REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Un student din Israel se judecă cu Universitatea Ovidius, după ce a fost dat afară de la rezidențiat

Un student din Israel se judecă cu Universitatea Ovidius, după ce a fost dat afară de la rezidențiat

Virgil STOIAN 30 noiembrie 2023 | 00:00 13688

Andi M., un student al facultății de medicină din Israel, a dat în judecată Universitatea Ovidius din Constanța solicitând anularea deciziei prin care a fost exmatriculat de la rezidențiat. Bărbatul a fost exmatriculat pentru întreruperea nejustificată a rezidenţiatului pe o perioadă mai mare de 6 luni. Acesta solicită acum reînmatricularea în studiile de rezidenţiat specializarea Ortodonţie si Ortopedie Dento-facială forma de învăţământ de zi și transferul într-un alt centru universitar de rezidențiat.

Un student din Israel se judeca cu Universitatea Ovidius, dupa ce a fost dat afara de la rezidentiatFoto cu rol ilustrativ

În motivarea cererii Andi M. a arătat că este medic absolvent al studiilor universitare de licenţă în profil medicină dentară cu diplomă de licenţă emisă de Universitatea Ovidius - Facultatea de Medicină Dentară, situaţie ce îi conferă dreptul de a accede la învăţământul postuniversitar medical-rezidenţiat. Medicul a semnat cu UOC contractul Cadru de Studii pentru Pregătirea în Rezidentiat a Cetăţenilor Străini, în calitate de medic rezident, sub îndrumarea coordonatorului de rezidențiat la Facultatea de Medicina Dentară, specializarea Ortodonţie si Ortopedie Dento-Facială, care i-a înmânat o listă olografă cu stagiile ce trebuie efectuate. După efectuarea stagiilor, reclamantul s-a prezentat la coordonator pentru a semna perioada de stagii şi a proceda la evaluarea şi cunoştinţelor acumulate însă i s-a refuzat acest lucru deoarece coordonatorul nu mai lucra la UOC. Andi M. a menționat că pe toată durata stagiilor nu a fost înştiinţat în nici o modalitate despre faptul că a rămas fără coordonator de rezidențiat. Se menţionează, de asemenea, de către acesta că în toată perioada februarie 2022 - mai 2022 a formulat nenumărate cereri, memorii si solicitări pentru rezolvarea situaţiei ivite, dar nu a primit nici un răspuns.

Un student din Israel se judeca cu Universitatea Ovidius, dupa ce a fost dat afara de la rezidentiatUniversitatea Ovidius Constanța

Referitor la critica reclamantului privind nemotivarea actului administrativ, Tribunalul a apreciat că este nefondată. Astfel, instanța a constatat că în cuprinsul deciziei s-a menţionat în mod clar motivul exmatriculării reclamantului, respectiv faptul că a întrerupt nejustificat rezidenţiatul pe o perioadă mai mare de 6 luni, cât şi temeiurile de drept în baza cărora s-a dispus exmatricularea. Referitor la celelalte capete de cerere, respectiv obligarea pârâtului la reînmatricularea reclamantului, reluarea raporturilor contractuale, semnarea şi evaluarea stagiilor parcurse de către reclamant precum şi aprobarea transferului reclamantului la un alt centru universitar tribunalul apreciază că nu se mai impune analizarea separată.

Astfel, cât timp instanţa a constatat că nu sunt întemeiate criticile privind decizia de exmatriculare a reclamantului şi că în mod legal şi temeinic s-a dispus înmatricularea reclamantului, solicitările de reînmatriculare ori obligare a pârâtului la reluarea raportului contractual sunt neîntemeiate, cu atât mai mult cu cât aceste cereri ar fi putut fi o consecinţă a anulării dispoziţiei de exmatriculare. Pentru aceste considerente, magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis respingerea cererilor lui Andi M. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Ovidius multi, multi studenti vin sau nu!la admitere și mai vin sau nu!la susținerea licenței sau a disertației. Nu e panica! Toți iau diploma!! Cum? Asta e treaba încă nefăcuta a organelor, care stau tare departe de sistemul otrăvit al studiilor pe banii statului, fără frecventa oficiala, deci chiul la drumul mare. Desigur, cu complicitatea unor șefi și decidenti din consiliile profesorale. Asa ca, are dreptate israelianul; știe el ce știe! Nu uitați ca multi justitiari predau acolo sau au prieteni și familii pe acolo. Nimic nou!
13
4
is not real, pardon Israel. Terrorist, pardon turist. Nicole Jenes (instagram) prietenii știu de ce :)
3
9
Liban am cunoscut un absolvent de pe la Oradea cred, ce avea pe firma lui scris, mecanico-dentist!...
6
7
E noaptea minitii, omul a depus n memorii care justifica intreruperea studiilor din motive independente de vointa sa, iar onorata instanta decide temeinicia exmatricularii sale. O fi deschis usa cu mana ....
11
4
Pe cine o fi suparat de s-a ajuns aici. Se stie pe cine. Cu procese din astea se ocupa juristele universitatii. Rusine
15
2
astept ca si la noi la ciocarlia sa se deschida universitatea de stiinte medicale si tratarea porumbului, sa vina sa si dea masteratul baetul ca sunt locuri destule, taxa e aceptabila merge si in produse!
8
10
Daaa, ce știre de fecale ...
5
9

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468