REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
18.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Un traficant de droguri își folosea casa ca loc de întâlnire pentru consumatorii de stupefiante

Un traficant de droguri își folosea casa ca loc de întâlnire pentru consumatorii de stupefiante

Replica API 11 aprilie 2020 | 00:00 2218

Droguri ascunse în congelator

Droguri ascunse în congelator

În ultimii ani, un fenomen nefericit a început să ia amploare și la malul mării. Vorbim despre traficul de droguri, întâlnit la colt de stradă, festivaluri, în apropierea şcolilor, oriunde. Oamenii legii continuă lupta cu acest fenomen, reuşind, în ultimii ani, să destructureze reţele de traficanţi în Constanţa și nu numai. L.C. a fost condamnat la 3 ani și 9 luni și 10 zile închisoare după ce, nu numai că a vândut droguri de mare risc unor persoane dar a și pus la dispoziție propria locuință pentru consum ilicit de droguri.

Desfășurarea anchetei; cum a fost prins

Din investigațiile efectuate, s-a constatat că inculpatul L.C. a desfășurat activități infracționale de trafic de droguri pe raza orașelor Constanța și Mangalia. Pentru a comunica cu persoanele care doreau să cumpere de la el droguri, inculpatul folosea aplicații criptate de genul ”TELEGRAM” și ”WickrMe”, pentru a-și ascunde activitatea infracțională și a împiedica identificarea și tragerea lui la răspundere penală. Întrucât în cauză a rezultat că inculpatul urmează să vândă o cantitate mare de droguri, lucrătorii de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța s-au deplasat în zona unui magazinul LIDL din Constanța, cu scopul de a organiza o supraveghere operativă și, ulterior, o acțiune de prindere în flagrant a acestuia. La controlul efectuat asupra autoturismului în care se afla inculpatul, s-a găsit un rucsac unde se aflau: 312 comprimate de culoare albastră cu logo literele TC pe o parte și litera X pe cealaltă, sub formă de scut și 5 fragmente din aceleași comprimate și 190 comprimate de culoare roz, sub formă de inimă, fără logo, cu o linie mediană pe una din fețe. Despre aceste comprimate, L.C. a declarat că sunt pastile de ecstasy. Pe lângă aceste pastile, au mai fost descoperite și cantități de amfetamină, ketamină și cocaine, dar și un grinder din plastic, de culoare verde, ce prezenta fragmente vegetale cu miros și aspect specific de cannabis.

La percheziția domiciliară s-au găsit droguri ascunse în congelator

Cu ocazia percheziției domiciliare, în congelatorul frigiderului au fost identificate, într-un sac menajer de culoare albastră, un număr de 9 bile din foiță de staniol, ce conțineau o substanță pulverulentă de culoare albă, despre care L.C. a afirmat că este ”Speed”. În același loc a mai fost găsit un sac ce conținea amfetamină. Pe lângă acestea, în casă au mai fost găsite trei carduri care conțineau urme de droguri. Lângă cele trei carduri a fost găsită o bancnotă de 1 leu rulată, folosită la prizarea drogurilor.

A vândut aproape un kilogram de canabis

Din probele administrate în cauză s-a stabilit că inculpatul a vândut mai multor persoane, 939 de grame de canabis contra sumei de 45.900 de lei. Pe lângă acestea a mai vândut 83 grame Amphetamină, pentru suma de 7.080 lei dar și 12 grame de MDMA contra sumei de 1800 de lei.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția

Inculpatul a recunoscut, în totalitate, săvârșirea faptelor pentru care a fost trimis în judecată, precum au fost reținute în sarcina acestuia prin actul de sesizare a instanței. Instanța a decis condamnarea inculpatului L.C. la 3 ani și 9 luni și 10 zile închisoare pentru infracțiunile de trafic de droguri de mare risc respectiv punerea la dispoziție, cu știință, a unei locuințe, pentru consumul ilicit de droguri.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De la antidrog, in sfarsit... Ia o ma pe intretinuta cu care aveti progenitura. Amandoua sunt pe bani. Materialiste. Ca tine
4
0
Vinde iarba si pastile in Eforie de cel putin 5 ani se lauda in oras ca vinde droguri de 200mil pe luna, avea un plan sa deschida frizerie sa nu bata la ochi da virusul il baga la puscarie o sa vinzi peste ca tactu toataa viata!!
1
0
Tamer din Mangalia vinde toate tipurile de droguri mai are si 3 femei la produs cu una din ele a facut un copil si e bolnav de leucemie deci Dumnezeu ia masuri impotriva lor si a neamului lor daca autoritatiile nu vor sa ia
3
0
Ai dreptate,asta ar trebuit sa primeasca cel putin 10 ani fara drepturi,dar daca ne uitam la cati evazionisti fiscali politici sau apolitici iau cu suspendare cu toate ca au dat statului tepe de milioane de euro,sau multe dosare grele sunt tinute la sertar,sau prin trafic de influenta au umplut instititutiile statului de corupti si incompetenti putem inelege ca parlamentari nu au dat legi normale pt.ca cei mai mari penali din Romania sunt ei si oameni lor mai mult parlamentari nu iau in considerare nici votul poporului daca nu este in favoarea lor,exemplu maxim 300 parlamentari.
3
1
Judecatori sunt foarte indulgenti cu acesti vanzatori de moarte la plic . Pentru fapte mult mai mici , unii au primit pedepse grele . Dar cand vine vorba de traficanti de droguri , pedepsele sunt date cu indulgenta . Oare de ce ? Pai numai munca politistilor , orele de panda si investigatii , nu mai vorbim de cheltuieli , merita acesti nemernici pedepse mult mai mari . In cazul asta cel putin zece ani de puscarie fara drepturi . Altfel nu se vor invata minte si cand vor iesi din puscarie tot trafic de droguri vor face .
5
2
Avea yahuaska.a vazut cum se relaxau divele si securisti.
5
1
Grigorenco Broasca Vira Bidi Oaie Manuta Velicu Placinta..vanzatori de droguri si fete
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212