REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.5° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Valentin Buksz, fost președinte al Agenției pentru Pescuit, aproape de faliment

Valentin Buksz, fost președinte al Agenției pentru Pescuit, aproape de faliment

Mirela PASCAL 21 ianuarie 2023 | 00:00 2750

A apus vremea în care omul lui Emil Boc, pus pe vremea PDL în fruntea Agenției Naționale pentru Pescuit, Valentin Buksz, strălucea în afaceri. Firmele pe care acesta le deține, cu sediul în Schitu, Costinești, sunt în pragul falimentului, iar o alta este vizată de insolvență, după ce Direcţia Generală Venituri Buget Local Sector 2, l-a chemat la bară, pentru neplata dărilor la stat.

Valentin Buksz, fost presedinte al Agentiei pentru Pescuit, aproape de faliment
Valentin Buksz este fostul șef al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în vremea guvernului Boc. După ce s-a retras din funcție, Valentin Buksz și-a deschis Piața de Pește „Delfinul” din București. Și-a amenajat, în 2014, cu fonduri de la stat, piață de pește în București, însă ulterior obținerii finanțării, Buksz s-a trezit cu un control Direcției Generală Control, Antifraudă și Inspecții, inspectorii constatând că firma lui Buksz, SC Păstrăvăria Arinul SRL, cu sediul în Schitu, nu a îndeplinit condițiile asumate în contractul de finanțare. Direcția Generală de Control a sesizat Departamentul de Luptă Antifraudă, în vederea demarării procedurii de verificare specifice de investigare a celor prezentate în raport, existând suspiciuni de posibilă fraudă privind eligibilitatea cheltuielilor solicitate de beneficiar. Inspectorii au reținut în sarcina firmei lui Buksz o creanță bugetară de plată peste 1 milion de lei, de care fostul președinte al Agenției de Pescuit încearcă să scape.

Finanțele Publice a Sectorului 2 cer falimentul lui Buksz

Astăzi, Direcţia Generală Venituri Buget Local Sector 2  se judecă cu firma lui Buksz, căreia îi cere falimentul. Acțiunea a fost depusă la Tribunalul Constanța, pe 13 ianuarie. Cel mai probabil, speța are legătură cu ingineriile pe care Buksz le-a făcut pentru a-și deschide piața de pește.

Valentin Buksz, fost presedinte al Agentiei pentru Pescuit, aproape de faliment

De altfel, societatea Păstrăvăria Arinul SRL are, de câțiva ani cifra de afaceri și profitul 0, iar anul trecut avea datorii de peste 200.000 lei.
Nici celelalte firme din Costinești și Techirghiol nu strălucesc. La fel ca și Păstrăvăria Arinul, și aceste Conceta Silva SRL, cu sediul în Techirghiol,  Conceta Silva Energy SRL, cu sediul în Schitu și Conceta Silva Fish SRL cu sediul în Voluntari au cifra de afaceri și profitul 0 de ani buni.

Cine este Valentin Buksz

Valentin Buksz a fost președintele Companiei Naționale de Administrare a Fondului Piscicol (CNAFP) în perioada 2003-2005, plecând de la conducerea companiei după ce a fost demis de ministrul Agriculturii de la acea dată, Gheorghe Flutur. În ianuarie 2009, a fost numit la șefia ANPA, în timpul guvernării Boc, rămânând aproape doi ani în funcție. Valentin Buksz a fost în centrul unui scandal legat de numirea sa în funcția de șef al ANPA fiind cercetat într-un dosar penal. A fost acuzat că, în perioada în care a ocupat funcţia de șef al CNAFP, a organizat o licitaţie pentru achiziţionarea de panouri metalice necesare delimitării zonelor de pescuit, în urma căreia statul român a fost prejudiciat. Un control a scos la iveală faptul că licitaţia a fost câştigată de o firmă controlată de unul dintre nepoţii lui Valentin Buksz. De asemenea, deşi au fost achitate toate panourile, doar un sfert din acestea au fost livrate, efectiv, şi instalate.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A mai falimentat un mahar. La mai multi! Astia sunt milionarii de carton care traiesc numai din furt. Cand nu mai pot sa fure sunt praf
1
0
omul are proptele.
1
1
Nu-l plangeti voi, ca are balta peste!
1
0
omul lui Nastase ,este cel care a privatizat baltile in 2004,practic a furat nu a privatizat , vedeti fostul PESTOM cine la distrus,trebuia sa fi fost satul de arest pina acum.
1
0
omul lui Nastase ,este cel care a privatizat baltile in 2004,practic a furat nu a privatizat , vedeti fostul PESTOM cine la distrus,trebuia sa fi fost satul de arest pina acum.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272