbușirea iminentă a balconului. 

O clădire veche, aflată vizavi de primăria orașului Constanța, reprezintă, pe lângă un cadru respingător ce deteriorează aspectul zonei, și un pericol pentru trecători, care sunt feriți de o eventuală prăbușire a balconului instabil, de un schelet metalic ce îl susține în mod precar.  

Această imagine nu prezintă un factor de noutate în orașul Constanța, ce se poate lăuda cu o multitudine de clădiri istorice, care din păcate însă, nu sunt puse în valoare. Investitorii sunt puțini, casele vechi reprezentând din perspectiva acestora doar o sursă nesfârșită de probleme și o mare pierdere de bani. Astfel se ajunge la soluții rapide, precum montarea unei schele de susținere, în care pietonii se văd nevoiți să-și pună toată încrederea și să mărească pasul.

Construcția în stil arhitectural francez, ce ar putea reprezenta o viziune în trecutul bogat al municipiului și un răgaz de la un peisaj împânzit de clădiri de birouri și spații comerciale, nu face decât să reflecte o fațadă întunecată a prezentului. Amplasarea acesteia într-un punct central al orașului, nu face decât să stârnească și mai multă confuzie, peste drum aflându-se chiar sediul Primăriei.

În cazuri precum acesta, atunci când o astfel de construcție nu prezintă doar un potențial irosit, ci chiar un pericol pentru cetățeni, este de condamnat nepăsarea și neglijența cu care sunt tratate. 

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine ca am vazut sa tai la noapte cu bomfaieru
1
0
Hai sa facem un oraș port modern . Ruinele trebuie sa dispară odata cu trecutul . Ajunge cu plânsul si cugetul de asa zișii proprietari care habar n au cum au ajuns proprietari . Orașul nu respira de mizerie si ruine ' ce e valoros păstrați în muzee si nu in gropi infectate de gunoaie .
2
4
pe mizerii d'astea isi iau salariu!
2
0
Acolo a fost club Chaboo iar schela respectiva este pentru un ecran led. Google maps inca are imagini cu respectivul ecran. Un pic de documentare nu strica...scoala ajutatoare de jurnalisti
22
1
sa vina dracu un cutremur mare sa darame tot ce nu sta bine in picioare ca la primarie, guvern sau intreprinzatori in mod clar nu este nici o speranta; degeaba plangem dupa valori arhitectonice de mare valoare pentru ca nu are nimeni sumele astronomice de bani pentru reconstructii si reparatii ca la carte; tot ce putem este sa facem rapid niste poze (de fapt este o tehnica cu laser) si sa le mutam in realitatea virtuala; dar sunt sigur ca nici macar asta nu se va face
8
6

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369