REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Velierul lansat la apă de CERONAV a fost botezat 'Speranţa'

Velierul lansat la apă de CERONAV a fost botezat 'Speranţa'

Replica API 16 ianuarie 2020 | 02:19 654

CERONAV a lansat la apă, luni, 16 decembrie a.c., un velier modern, clasă A pentru zona maritimă dar și pentru ape interioare. Ambarcațiunea are lungimea de 9 m, lățimea maximă de 2,8 m, randă și foc cu suprafață velică de 40 mp și poate lua la bord 6 persoane. Este dotată cu echipamente moderne de navigație, comunicații și corespunde standardelor mondiale actuale de pregătire a navigatorilor pasionați de navigația cu vele.

Imediat după eveniment, a fost anunţat şi un concurs prin care constănţenii, dar nu numai, să participe la stabilirea numelui velerului. S-a putut înscrie în competiţie oricine a dorit, iar miercuri, 15 ianuarie 2020, o Comisie de selectare a numelui, formată din reprezentanţi ai mass-media, s-a întrunit la sediul CERONAV.

Comisia de selectare a numelui, din care a făcut parte şi un reprezentant al cotidianului „Replica”, a decis ca ambarcaţiunea să fie botezată „Speranţa”. Au mai fost propuneri precum „Regina Maria”, „Victoria”, ba chiar şi… „Traian Băsescu”! De precizat că premiul pentru câștigătorul concursului constă în participarea la o ieșire în probe de mare, după înmatriculare.

„Navigația cu vele a început să se extindă în România, devenind tot mai accesibilă. Marea majoritate a școlilor în care predau navigația cu vele o fac la un nivel neprofesionist, asigurând cursul minim obligatoriu pentru obținerea carnetului de conducător de ambarcațiune. CERONAV își propune să furnizeze două tipuri de cursuri: un curs mediu, pentru obținerea carnetului de conducător de ambarcațiune cu vele și un curs de înaltă clasă – noutate pentru România - după modelul englez și olandez, pentru cei ce doresc să facă performanță în acest domeniu sau să facă navigație costieră internațională”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, directorul general al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV).

