REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.9° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Veste pentru părinții din Năvodari: clădirea Liceului Tehnologic ‘Lazăr Edeleanu’ va fi reabilitată!

Veste pentru părinții din Năvodari: clădirea Liceului Tehnologic ‘Lazăr Edeleanu’ va fi reabilitată!

Replica API 29 octombrie 2018 | 01:58 529

Clădirea în care își desfășoară activitatea Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Năvodari va fi supus unui amplu proces de reabilitare. Primarul Florin Chelaru a semnat, vineri, 26 octombrie a.c., contractul de finanțare pentru „Creșterea eficienței energetice a clădirii Liceului Tehnologic Lazăr Edeleanu Năvodari”.

Proiectul se va realiza din fondurile Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 3: Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1, Operațiunea B - Clădiri publice.

Astfel, vor fi reabilitate cele trei corpuri de clădire ale liceului, inclusiv sala de sport, toate în suprafață totală desfășurată de 7.209 mp și o suprafață utilă de 5.947,2 mp. Pentru toate aceste corpuri de clădire, se va executa izolarea termică a pereților exteriori, termoizolarea pereţilor în zona soclului, înlocuirea ferestrelor şi uşilor exterioare existente, inclusiv tâmplăria aferentă accesului în clădire, înlocuită cu tâmplărie eficientă energetic, lucrări de înlocuire a tâmplăriei interioare, termo-hidroizolarea terasei, reabilitarea și modernizarea instalației de iluminat, precum și înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață. Vor fi instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice pentru consum propriu, instalații cu panouri solare fotovoltaice. De asemenea, vor fi executate lucrări complementare lucrărilor de creștere a eficienței energetice - lucrări de refacere a trotuarului de protecție, crearea de facilităţi / adaptarea infrastructurii/ echipamentelor pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, se vor crea grupuri sanitare distincte, utilate corespunzător pentru persoanele cu dizabilități, rampe de acces ș.a.

„Pe lângă avantajele menționate mai-sus, se preconizează o scădere a consumului anual specific de energie primară la 114 kwh/mp/an, urmând a se înregistra o reducere a consumului cu aproximativ 40 % față de consumul inițial în condițiile în care 11,72 % din consumul total de energie primara va fi realizat din surse regenerabile de energie, înregistrându-se astfel economii la bugetul local concomitent cu îmbunătățirea condițiilor de învățământ. Valoarea totală a proiectului este de 1.469.161,14 euro, iar contribuția Primăriei Năvodari este de doar 2% din cheltuielile eligibile”, a afirmat primarul Florin Chelaru.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari Domnul Primar , va multumim ca ne sprijiniti si ne ajutati copii ca sa aiba un confort mai bun in salile de clasa si in liceu .
0
0
erau bani dar ia luat digirinta
0
0
Ca astia de la Ovidius cer bani de banci, parchet si varuit parintilor. Daca li s-a parut ca maghernita nu e apta pt actul educational in toamna, de ce au mai inceput anul scolar? Dar la targul efucational de ce nu au spus "veniti la liceul nostru sa ne zugraviti clasele"? Cum se face ca din banii dati de primarie scolilor, mereu sunt bani pt lucrari la cancelarii, secretariate si birourile directorilor, iar clasele vor ei sa le refaca parintii?
2
2
Si podul de la Navodari? Cand va fii asfaltat complet? Nu pe bucati!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212