REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

VERGIL CHIȚAC: De AZI începe SCHIMBAREA la FAȚĂ a CONSTANȚEI! Video

VERGIL CHIȚAC: De AZI începe SCHIMBAREA la FAȚĂ a CONSTANȚEI! Video

Replica API 30 octombrie 2020 | 08:34 6965

„Cea mai uşoară zi a fost azi, mâine începe greul”, a spus Vergil Chiţac joi, 29 octombrie, ziua în care a devenit primarul Constanţei cu acte în regulă. De astăzi, va prelua mandatul şi va începe schimbarea la faţă a oraşului, aşa cum a promis în campania electorală. Edilul Vergil Chiţac a acordat un interviu cotidianului Replica, imediat după validarea în funcţie, în cadrul căruia a vorbit despre prioritățile sale imediat următoare. În prima zi de mandat se va întâlni cu administratorul RADET, Liviu Popa, pentru a pune la punct detaliile privind începerea furnizării agentului termic, asta după ce va participa la o conferință cu tema internet 5G, prezent fiind și ambasadorul Statelor Unite. Pe lângă evaluările tuturor şefilor de direcţii, Chiţac are în vedere şi o întâlnire cu fostul arhitect șef, Radu Vânturache, care are de dat multe explicații și care vizează contractul privind actualizarea PUG-ului, contract pus sub multe semne de întrebare.

Vergil Chițac

În cadrul interviului, Vergil Chiţac a precizat, aşa cum a anunţat, de altfel, şi în campanie, că va face o evaluare a tuturor şefilor de direcţii şi şefilor din instituţiile subordonate aparatului administrativ. „E devreme să vă spun dacă voi face reorganizare. Voi face o evaluare, am promis în timpul campaniei, că-i voi chema la discuţii pe şefii direcţiilor să-mi spună care sunt acțiunile pe termen scurt la care lucrează, şi care sunt cele pe termen lung. Dar le voi spune să-mi dea trei motive pentru care cetăţenii Constanţei sunt mulţumiţi de activitatea direcţiei respective. Dacă nu au trei motive, înseamnă că avem probleme. Suntem plătiți ca să furnizăm servicii cetăţenilor. E dificil să înţeleg de ce trebuie să plătim bani publici pentru care clienţii noştri, cetăţenii, sunt nemulţumiţi”, a declarat, pentru Replica, Chiţac.

Totodată, edilul va analiza şi contractele de servicii publice încheiate de Primăria Constanţa.

Radu Vânturache

Vânturache, băgat în şedinţă de Chiţac cu contractul pentru actualizarea PUG-ului

Un alt aspect important care se află în atenţia primarului este controversatul contract încheiat de Făgădău şi Vânturacahe cu SC Synergetics Corporation SRL şi care vizează actualizarea PUG-ului Constanţei. Chiar dacă nu mai este arhitectul şef al municipiului, Radu Vânturache are multe explicaţii de dat, aşa că noul primar îl va băga în şedinţă. „Nu despre licitaţie este vorba, marea problemă este alta. Domnul arhitect şef trebuie să-mi dea un răspuns. Nu mai este arhitect şef, dar e prezent în primărie şi a semnat contractul. Să explice de ce a semnat un contract de plan urbanistic general, în condiţiile în care se foloseşte ca document agenda locală 21 sau planul de dezvoltare durabilă a oraşului care are ca orizont 2025? Adică, aşa cum e semnat contractul, PUG-ul se va termina în 2026 şi va pune în operă viziunea administraţiei asupra dezvoltării oraşului. Ne vom afla în situaţia în care în 2026 vom avea un PUG pe o viziune care s-a terminat în 2025. Aici e o mare problemă. Cât de curând mă voi întâlni cu domnul Vânturache”, a spus Chiţac.

Întrebat dacă ia în calcul anularea actului, în cazul în care temerile sale se adeveresc, acesta nu a putut oferi, deocamdată, un răspuns însă a punctat faptul că va fi o mare problemă.

Registrul Spaţiilor Verzi al lui Făgădău şi Vânturache, făcut pe genunchi

O altă problemă care-l îngrijorează pe noul primar este Registrul Spaţiilor Verzi, aflat în dezbatere publică pe site-ul primăriei. „Nu numai că e făcut pe genunchi dar şi eu cred că nu au fost pe teren, şi eu cred că e făcut prin google earth. Voi verifica. Nu s-a colaborat cu OCPI, nu ştim care este situaţia juridică a acelor spaţii verzi puse din acel registru. Trebuie să ştim dacă aparţine domeniului public sau privat. După ce facem registrul, îl vom introduce în PUG, spaţiile verzi vor fi identificate şi atunci nu vor mai putea fi emise autorizaţii”, a completat edilul.

Mai multe detalii puteți urmări în materialul de mai jos:

Video:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108