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca sa raspund la toti haterii tristuti: "Make..xyz.." ciocul mic bai papagalule. "Adina" daca nu mai poti de dorul lui Pisica fa-ti o laba. "Cupsa" esti lipsit de imaginatie bai kktule. "Irina" taci dracu din gura ca-ti pute.
0
1
indiferent de partid sau persoana, daca nu suntem complet idioti sau cretini din nastere, trebuie sa apreciem FAPTUL ca s-a realizat ceva bun, ceva folositor!
5
5
Bravo, domnule Cupsa, sunteti o valoare pentru Constanta!
3
5
de politruci hraniti din bani publici? De-alde Cupsa, Fagadau, Chiru, Palaz, etc? Nu putem sa gasim un primar care a demonstrat ceva in mediul privat? Toti astia care si-au anuntat intentiile de a candida nu fac cat o ceapa degerata, numai hoti si plimbatori de hartii...
6
4
Bravo D le Cupsa.Altii nu fac nimic ! Mult succes in continuare !
5
5
O stire de 2 bani. Altii lanseaza iahturi sau nave ultra mega performante si noi am lansat o barcuta! Cat o coaja de nuca!
5
6
Cupsa este un oportunist, slab pregatit profesional si multi se-ntreaba cum a ajuns aceasta nulitate director la cppmc ? Cu asemenea directori lipsiti de expedienta, care nu sunt numiti pe criterii profesionale, am ajuns pe ultimul loc in Europa ! Comparativ cu alte municipii - Timisoara, Cluj, Alba Iulia, Oradea, Iasi, Brasov - orasul nostru cu parere de rau, este jos de tot; cred ca ne trebuie un Primar vizionar, onest, ambitios, muncitor si loial comunitatii, un om de caracter care sa promoveze spiritul civic si antreprenorial ! Ca primar, caciula e prea mare pt Cupsa dar Succes !
6
5
Aveti un talent fenomenal de a critica lucrurile pe care dl Cupsa incearca sa le realizeze, dar presupun ca voi astia care injurati si faceti caterinca pe net nu aveti curajul sa veniti cu o idee , nu mai zic de punerea ei in practica. Felicitari dl-ui Cupsa pentru ca incearca sa schimbe ceva si sa realizeze lucruri de care pot beneficia multi.
4
7
De pe cate conturi iti scrii omagii? Bate la ochi, las-o mai moale. Nici nu te cunoaste atata lume in oras.
7
3
Sunt acri struguri. Cand iese mazarone, o sa aveti carnaval cu maimute dupa chipul si asemanarea voastra. Bonus cativa palmieri sa aveti unde sa va dati. Daca este diferit de voi si mai si face ceva trebuie stigmatizat. Succes in continuare OSC
6
7
Succes in continuare! D le Cupsa la mai multe proiecte in Constanta !
6
7
Lipseste unu!!! Pisica era la epilat sau la coafor? A ratat ocazia sa se "oglindeasca"...
7
3
Toti frustratii il ataca pe domnul Cupsa in comentarii, de parca le-a cerut cineva parerea. Situatia de fata nu are nici o treaba cu candidatura acestuia, este o simpla campanie pentru denumirea unui velier. Stati dracu acasa, si tastati anonim, ca in viata reala va e rusine si sa cereti punga cand mergeti la cumparaturi.
6
6
Ovidiu Cupsa este, de departe singura Speranta a acestei urbe!
7
8
Mai mai mai... chiar incepe sa imi placa de Cupsa asta! Numai niste postaci executanti ar injura ca tiganii pana si la genul asta de stiri. Continua tot asa Cupsa! Daca se straduiesc atat sa zica cat esti de rau inseamna ca incepi sa fii bun!
5
8
Dute acasa Cupsa , lasa ne in pace
8
7
Felicitari Dl. Cupsa, om de mare valoare.
6
9
Bine ca nu au existat contestatii la stabilirea numelui pentru velier.Cum o rezolva comisia? Ha ha ha.
6
4
Ce tot il umflati pe prostu asta de Cupsa? Da ce ba, Cernoav e mosia lu tac-su? Aduce Cupsa bani de acasa?Ceronav e monopol pe piata, acolo sunt banii marinarilor nu a latraului asta de Cupsa.
12
9
pupat in cur jurnalistii pentru campania electorala . au fost si platiti oare?
9
12
Felicitari Ovidiu Cupsa! Valoarea unui om se cunoaste dupa numarul dusmanilor!
7
13
"Looooooool" si "Si cu PSD si cu PNL".....sunteti niste dobitoci.....numai din comentariile pe care le-ati facut se vede cat de imbecili sunteti. Dnul Cupsa merita toata aprecierea pentru ceea ce a facut. Sunteti doar niste hateri tristi.
10
11
Interesanta ideea! Interactiv, cetatenii isi pot spune cuvantul! Are idei bune dl Cupsa
10
12
In vremurie astea de cacao in care nimeni nu face nimic el totusi misca ceva. Vine cu ceva nou, un velier mic, dar tot este ceva fata de NIMIC! Macar pentru asta si tot merita respectul nostru. Felicitari Cupsa ! Esti o pata de normalitate intr-o lume anormala !
9
11
Cati postaci pupincuristi de-a lu Cupsa pe site hahaha.Saracilor, va da Cupsa o shaorma cu de toate ca sa-l pupati in cur?
14
7
tigaia aia e velier?!?!
6
8
Felicitari! O prima Speranta s-a concretizat. Asteptam cu mare interes sa renasca Speranta si in acest minunat oras. Succes, Ovidiu Cupsa!
6
14
Felicitari , dovada ca se poate, doar sa vrei si sa stii!
7
13
Felicitari Ovidiu Cupsa
6
12
Succes! Nivelul de comentarii cu injurii este nesemnificativ in functie de realizarile dumneavoastra
8
13
Felicitari pt initiativa pt proiecte pt implicare pt europenizarea institutiei pe asteptam proiecte europene si la primarie
6
13
Un om de valoare poate fi recunoscut dupa multimea de idioti care se grabeste sa il critice.
8
13
Cei cu gura mare, nu mai postati sub anonimat, asumati-va comentariile. E usor sa dai intr-un om care a facut ceva la viata lui. Criticati constructiv,implicati-va. Felicitari, domnul Ovidiu Cupsa .
11
13
Mult succes si forta de munca in tot ce va doriti sa realizati in institutie si ca viitor primar al Constantei! Avem nevoi de persoane hotarate si determinate ca dumneavoastra! Felicitari pt velierul SPERANTA!
11
12
Daca si lucruri frumoase avem reactii urate... Da, a renascut Speranta in Constanta! Succes dnule Cupsa!
11
12
Natie de hateri. Puteti aprecia ce face un om, chiar daca nu se afla in preferintele voastre? Critica e constructiva, daca e facuta de oameni educati. Toata lumea e libera sa aiba o parere, dar voi injurati ca la usa cortului. Felicitari, domnul Cupsa.
10
11
Cei cu gura mare, sa taca din gura, macar omul asta a facut ceva. Felicitari!
13
13
Felicitari domnule Cupsa!! Mult succes in ceea ce faceti.Ati facut din Ceronav o institutie de prestigiu.Sunteti primarul de care au nevoie constantenii!!! Eu o sa votez cu dumneavoastra!
12
12
foarte frumos! am multi colegi experti la Ceronav, mi-au zis clar ca tipul asta Cupsa a schimbat Ceronav-ul din temelii
10
17
Cupsa fraiere, lingator de clante pe la partide, traseistule, care ai fost pust in functii numai de partide, las-o balta ca nu vei fi niciodata primar.
19
13
Cupsa, du-te la nebuni cu tot cu membrii comisiei de numire a numeli velierului care e de fapt doar un amarat de boat si cu cine mai vrei tu! Nu vrei fi primar, prostule! Nici suficient de puternis, nici suficient de independent! Esti doar un MAZARIST! Intoteauna MAZARIST. MIZERIE. MAZARIE. TOT AIA.
20
16

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212