REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
14.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Vești bune pentru mii de români! Vor avea parte de creșteri salariale de circa 50%

Vești bune pentru mii de români! Vor avea parte de creșteri salariale de circa 50%

Cristina BĂRBUCEANU 14 noiembrie 2022 | 00:00 795

Vești excelente pentru mii de români! O anumită categorie de angajați va beneficia din partea statului de creșteri ale salariilor de bază de până la 50%.


Măsura se regăsește într-un proiect de OUG adoptat de Guvern și care modifică Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Mai exact, personalul cu atribuții în proiecte finanțate din fonduri europene atrase de statul român sau care trebuie puse în aplicare, printre care se numără și cele cuprinse în Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), să beneficieze de o majorare de până la 50% a salariilor de bază, soldelor/salariilor de funcție sau ale indemnizațiilor de încadrare. În prezent, Legea 153 prevede pentru personalul din echipele de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile, și doar pentru acesta, creșteri salariale de 35%.

O creștere a salariilor în același cuantum va fi acordată și pentru personalul cu atribuții de gestionare a proiectelor finanțate din fonduri europene și pentru personalul din cadrul Direcției pentru coordonarea agențiilor de plăți. La fel este prevăzut și pentru personalul din structura specială pentru implementarea PNRR din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Majorarea care va fi acordată nu poate depăși procentul maxim de 50% din salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție sau indemnizația de încadrare.

În preambulul actului normativ se menționează că, dacă „nu se asigură premisele unui regim de salarizare similar celui aferent implementării politicii de coeziune, există un risc extrem de ridicat la nivelul migrării personalului înalt calificat fie către instituțiile publice care oferă o remunerare mai avantajoasă, fie către instituții europene/internaționale sau organizații din mediul privat”.

În plus, se propune și majorarea salariilor de bază a personalului Direcției generale de control financiar preventiv, autoritate din cadrul Ministerului Finanțelor care se ocupă cu coordonarea și reglementarea controlului financiar preventiv pentru toate entitățile publice, cu până la 25%, în baza criteriilor stabilite prin ordin al ministrului.

Aplicarea acestor majorări se va face cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin buget, pe fiecare ordonator principal de credite, potrivit avocatnet.ro.

Atenție! Propunerile de majorări salariale din acest document nu sunt încă în vigoare. Proiectul de OUG trebuie publicat în Monitorul Oficial, potrivit bugetul.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum ar fi dacă toată tara ar lucra ca bugetar ? Privați nu au drepturi ... sclavi internaționali ... statul lucrează pentru stat
1
0
Vesti rele!toti banii sparti de psd in pomeni se duc instantaneu in inflatie,platita de privati,cate platesc si pomenile trintorilor bugetari.ce tara de gunoi frate...
2
1
Prostii platesc ratele la împrumuturile xterne, iar "buricomanii" primesc drepturi, caci sunt ai lor! Se duc la silicoane (vezi Slicon Valley ciucaus)! Prostire pe fata!!!
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272