REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Vaccinul anti-COVID-19 produs de Novavax a primit autorizaţia completă de comercializare pe piaţa din UE

Vaccinul anti-COVID-19 produs de Novavax a primit autorizaţia completă de comercializare pe piaţa din UE

A.F. 8 iulie 2023 | 00:00 257

Compania americană de biotehnologie Novavax a anunţat că a primit joi din partea Comisiei Europene autorizaţia completă de comercializare a vaccinului său anti-COVID-19 Nuvaxovid în Uniunea Europeană, informează DPA.

Vaccinul anti-COVID-19 produs de Novavax a primit autorizatia completa de comercializare pe piata din UE

Decizia a fost luată după ce Comitetul pentru produse medicale de uz uman din cadrul Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) a formulat o opinie pozitivă privind o autorizare completă a acestui ser.


Vaccinul Nuvaxovid este de acum autorizat pentru a fi utilizat în schema primară de vaccinare pentru persoane de peste 12 ani şi ca doză booster pentru persoanele de peste 18 ani în scopul de a preveni maladia COVID-19, potrivit Agerpres.

Iniţial, Nuvaxovid primise o autorizaţie condiţionată de utilizare pe piaţa din UE în aceste categorii de vârstă.

Potrivit companiei americane, un studiu clinic de fază 3 privind prevenţia a demonstrat profilul de siguranţă al vaccinului, precum şi eficacitatea sa în schema primară de vaccinare la adulţi, imunogenitate şi siguranţa ca doză booster la adulţi, eficacitate şi siguranţă în schema primară de vaccinare la persoane de peste 12 ani, citează stiripesurse.ro.

Vaccinul dezvoltat de compania Novavax împotriva noului coronavirus este autorizat pentru utilizare în peste 40 de ţări.

Vaccinul Nuvaxovid a primit autorizarea agenţiilor de reglementare medicală la mult timp după ce primele vaccinuri împotriva COVID-19 - produse de Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson - au fost aprobate în diverse ţări şi regiuni ale lumii.

Producătorii săi sperau că serul Nuvaxovid le va convinge pe persoanele care au fost sceptice faţă de vaccinurile cu noua tehnologie ARN mesager să se vaccineze totuşi în cele din urmă, în condiţiile în care Nuvaxovid are la bază o tehnologie cu proteine recombinate, care este utilizată deja de mai multe decenii împotriva unor boli cunoscute, precum hepatita B şi gripa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai e vorba de scepticisme,ci efectiv de efectele negative ale vaccinurilor. Cazuri deja expuse public,arata ca nu prea sunt motive sa avem incredere in asa zisele vaccinuri si sa fim mai atenti la tentatiile unora de a face experimente pe noi,atat medicale cat si sociale. Sub sloganul binelui public,se fac niste abuzuri teribile si periculoare in sensul demolarii democratiilor. Unii phihopati vor sa fie dictatori si nu e deloc greu sa se ajunga la asta.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468