REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
11.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Un STUDIO de VIDEOCHAT, obligat de ANAF să plătească TVA

Un STUDIO de VIDEOCHAT, obligat de ANAF să plătească TVA

Replica API 8 decembrie 2020 | 00:11 6742

Digital Concept SRL, din Constanța, se judecă cu ANAF pentru suspendarea unui act administrativ. Conform organului fiscal de control societatea trebuia să achite TVA și pentru o bază de impozitare suplimentară în valoare de 368.068 lei, raportată la venituri din prestări servicii video chat ce au fost facturate către diverși beneficiari din Uniunea Europeana (247.213 lei ) dar și din afara Uniunii Europene (105.087 lei) ceea ce ar fi condus la un impozit suplimentar în valoare de 69.933 lei cu titlu de TVA. Digital Concept Srl a apreciat că aceste impuneri sunt eronate astfel că a cerut suspendarea actului administrativ.

Reclamanta a arătat că echipa de analiză și control din cadrul ANAF, în mod eronat și abuziv, a apreciat că serviciile de divertisment sunt prestate la sediul studioului, adică în România. Studioul de videochat, este o firmă care oferă servicii modelelor de videochat și facilitează accesul modelelor la platformele de streaming. Studioul de videochat pune la dispozitia modelelor servicii și echipamente de streaming, ajută la crearea conturilor de lucru pentru modele, oferă cursuri de pregătire teoretică și practică modelelor pentru ca acestea să aibă încasări cât mai bune pe platforma de streaming. Studioul de videochat are, la fel ca și modelul, un cont de studio pe platforma de streaming, cont care îi permite gestionarea profilelor și crearea conturilor pentru modele. Pentru serviciile prestate, studioul oprește din încasările modelelor un comision. Acordarea accesului la evenimente de divertisment este dat de platforma de streaming (site-ul de videochat) și nu de studio (cum este cazul petentei din prezenta cauză), care doar trimite content sub forma electronică, fără stocare sau manipulare. În aceste condiții, reclamanta apreciază că nu se afla în ipoteza prevăzută de art. 278 al. 6 lit. b) Cod Fiscal, astfel încât locul prestării serviciilor este pe platforma de videochat și nu la STUDIO, la societatea română controlată prin actul de control și a cărei activitate de videochat s-a apreciat, retroactiv, că este generatoare de TVA.

Ce a spus instanța

Instanța a constat că nu s-a făcut dovada existenței unui caz bine justificat deoarece nu rezultă o îndoială puternică și evidentă asupra prezumției de legalitate de care se bucură actele administrative atacate. Suspendarea executării este însă o măsură de excepție, care se justifică numai dacă actul administrativ conține dispoziții a căror îndeplinire i-ar aduce reclamantei un prejudiciu greu sau imposibil de înlăturat în ipoteza anulării actului. Această condiție nu este îndeplinită în cauză întrucât nu s-a dovedit iminența producerii unei pagube raportată la simpla afirmație din cererea de chemare în judecată conform căreia un cuantum de 69.933 lei cu titlu de TVA reprezintă un cuantum extrem de ridicat. Instanța a decis să respingă cererea de suspendare a executării deciziei de impunere.

Digital Concept SRL este firma care a luat în anul 2020 locul 1 în Top Afaceri România, pe domeniul de Activități de servicii informatice. Aceasta deține Studio Group, un studio de videochat din Constanța, care a avut în anul 2020 o cifră de afaceri de 4.200.116 lei și un profit de 1.416.140 lei. Vă reamintim că în România videochatul este considerat legal atâta timp cât modelul apare singur în fața camerei și nu se transformă în prostituție. Mai mult, activitatea de videochat este legală dacă îndeplinește mai multe condiții care țin de ordin fiscal și care să nu vizeze proxenetismul.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
intr un singur an, bravo bre, cine stie sa foloseasca femeile e un om bogat, aia de si tin nevestele degeaba in casa o sug la bani, o ard in gratis, ce fraiere femeile care se .. pe moka
0
0
Zile alir mari de ce scrii tu, ca de 30 ani nu sa facut nimic, ce soui tu de scoli, gradinite, spitale eeeesti nebun, doar private. Bine ca se fac plocuri. Mars in pwla mea
2
1
Filiera de smechere ieftine si curve care se cred fete cuminti! Poate mai verifica si DIICOT ST Cta putin activitatea acestor penale!
4
2
pune casele de pariuri sa plateasca impozit pe profit si dupa vorbeste de alte afaceri. sunt sustinute politic mai grav decat crezi jocurile de noroc, majoritatea cu sedii in malta. ai idee cat de usor poti sa speli bani si tu ca pers fizica prin casele de pariuri? nu i pasa nimanui. politicienii responsabili primesc gentile cu bani, mecanismul functioneaza. eu daca mi fac studio videochat, activitatea mi o adresez clientilor din alte tari, e regula! platesc taxe oricarei tari, mai putin ro. aici nici cu bani nu se face treaba. bafta la platit taxe
6
1
Prietene de mai jos, ai dreptate, nu te obliga nimeni! Dar plateste impozit pe profit ca dupa aia vii si ceri drumuri, spitale, scoli, gradinite!
4
2
Noi vrem, pestii si ciorili borate, curvili, ca si noi suntem oameni ai tarii, daca nu ne cere nimeni, toti vor doar spaga. Pai trebuie si tva? Si se adauga si la spaga?
5
1
Cand vinzi sex inseamna ca exista pesti si prostituate, e clar ca se incalca legea penala.
10
5
Ca materie obligatorie in liceu.
13
4
ii dau dreptate celui cu studioul. videochatul nu este reglementat in codurile caen ca activitate de sine statatoare. fraieri patronii acum.. puteau jongla mult mai bine si sa plateasca 0 taxe si nici sa nu ii deranjeze anaful. acum pt 2:22, ma frate, la studiourilede videochat care se respecta ai o atmosfera mai profi decat intr o banca. nu te obliga nimeni, nici nu te ademeneste. cifrele sunt pe fata si destul de accurate. vrei, bine. nu vrei, cineva vrea sigur.
7
4
Proxeneti borati,care ademenesc tinere naive si le exploateaza. Distrugeti acest cuib de infractori
18
5
Eii na ,acolo ati gasit voi nebunilor de la ANAF ,frauda si pe cei care saracesc bugetul?mars in pl mea de excroci.aaaa nu v au dat spaga ,ati vrut sa f ..teti si voi ceva si v au refuzat si ...biciul pe ei .ce zdrente sunteti.ba jegosilor,dar pe atatea ciori din Cta ,cu palate ,cu masini de lux ,cu afaceri necurate ,nu i vedeti.aaa binenteles ca nu ,ca va primiti spaga .toate nelegiuirile din tara asta se fac la umbra statului ,cu buna stiinta .inchizi ochii ,iei banul si taci.ati gasit voi Sherlock ul p ulii ,pe alea care faceau video chat si nu au cotizat la stat .suntetti de kkt .
7
15

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212