REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Valentin Naumescu: 'Sunt uluit! Constanța, un oraș cu un potențial enorm, într-o stare deplorabilă'

Valentin Naumescu: 'Sunt uluit! Constanța, un oraș cu un potențial enorm, într-o stare deplorabilă'

Replica API 4 noiembrie 2019 | 00:00 653

Clăririle din centrul vechi al Constanței, lăsate în paragină

Clăririle din centrul vechi al Constanței, lăsate în paragină

Constanța este unul dintre cele mai frecventate orașe din țară, având în vedere că se află într-o zonă geografică favorabilă, marea fiind principalul punct de atracție. Totuși, orașul de la malul mării are și latura sa negativă, respectiv clădirile lăsate în paragină în mai multe zone din Constanța, precum zona Peninsulară sau centru. Sunt atât de degradate, încât, oricând bucăți din clădiri se pot desprinde și pot provoca o tragedie.

Acest aspect a fost din nou dezbătut de constănțeni pe paginile de Facebook. Mai zilele trecute au fost postate câteva fotografii cu cladirile acoperite de plase și bannere ca să nu se mai observe degradarea, scări și trotuare dezafectate dar și balcoanele de tablă cu cartoane în loc de geamuri, ce dau Peninsulei o imagine de ghetou.

„Corupția a transformat Constanța într-o ruină! Ne-am plimbat în seara aceasta o oră prin centrul Constanței. Deprimant. Cel puțin 10 clădiri mari, cândva frumoase, în paragină. Mi se spune că sunt zeci de cazuri. Nu e vorba numai de cunoscutul caz al Cazinoului, rușinea Constanței și a României. Sunt multe altele! Oare de ce aici nu se poate? Atâta urâțenie în centrul unui oraș mare nu am mai văzut. De vreo 19 ani administrează aici PSD. Cum de nu se pot trezi oamenii aceștia să își dea seama în ce hal a adus regimul local de putere orașul? Sunt uluit să descopăr într-o asemenea condiție deplorabilă un oraș cu un potențial enorm”, a postat Valentin Naumescu, consilier în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, pe pagina sa de Facebook. Constănțenii sunt cei mai indignați de situația din Peninsulă iar cei mai afectați sunt cei care locuiesc în această zonă. „Locuiesc în zona de centru și în ultimii ani, pot spune că îmi este rușine sa mai spun că locuiesc aici! Orașul nostru a ajuns într-o stare deplorabilă și nu se face nimic”, precizează o constănțeanc.

Ce trebuie subliniat în legătură cu acest subiect este faptul că aceste clădiri sunt proprietăți private și cu toate că Primăria le-a impozitat cu 500%, proprietarii nici nu se sinchisesc să facă ceva. În ultima perioadă din ce în ce mai multe clădiri au fost acoperite cu plase de protecție pentru a nu se mai observa stadiul de degradare și pentru a evita o posibilă tragedie.

Diana BERCHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Voi crea o pagina de FB in care voi publica toata mizeria din orasul de care doar EL este foarte mandru. Comparatii cu orase, sate si orase din Ungaria, Elvetia, Austria nu-si au rostul. De zece ani am strans material destul. Dar am si raspunsul autoritatilor la diverse solicitari. Cat despre PL, ce sa mai vorbim. Amendeaza si ei in centru ca sa fie vazuti de sefi. PL publicati si voi o lista de amenzi aplicate administratiei sa vedem daca-s pe picior de egalitate cu pl-mea.
1
0
Am vizitat jum de Europa dar asa ceva n-am vazut ---cladirile ai impresia ca au fost facute ieri --_In Ungaria la Budapesta deci la granita noastra zici ca blocurile sint noi noute ca sa nu mai vorbim de marile capitale si orase istorice----Sintem cu 500 de ani in urma
1
0
ai iesit din tara? ai fost la Istanbul? Izmir?Edirne? Izmit? Antalya? iti sugerez sa iesi sa vezi ce inseamna orientalismul turcilor, ce inseamna infrastructura, servicii medicale, grija statului pt cetatean. Pana una alta, pune-i pe machedonii tai la putere sa vedem ce iese. Eu stiu deja!
11
1
Esti atat de prost, darapanatura de cetatean ce esti !
3
2
E sholdovean parvenit pe la Cta
5
3
Ce cacat de legatura are coruptia cu cladirile darapanate in care nu baga bani proprietarii lor
2
9
politia locala este o rusine.
6
2
Nimic mai neadevarat ca aceste ruine apartin privatilor,dar chiar si carosabilul zonei peninsulare apartine acestora ? Coruptia,ajutata de presa devotata, distruge
6
0
De la inceputul verii au suspendat temporar statia de autobuz de la Proges, pe ruta 5-40 si nici pana astazi nu au redat-o spre folosinta calatorilor. Se tot vorbeste de investitii de domeniul fantasticului si ei nu sunt in stare sa faca ceva care sa ajute oamenii, din cele redate mai sus.
3
0
Bai, constantean, mai "pune-ti" mana pe carte? Vezi paiul din ochiul altuia, dar nu vezi parul din ochiul tau, caraghiosule? Du-te invartindu-te si invata tu, mai intai de toti, carte! Apoi a sa dai exemple pretioase si sfaturi de entitate superioara! Penibil ce esti!
5
3
Buna ziua! Referitor la acest articol, vreau sa subliniez urmatorul aspect. Plimbati-va pe jos prin tot orasul Constanta ca sa vedeti multe altele, gunoaie la tot pasul si sa inspirati aerul urat mirositor. Daca am vorbit cu cei de la Politia Locala, pentru ca frecventeaza zilnic, cartierul Eden, mizerabil si uitat de primaria acestui oras, si le-am semnalat multe nereguli, mi-au spus "Dumneavoastra sa inchideti gura, noi semnalam neregulile nu ni le ziceti dumneavoastra!", apoi mi-au intors spatele si au plecat. Sunt extrem de multe nereguli, dar din pacate nu ne ia nimeni in seama.
11
0
Nu mai puneti botu' la sovinism, jigodii sunt in toate etniile....Daca vrei sa-i afli caracterul unui om, da-i putere....
8
0
Mai pune-ti mana pe o carte va rog frumos.Turcii,tatarii,armenii,aromanii erau prezenti de mult in Constanta.Comunistii dupa anii 70 v-au adus moldovenii la Constanta,le-au facut blocuri,le-au dat apartamente Tomis Nord,CET,Abator si locuri de munca politie,fabrici,armata si s-a stricat Constanta.Asa ca ciocu mic si la munca nu a mana intinsa.
6
7
Politica retrocedarilordin romanika.... Sunt proprietati private date la unii care n-au nici bani sa priveasca la ele dapoi sa le renoveze....
9
0
Cu machedoni si turci la putere, adica cu orientalismul in floare, normal ca nu se face nimic.La Constanta pute a orientalism si lipsa de educatie.
20
4
Unde sunt marii dezvoltatori imobiliari ai Constantei ? De ce nu cumpara vechiturile Constantei, sa le demoleze si sa construiasca imobile inalte moderne ? De ce prefera sa distruga spatiile verzi ?
13
3
Rusine, rusine, rusine....
6
1
Ce-i drept, Constanta nu a beneficiat de fonduri uriase de la buget pentru reabilitarea cladirilor si pentru stadioane asa cum au avut sibiu, bucuresti, cluj, craiova si urmeaza timisoara.
7
7
Edilii au orbul gainilor. Promit inainte de alegeri marea cu sarea dupa care in secunda doi uita tot. Jos cu ei.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212